Raiders

Pejl på positionen: Wide receiver

Här på Piratbloggen ska vi gå igenom de olika positionsgrupperna och hur Raiders eventuellt kan tänkas gå vidare med dem. Med en full draft och enorma pengar att spendera finns det många alternativ på samtliga positioner.

Raiders har stora luckor i hela laget. Det behövs play-makers som kan vinna matcher på egen hand. Idag tittar vi igenom Raiders nuvarande spelare, tänkbara free agents och draftval på divornas favoritposition – Wide receiver.

Vilka har vi idag? (2013 års resultat)
Denarious Moore (46 rec, 695 yards, 5 TD)
Rod Streater (60 rec, 888 yards, 4 TD)
Andre Holmes (25 rec, 431 yards, 1 TD)
Greg Jenkins (För lite speltid)
Brice Butler (För lite speltid)

Det är en tunn trupp på denna position. I dagsläget är det Moore och Streater som är lagets två starters. Ingen av dem är tillräckligt pålitlig för att kallas ”no.1 receiver”. Personligen gillar jag Streater. Han tar bra routes och har bra händer. Hans produktion ökade när Matt McGloin kom in och anfallet kastade mer. Andre Holmes visade potential men var för inkonsekvent. Med en hel försäsong kan han chocka i år. Moore är jag inte helt såld på, för opålitliga händer och försvinner ofta under långa perioder.

Man släpper Jacoby Ford i år, som inte alls kunnat leva upp till förväntningarna efter sin rookie-säsong. Han plockas säkert upp för rollen som kick- och puntreturner i något annat lag. En roll där han är som bäst. Farlig med bollen i händerna. Raiders har dock inte plats för honom i laget och det är skönt att han är försvinner.

Vad händer nu?
Det krävs en playmaker på positionen. Ett pålitligt vapen som kan fylla rollen som en äkta nummer 1. Jag tror att Raiders är rätt nöjda med åldern och potentialen i den trupp de har men inser att det saknas riktigt spetsmaterial. Om man spelar med en ung quarterback, kanske eventuellt en rookie, behövs det hjälp på utsidan med en kompetent receiver.

Vilka är alternativen?
I free agency finns det inte mycket namn som kan fylla Raiders hål. Eric Decker från rivaliserande Broncos och Hakeem Nicks från Giants ser ut att kunna vara de bästa spelarna. Men de kommer kräva mer betalt än vad de är värda och Reggie McKenzie kommer inte betala det.

ReggieEventuellt söker man lösningen i James Jones från Packers. McKenzie har tidigare värvat spelare han har ett förflutet med. Han var delaktig i att drafta Jones och vet vad han har i honom. Frågan är om Jones verkligen är en bra spelare eller om det bara ser så ut när Aaron Rodgers kastar bollen till honom.

Draften i år är djup på positionen och det kommer finnas många tillfällen för Raiders att hitta en starter. Redan i första rundan kommer de troligen kunna välja Sammy Watkins, som anses var den bästa receivern i år. Alternativt kan de tradea ner och få Mike Evans senare i första rundan.

Jag gillar Jordan Matthews, som kommer gå i andra eller tredje rundan. Han är stor, stark och har positionen i blodet. Han är nämligen kusin till Jerry Rice. Jag tror hans storlek och kompetens att vinna 1-on-1-situationer är precis vad Raiders saknar i sin passoffensiv.

Vilka har vi då 2014?
Med så många andra behov i laget är inte omöjligt att Raiders inte gör så jättemycket här. De kommer signera en free agent, men det är osäkert vem de är intresserad av. Räkna inte med att de håvar in en dyr storfisk. Jag tror de plockar in en WR sent i draften och sen testar några intressanta odraftade spelare under sommaren. Det känns mer akut att hitta byggklossar på andra positioner, såsom QB, G, DT, DE, CB, S…

Nyheter

To Top