Raiders

Pejl på Positionen – Running back

Här på Piratbloggen ska vi gå igenom de olika positionsgrupperna och hur Raiders eventuellt kan tänkas gå vidare med dem. Med en full draft och enorma pengar att spendera finns det många alternativ på samtliga positioner.

Utan en riktigt hjälte som quarterback måste anfallet gå genom sitt andra vapen. Den tunga, tuffa och slittåliga hjälten där bakom – running back.

Vilka har vi idag?
Latavius Murray
Kory Sheets

Den ständigt skadade Darren McFadden är free agent och kommer inte få nytt kontrakt efter fjolårets underpresterande. Det är bäst för båda parter. Han utkonkurrerades av Rashad Jennings, vars kontrakt också går ut. Han kommer troligen tillbaka efter en riktigt imponerande säsong där han visade sig vara startermaterial.

Reserven Jeremy Stewart kommer få nytt kontrakt men måste förtjäna sin plats på försäsongen. Latavius Murray verkade lovande på försäsongen i fjol men skadade sig under en träningsmatch. Nu i veckan signade Raiders en ny spelare. Kory Sheets kommer från CFL där han förra året sprang för 1598 yards på 18 matcher. Frågan är om han kan ta med sig framgången till NFL.

Vad händer nu?

Raiders är långt ifrån klara att reda ut positionen. Först ut är att omsignera Rashad Jennings, som absolut förtjänade det med fjolårets säsong. Jennings kan tugga tuffa yards och kan kombineras med den nysignerade och dansante Kory Sheets. Raiders har också sin fullback Marcel Reece som kan dubbla som running back om det behövs.

Jag tror trygghet är nyckelordet. Murray har inte kunnat spela än och Sheets är en låg-risk-chansning med mycket potential men långt ifrån säker. Jag tror Jennings kommer tillbaka till Raiders och bakom honom vill de ha säkerhet. En veteran med erfarenhet som kan hålla skeppet flytande vore därför lämplig.

Vilka är alternativen?
Det är lättast att bedöma en spelare som varit i NFL. Det finns framförallt tre namn jag tycker är intressanta. Först ut är Donald Brown från Colts, som i fjol visade att han fortfarande kan prestera på en hög nivå. Troligen stannar han i Colts, men annars är han ett intressant byte.

Toby Gerhart från Vikings, om han hamnar på marknaden, är verkligen någon de borde jaga. Han var riktigt bra på college, men hans potential har nött bänk bakom den fantastiska Adrian Peterson. Gerhart är den Jennings var förra året – reserven som inte fått chansen. Jag är gissar att det är en spelare Reggie McKenzie kommer ha mycket kontakt med.

Min bubblare är LaGarrette Blount. Han kan nog komma för en relativt billig peng och behöver inte ta för stor arbetslast. Det skulle passa honom att inte slitas sönder, utan att han får dela extrajobbet med Sheets. Han har dessutom erfarenhet nog att kliva in och täcka för skador om det skulle behövas.

Om trygghet är nyckeln är draften inte låset. Den trygghet de söker finns inte sent i draften och tidigare val måste fylla andra hål. Raiders håller sig nog från positionen i draften och låter framtiden ligga hos fjolårets draftval Latavius Murray. De vill ha kroppar till training camp och kommer säkert ta in en odraftad spelare att känna på.

Vilka har vi då 2014?
Det blir en trupp där Jennings är starter, med Sheets och Murray som roteras in. Murray såg lovande ut innan skadan och jag har höga förhoppningar på honom. Han är en av de spelare som jag ser mest fram emot att följa. Stor, fysisk och bra i passanfallet. Med ytterligare en free agent signad, Reece som extra-backup så är detta en relativt bra grupp.

 
Här kan du läsa tidigare artiklar i samma serie!

Pejl på positionen – Quarterback

Pejl på positionen – Tight End

Pejl på positionen – Wide Receiver

Nyheter

To Top