Bears

Recap: TNF Bears at Packers

Dylan Buell/Getty Images

SPOILER ALERT. Thursday Night Football mellan Chicago och Green Bay gav oss både svar och nya frågetecken. Här är en kort sammanfattning av händelserna och en snabb blick framåt.

Det var aldrig något snack om hur torsdagens rivalmöte på Lambeau field skulle sluta. Packers kom ut taggade, ordnade sju poäng på första driven och när det väl var Bears tur tappade QB Mike Glennon bollen på det allra första spelet när han sackades av Clay Matthews.

Side note: Sacken var Clay Matthews 75:e, mest i Packers historia.

Med bollen på Chicagos tredje yardlinje var det snabbt 14-0 genom Cobb som glädjande för hemmafansen är frisk igen. Det gick bara 53 sekunder mellan de båda sexpoängarna.

Lårkaka

Bears nästa drive gick bra fram till 29 yards-linjen när Glennon missbedömde en snap, fick den på låret och plötsligt hade Packers två turnovers med mindre än 10 minuter spelade. Efter nio spel för gästerna var sex av dem för noll eller negativa yards och inte heller ett avbrott för åskoväder i 47 minuter mellan första och andra kvarten kunde hjälpa dem att komma tillbaka in i matchen.

Side note: Veckan före spelades den varmaste matchen någonsin på Lambeau field, 32 grader lite drygt.

Björneländet fortsatte upp till 21-0 när rookie running back Aaron Jones sprang in en TD efter en interception av Glennon. Vid det här laget började det pratas om att QB Mitch Trubisky skulle få chansen, men så blev det aldrig. QB-byte blev det däremot hos hemmalaget, matchens fem sista minuter kom Aaron Rodgers backup Brett Hundley in – så långt ifrån att hota var Bears, men matchen var avgjord långt innan dess.

Side note: När Packers leder vid halvtid på hemmaplan är de 50-0, efter TNF är den siffran 51-0.

Käbbel

Matchen var stundtals lite småful, det märktes att det var det äldsta rivalmötet i NFL. Värst var Daniel Trevathan i Bears som tacklade Packers Davante Adams hjälm mot hjälm när spelet var i det närmaste över och Adams redan hade försvarare på sig. Adams tandskydd flög och hjälmen likaså och han rörde sig inte alls på en lång stund. Frustrationen hos Trevathan var tydlig och det blev en del gruff i samband med incidenten och även mot slutet när Packers punter blev nedsprungen utan att Bearsspelarna rört bollen vilket de hävdade.

Rapporterna efter matchen talar om att Adams, som bars ut på bår och kördes till sjukhus, hade full känsel i alla kroppsdelar och att hans röntgen inte visade på allvarliga huvud- och nackskador. Han är just nu diagnosticerad med hjärnskakning. Vad Trevathans straff blir, om något, är inte klart, men det kan bli avstängning några matcher.

Sammanfattningsvis

Totalt blev det fyra turnovers för Bears, noll för Packers. Det var väldigt tydligt att Bears inte har något fruktat passningsspel, även på snaps där Glennon gjorde bra kast, både korta och långa, var det många gånger som WR:s Josh Bellamy och Kendall Wright tappade bollen, även om Wright noterades för en TD.

Glennon har stått för åtta turnovers på fyra matcher och efteråt gläntade coach John Fox på dörren för att släppa in 23-årige Trubisky. ”We need to make a lot of changes. ”We will evaluate everything.” sa han.

Packers hade verkligen gjort sin hemläxa om Bears springspel, Tarik Cohen var nästan osynlig medan Jordan Howard hade en TD när det redan var lite för sent. Howard tog sig åt sin sedan tidigare skadade högeraxel men trotsade smärtan och snyggade till slutsiffrorna som skrevs till 14-35. I matchen valde Packers att frångå sitt så ofta använda nickle eller dime defense för att spela basförsvar och på det sättet stoppa springspelen. Ett drag som lyckades väl.

Sjukstuga

Packers medical team borde vara ett av dem som har mest att göra, skadorna fortsätter för de gröngula. Mest akut är det running back- sidan, Ty Montgomery är på listan över backar med allra mest speltid i hela NFL, nu ådrog han sig brutna revben och fick lämna matchen.

Packers var nere på två backar efter att även ersättaren Jamaal Williams skadade sig, fullback Aaron Ripkowski och rookie Aaron Jones, och det ryktades om att Randall Cobb skulle behöva byta position. Dessutom fick LB Joe Thomas utgå och även LB Blake Martinez med befarad hjärnskakning. Den sistnämnda återvände dock till matchen.

Side note: Att det finns tre spelare med förnamn Aaron på Packers spelarlista borde vara ett udda rekord.

Framtiden

Jones och Ripkowski gjorde det bra för Green Bay men det är ett stort problem för laget att de är så tunna på positionen. Kanske att Jones ändå var en stjärna som smygföddes mot Bears, han hade en stabil insats, eller bra med tanke på det plötsliga inhoppet och att han gjorde sina första yards någonsin i NFL. Totalt blev det 49 yards på 13 försök och en TD.

När nu Adams blir borta var det än viktigare att se att Cobb var tillbaka obehindrad och att även Nelson, med två TD:s i TNF, är helt kurant. Lita också på att Geronimo Allison, som hade en fin insats mot Bengals i vecka 3, blir mer delaktig framöver.

För Bears del blir det tillbaka till ritbordet. De spelar inte match igen förrän MNF i vecka 5, så extra tid finns, men frågan är hur de får motståndarna att respektera deras passningsspel. Som det är nu kan försvaren i det närmaste ignorera hotet genom luften och fokusera all kraft på att stoppa Howard och Cohen, och då blir det tufft för Chicago. De möter flera starka försvar framöver, härnäst Vikings, sedan Ravens och därefter Panthers.

Richard Rodgers, Aaron Rodgers och Randall Cobb under antionalsången. Foto: Stacy Revere/Getty Images.

Nyheter

To Top