Raiders

Pejl på positionen: Tight end

Här på Piratbloggen ska vi gå igenom de olika positionsgrupperna och hur Raiders eventuellt kan tänkas gå vidare med dem. Med en full draft och enorma pengar att spendera finns det många alternativ på samtliga positioner.

Förra året gjorde Raiders mycket för att fixa till dagens position – Wide receiver. De saknade djup på positionen så de spenderade två draftval på tight ends och plockade in en free agent. Hur ligger gruppen till idag?

Vilka har vi idag? (2013 års resultat)
David Ausberry
Mychal Rivera
Nick Kasa

Ausberry är atleten med mycket potential. Förra året såg han ut att säkra sin startposition innan han skadad försvann hela säsongen. För tredje året i rad ser jag fram emot att se vad han kan åstadkomma.

Hans ersättare Rivera är ett bra hot som receiver med sin svårtacklade kropp och bra händer. Dock för endimensionell eftersom han är dålig i blockeringar. Den tredje spelaren är råprodukten Nick Kasa, som med enbart ett år som tight end har en hel del kvar att lära. Raiders plockade in honom som en framtidsförhoppning men skador saktade ner hans utveckling.

Jeron Mastrud spelade en del förra året. Han var oftast riktigt dålig. Det är fullt otänkbart att Raiders väljer att plocka in honom i år. I fjol var Ausberry och Kasa skadade och Mastruds speltid var mer ett resultat av det än sin egna produktion. Hans styrka låg i hans run-block men den såg bättre ut i ljuset av Riveras problem där.

Vad händer nu?
Jag tror Raiders är relativt nöjda med hur positionsgruppen ser ut idag. Rivera har sina brister men är ett tacksamt vapen i uppenbara passningssituationer. Ausberry är den bästa spelare i gruppen men måste också visa det. Han är i dagsläget favoriten till startpositionen men det är långt ifrån klart. Det här är en vidöppen position som kommer avgöras under försäsongen.

Vilka är alternativen?
I free agency kommer det finnas intressanta alternativ. Jag tror varken Jimmy Graham marknaden eller att McKenzie lägger pengar på ett uppblåst kontrakt. Den mest intressanta spelaren är Fred Davis, Washington. Han är en riktigt bra spelare som har problem på sidan av planen. Han har testat positivt för marijuana och har haft vissa skadebekymmer. Det är inte otänkbart att McKenzie kan få Davis på ett relativt billigt kontrakt.

Tight end är inte det största behovet i laget och jag tror inte att Raiders kommer anstränga sig för att få någon i draften. Om någon spelare faller dem i knäna i de senare rundorna kommer McKenzie spela sin bräda trogen och ta bästa möjliga spelaren. Eventuellt kan de få en duktig blockerar i Crockett Gilmore den tredje dagen. Dessutom är jag övertygad om att de plockar in en odraftad spelare som är bra i blockeringsspelet för att slåss på training camp.

Vilka har vi då 2014?
Med så många andra behov i laget är möjligt att Raiders inte gör så jättemycket här. Jag tror Raiders är relativt nöjda med hur positionen ser ut idag. De har unga, lovande spelare i samtliga tre namn. De behöver ytterligare en spelare, åtminstone till training camp. Någon ung rookie tror jag fyller den luckan.

Nyheter

To Top