Raiders

Raiders tunga men fantastiska 2016

I lördags tog Raiders säsong officiellt slut efter en kortvarig visit i slutspelet. En tung förlust skickade hem besvikna fans och spelare. När besvikelsen väl lägger sig kan Raider Nation däremot se tillbaka på säsongen med stolthet.

Glöm bort det smärtsamma i att avsluta säsongen genom att förnedras av Houston Texans. Glöm bort att det tog 50 minuter för Raiders att skrapa ihop 100 yards. Glöm bort att försvaret gav upp 27 poäng till ett anfall som annars snittar 17.4 poäng per match. Det här är en säsong som ska minnas för den fantastiska fotboll vi såg innan dess.

Kom istället ihåg förväntningarna inför året. Då pratades det om ifall Raiders verkligen skulle kunna ta sig till slutspel i stentuffa AFC West. Vi var många som förutspådde en säsong med nio, kanske tio, vinster. Då frågade vi oss om det skulle räcka till att få spela Wild Card-matchen. Det skulle vara bra nog, att bara ta sig till slutspel.

Kom ihåg hur Raiders har harvat runt i ligans botten i många år. Hånade, förlöjligade, missaktade. 2016 var året de återtog plats i toppen av NFL. Vecka in och vecka ut rankades de bland ligans fem bästa lag. För en organisation som stått på utsidan så länge var det efterlängtat och otroligt tillfredsställande för oss supportrar.

Kom ihåg Jack Del Rios beslut att gå för två poäng i säsongsinledningen mot Saints. Minns Jamize Olawales långa, avgörande touchdown mot Texans i Mexiko City. Och njut om och om igen av Khalil Macks tre raka matcher med en strip-sack. Det finns så många guldkorn från säsongen som inte ska gömmas under ett betungande avslut på året.

Med Derek Carr, Amari Cooper och en grym offensiv linje har vi fått se ett explosivt anfall som var bland det bästa som någonsin spelat i Oakland. Med Khalil Mack, Bruce Irvin och Karl Joseph finns det flera viktiga delar på plats i försvaret, som ännu har långt kvar till sin fulla potential.

Glöm bort drömmen om Super Bowl som växte fram under en sagolik säsong. Kom ihåg utvecklingen som laget har tagit och hur ljus framtiden ser ut med den unga kärna spelare som laget är byggt kring. Det här var en fantastisk säsong, se tillbaka på den med glädje och se fram emot fler vistelser i slutspelet. För det lovar jag, det kommer det att bli.

Nyheter

To Top