Raiders

Framtiden stavas Carr

Inför draften har det pratats mycket om Raiders och quarterbacken Derek Carr. Det fanns ett tydligt intresse från Raiders håll och det pratades om Carr redan med det femte valet. Igår kunde Raiders välja Carr i den andra rundan.

Rapporterna har gått heta. Raiders är i ett behov av quarterback och gjorde sin hemläxa på samtliga högst rankade på positionen. De blev extra intresserade av Derek Carr från Fresno State. Raiders hade nog inte vågat drömma om att Carr skulle klara sig ur första rundan, då han länkats till många lag i den första rundan under de senaste veckorna. Till Raiders förtjusning fanns Carr där och väntade i den andra rundan.

Reggie McKenzie har sagt att han vill ha sina quarterbacks på sidlinjen under sitt år som rookie. Om det verkligen blir så beror på hur väl nyrekryterade Matt Schaub kan återhämta sig från fjolåret, då han hade en hemsk säsong. Raiders otåliga fanbase kan mycket väl tvinga Reggies hand.

carrVarför var Raiders så förtjusta i Carr? Han har årets starkaste arm av alla rookies, vilket han visade med fantastiska kast även när han var ur balans. I Fresno var det något han ofta tvingades göra bakom en svag offensiv linje. Dessutom visade Carr att han kan ta snabba beslut och få iväg bollen väldigt kvickt.

Carr är en quarterback som helst arbetar ur fickan, men som är atletisk nog att ta sig därifrån om den faller samman. Han kastar bollen tillräckligt väl i rörelse. I Fresnos schema flyttade man ofta fickan på grund av den svaga linjen.

Vidare är Carr också Reggies typ av spelare. Han är vuxen, mogen och dedikerad. Carr var en ledare i Fresno och ett nav i fjolårets framgångsrika lag. Sedan det att brorsan David Carr gick till Texans i draften 2002 har lillebror Derek haft en unik möjlighet att suga åt sig kunskap. Det har hjälpt skapa en intelligent spelare.

Även om Carr har den största armen är hans djupa bollar något han måste förbättra. Siktet djupt behöver slipas till. Han litar dessutom för mycket på sin arm stundtals, och kastar bollen ur balans även när han inte behöver. Även om Carr ser ut att ha måtten för en NFL quarterback så har han, i likhet med fjolårsfloppen Tyler Wilson, små händer. I Fresno fick Carr spela i tacksamt väder, så det återstår att se om hans små händer är ett problem i kyla, regn och snö.

Siffrorna från college är riktigt imponerade. De är också uppblåsta. Korta passningar i ett simpelt system mot dåliga försvar. Det återstår frågetecken hur Carr kan leverera mot bättre motstånd och hur han kommer reagera under ännu mer press. Ibland kunde han bli stressad och ta dåliga beslut när det var mycket spelare omkring honom. Det måste han skaka av sig om han ska överleva i NFL.

Avslutningsvis är Raiders extremt nöjda. De fick deras högst värderade quarterback i den andra rundan, vilket kan visa sig vara ett extremt värdefullt val. Om Carr utvecklas som Raiders hoppas är han framtiden i Oakland. Det kan fylla ett hål på en omtumlade position där det behövs stabilitet. Förhoppningsvis är Derek Carr den framtid som vi fans suktat efter i åratal!

Nyheter

To Top