Raiders

Pejl på positionen – Offensiv tackle

Här på Piratbloggen ska vi gå igenom de olika positionsgrupperna och hur Raiders eventuellt kan tänkas gå vidare med dem. Med en full draft och enorma pengar att spendera finns det många alternativ på samtliga positioner.

Med skillspelare överstökade flyttar vi oss längre in i plan. Den ack så viktiga offensiva linjen ger vi oss på och börjar på utsidan med – offensiva tackles.

Vilka har vi idag?
Menelik Watson

Hela fyra tackles som startade matcher förra året har utgångna kontrakt. Kvar har man fjolårets andraval i draften Menelik Watson. Han är en stor atlet med alla fysiska förutsättningar, men hölls borta med tre olika skador förra säsongen. Han klarar sig dock inte själv. Vilken tyngd Raiders ligger i att uppgradera positionen kommer tala om vilket förtroende man har för fjolårets draftval.

Den bästa spelaren längs linjen, Jared Veldheer och tre roterande right tackles i Matt McCants, Tony Pashos och Khalif Barnes är free agents. Alla kan inte släppas utan ett par namn måste plockas tillbaka. Raiders borde försöka ha 4-5 tackles på sitt roster. Vi såg den här säsongen hur skador kan demolera en linje.

Vad händer nu?VeldheerRaiders
Det första som Raiders kommer göra är att försöka omsignera sin bästa spelare Jared Veldheer. Hans kontrakt har gått ut och kommer parterna inte överens flyttar Veldheer från Oakland. Veldheer är värd att betalas som runt topp 15 på positionen. Han kommer begära mer som en av de mer attraktiva på den öppna marknaden. Veldheer har uttryckt en vilja att komma tillbaka så det känns som det mest troliga scenariot.

Dessutom kommer Raiders ta tillbaka Matt McCants för veteran-minimum. Ett billigt alternativ och en godkänd reserv i dagsläget. Tony Pashos släpper man troligen tillbaka i ingenmansland men skriver ner hans nummer i telefonboken. Ständigt återkommande Khalif Barnes får säkert ett nytt årskontrakt om Raiders inte hittar en bättre reserv.

Vilka är alternativen?
I free agency finns det en del möjligheter. Om Raiders tappar Veldheer till någon annan klubb kan de täppa till hålet. Jag skulle kunna tänka mig Anthony Collins från Bengals som en ersättare. Den bästa spelaren är Branden Albert men som säkert kommer kosta en del pengar. Han hade ett bra år i Chiefs den här säsongen.

En fullt tänkbar lösning är att Raiders draftar Jake Matthews eller Greg Robinson med sitt draftval i första rundan. Båda två är riktigt bra spelare som är redo att kliva in och spela dag ett. Om Raiders inte löser positionen via free agency är det ett måste att plocka någon av dessa två med det femte valet i draften. Om Veldheer stannar eller någon annan veteran plockas in, så letar nog Raiders efter ett framtidsnamn lite senare i draften runt runda 4-6.

Vilka har vi då 2014?
Personligen tycker jag det bästa alternativet är att omsignera Veldheer. Han själv är intresserad att stanna och är en stabil klippa längs med linjen. Jag är däremot inte helt främmande om Raiders väljer att välja en tackle i draften. Enligt mig ska lag byggas från linjen och utåt, så det här är en position som måste prioriteras. Menelik Watson får en skadefri off-season och startar troligen som RT i höst. Veldheer och Watson kan utgöra två stabila klossar på linjens ytterkanter.

Nyheter

To Top