Analyser

Redaktionen tycker till – ”Äntligen är NFL tillbaka!”

Vad hände förra veckan? Är Browns sämst på nytt? Vad tycker redaktionen egentligen om protesterna och vad rattas in under denna vecka? Redaktionen har tyck till.

 

Vad tar du med dig från veckan som gick?

Daniel Croona: Äntligen är NFL tillbaka! Dramatik, fart och mycket poäng. Men man blev inte mycket klokare på hur lagen står. Jag har inga solklara favoriter i någon av divisionerna längre, inte ens Patriots ser ju oslagbara ut.

Richard Olsson: En rädsla över Raiders totala förnedring. Jag ber till högre makter att det var en engångsföreteelse och att de hittar tillbaka till att spela ordentlig fotboll igen.

Magnus Ornhammar: Att det fortfarande är många lag som letar efter sin identitet. Lag som övertygar en vecka är sju dagar senare väldigt dåliga med kanske Raiders och Ravens som de tydligaste exemplen. Personligen blir man väl urfattig på allt skevt tippande innan vi når thanksgiving. Dessutom, även i år är det starka rookies på runningbacksidan som utmärker sig tidigt, Hunt i spetsen före Cohen och Cook, i fjol var det Elliott före Howard.

Per Fogelin: Tyvärr minns jag debaclet i London allra tydligast. Känns som det alltid är åtminstone ett av lagen i varje Londonmatch som skämmer ut sig.

Magnus Adolfsson: Jag tar med mig skammen och besvikelsen som jag promenerade ut från Wembley med. Men tar också med mig alla fina möten med underbara supportrar och att NFL-matcher alltid är häftiga upplevelser även när resultatet är en spark i pungen.

 

Fader vår och så vidare, låt oss aldrig mer vara så bedrövliga. Amen” (Photo by Buda Mendes/Getty Images)

 

Colts och Jets vann, är Browns sämst i år igen?

Daniel Croona: Det ser ju tyvärr inte bättre ut. Mot ett av ligans sämre lag låg dom under med 28-7 innan dom lyckades hyfsa siffrorna. Dom har många intressanta spelare men är långt ifrån ett lag än.

Richard Olsson: Nä, de är bättre än Colts åtminstone. Men det kommer kanske ta några matcher innan de får rytmen att stämma med så många nya spelare på flera viktiga positioner. Det kommer.

Magnus Ornhammar: Det är lite för tidigt att avgöra det. De har ändå varit någorlunda slagkraftiga i några matcher och är i uppstarten av sin ombyggnad samt att vi inte har sett Myles Garrett ännu. En spelare gör inget lag med se vilken boost Chargers fick i fjol när väl Bosa kom in några matcher sent. Tror de kan komma igång lite vad det lider. Jag ser hellre Browns spela än tex Colts eller Jets som är dåliga på helt andra sätt. 

Per Fogelin: Nja, tror fortfarande mer på Browns än Jets i det långa loppet. Browns ledning känns åtminstone lite intressant. Colts kommer växa med Luck fram igenom

Magnus Adolfsson: Nja, kanske. Många unga spelare som behöver tid och får man arbeta i lugn och ro så kommer vinsterna börja komma. Problemet är om det börjar infinna sig stress i bygget, Hue Jackson är 1-18 som HC för Browns.

Redaktionen tror att mungiporna kan komma att vändas uppåt, om ett tag. (Photo by Matt Sullivan/Getty Images)

 

Rams har gjort flest poäng hittills (107 st), är deras anfall så bra?

Daniel Croona: Jag skulle inte vilja påstå att det är ligans bästa anfall men förändringen jämfört med förra året är ju total. Riktigt roligt att se! NFL-shopen får börja sälja McVay – tröjor. Jag förstår om det finns efterfrågan.

Richard Olsson: Jag måste erkänna att jag blivit positivt överraskad. Deras anfall är däremot inte tillräckligt bra för att ens nämnas bland de 10 bästa i NFL, tror det är mer en tillfällighet än en trend. De får motbevisa mig ett par veckor till.

Magnus Ornhammar: Nja, tror ändå de flesta hellre möter Rams anfall än till exempel Falcons, Patriots, Saints eller Raiders, så nej de är inte bäst i ligan även om det ser ut så just nu. De har heller inte mött de bästa försvaren ännu, det blir intressant att se vad de gör mot Cowboys i helgen som fått igång DE Demarcus Lawrence ordentligt, även om Dallas försvar inte är bland de absolut bästa.

Per Fogelin: Nja, det har spelat mot rätt lag tror jag. Anfallet har dock tagit ett kliv framåt jämfört med föregående år.

Magnus Adolfsson: Förmodligen inte, men Goff är inte längre helt Off och har fler vapen att nyttja.

Nej Goff. Ni är bätte, men Redaktionen tror inte att flest är bäst.

 

Vad tycker du om NFL-lagens protester under den gångna veckan?

Daniel Croona: Jag tycker att Trump bad om det. Korkat om han inte insåg att det skulle bli en reaktion. Det känns märkligt att detta fått så stora proportioner, men hoppas att det verkligen får effekt och att de amerikanska medborgarnas (o)jämlikhet verkligen tas upp till diskussion som följd av det som sker just nu.

Richard Olsson: Jag tycker det är viktigt att spelarna står för det de tror på och att de använder sin plattform för att belysa viktiga sociala frågor. Fokus bör ligga på problemen de försöker belysa snarare än metoden de gör det på.

Magnus Ornhammar: Tycker det är bra att det visas enighet och att många inom ligan verkligen möter Trumps idiotiska uttalanden. Idrottsstjärnor är starka profiler i samhället som kan göra skillnad om de verkligen vill. Samtidigt sorgligt att det ska behöva göras.

Per Fogelin: Vettig. USAs politiker måste dock ta över stafettpinnen och ta frågan från ord till handling nu.

Magnus Adolfsson: Viktigt och bra, speciellt när de är i reaktion på en människa som tycker att det är värre att knäa för en flagga än att driva med funktionshindrade och tycker att kvinnors kropp är något som omfattas av allemansrätten. Supportrar som blir GALET upprörda och hotar med att överge NFL över att spelare protesterar på detta sätt men som inte bryr sig när någon som misshandlat, våldtagit eller kört påverkad, spelar, får tummen ned från mig.

”Sparka alla som protesterar fredligt…?”  (Photo by Grant Halverson/Getty Images)

 

Vad ser du denna vecka?

Daniel Croona: Bills hos Falcons. Bills passförsvar har sett riktigt bra ut, det ska bli intressant att se om dom har något att hämta i Atlanta. Av de senare matcherna känns Raiders hos Broncos som ett riktigt intressant möte.

Richard Olsson: Raiders hos Broncos. En divisionsmatch med två lag som precis förlorade och inte vill riskera hamna efter serieledaren KC Chiefs med ytterligare en match. Extremt viktig match för båda lagen.

Magnus Ornhammar: Divisionsfighterna! Steelers och Ravens möte i Baltimore lär bli salt. Båda lagen med tunga förluster i ryggen, vem ska visa sig vara mest revanschlysten? Förutom den divisionsmatchen finns det fem till där jag inte missar klassikermötet på Lambeau när Chicago åker till Green Bay. Aaron Rodgers är 14-4 mot Bears, men 0-4 när det varit prime time matcher, som det är på torsdag. Märkligt nog. Raiders hos Broncos blir också intressant, inte helt olik matchen i Baltimore förmodligen. Det gäller för båda lagen att hänga på Kansas City där i toppen, men ett av dem kommer halka efter.

Per Fogelin: Jag vill gärna se Raiders anfall gå upp emot Broncos försvar. Carr o Co får verkligen skärpa till sig. Förra veckans grundstötning var pinsam. Sen brukar Steelers möten med Ravens bli kul. Även här har vi ett lag som har mycket att bevisa i form av Baltimore som verkligen var pinsamma i Londonmatchen.

Magnus Adolfsson: Ravens-Steelers är alltid två av säsongens höjdpunkter och nu är det två lag som kommer från förluster och ”måste” studsa tillbaks direkt. Har ingen bra känsla efter att ha sett Ravens lägga ett dinosaurieägg senast.

Vem är redo för rivalmöte?! (Photo by Patrick Smith/Getty Images)

Nyheter

To Top