College

Clemson mästare i en fantastisk final

Vilken finalmatch vi bjöds på. Helt klart den bästa sen slutspelet startade och underhållande i klass med Texas mot USC 2006. Efter en ganska trött start på NFL slutspelet i helgen så fick vi runda av helgen (måndag) med en fantastisk tillställning i Tampa.

Matchande började avvaktande, med två starka försvar såg det ut som två tunga boxare som kände var de hade varandra i första ronden. Alabama lyckades ändå helt okej i sitt springspel med hete RB:en Bo Scarbrough och det var just Big Bo som tillsammans med en stark offensiv linje satte Alabama i ledning både en och två gånger. 14-0 till Alabama och det kändes lite som att matchen var på väg dit de flesta matcherna med Alabama har gått. Men Clemson vägrade att ge sig och i slutet av andra quartern får Clemson igång en bra drive och äntligen ser vi lite spel i luften som avslutas med att QB:en Deshaun Watson själv springer in bollen i end zone.

Clemson börjar även andra halvlek bra men när Alabamas Ryan Anderson forcerar sin andra fumble för kvällen långt ner på Alabamas planhalva känns det som att luften ska gå ur Clemson. Men, de lyckas hålla Alabama till tre poäng och nästa drive hittar QB Watson receivern Hunter Renfrow i end zone, Renfrow som var ett av få glädjeämnen i förra årets final för Clemson. ’Bama svarar i sin tur med sin första pass över 15 yards till TE O.J. Howard som enkelt springer in en TD och drygar ut ledningen. Men i fjärde kvarten så visar Clemson stark vilja och att de vägrar förlora två raka finaler mot Alabama utan en fight in i slutet. Efter två TD’s med framförallt lycka i luften med farliga receivern Mike Williams så är man i ledning för första gången i matchen med 28-24. Men med lite mer än två minuter kvar lyckas Alabama’s QB Jalen Hurts själv springa in med bollen och sätter Alabama i ledning på nytt. Clemson arbetar sig närmare och närmare Alabamas end zone i hopp om en TD för att vinna eller i varje fall en FG för att ta matchen till förlängning. Med nio sekunder kvar flaggas Alabama för en pass interference och ger Clemson fyra nya försök med 2 yards från end zone. Istället för ett FG väljer Alabama att man kan hinna med ett spel till och med matchens sista spel hittar QB Deshaun Watson finalspeciallisten Hunter Renfrow i end zone som suger in bollen och med en sekund kvar av matchen släcks Alabamas chans att försvara titeln.

Med lite grusiga ögon och alldeles för lite sömn är min analys av matchen långt ifrån glasklar men vi fick en match med två ansikten där båda lagens försvar dominerade i första och lagens offensiv tog över i andra.

I Alabama är det värt att lyfta fram OLB Ryan Anderson och ILB Reuben Foster lite extra och i Clemson ILB Ben Boulware, DT Carlos Watkins och QB Deshaun Watson.

Alabama’s coach Nick Saban får vänta med sin sjätte mästerskapstitel och tangera den legendariska coachen Bear Bryant. Istället kan Clemsons coach, Dabo Swinney, som spelade sin fotboll på just Alabama kröna sig med sin första och Clemsons andra nationella titel i den kanske bästa fotbollsmatchen för säsongen, oavsett nivå.

Nyheter

To Top