Raiders

Pejl på positionen – Guards

Här på Piratbloggen ska vi gå igenom de olika positionsgrupperna och hur Raiders eventuellt kan tänkas gå vidare med dem. Med en full draft och enorma pengar att spendera finns det många alternativ på samtliga positioner.

Vi fortsätter längs med den offensiva linjen och går inåt till de viktiga bufflarna som sällan får strålkastarljuset riktat sin väg – guards och center.

Vilka har vi idag?
Mike Brisiel (RG)
Stefen Wisniewski (C)
Tony Bergstrom (LG)
Lucas Nix (LG)
Lamar Mady (G)

Centralt längs med den offensiva linjen hittar vi några av Raiders största problem. Centerpositionen är stabil med Wisniewski, som är en lovande ung spelare som fortfarande utvecklas sedan han flyttat till center 2012. Guards däremot är ett stort bekymmer. Varken Nix eller Bergstrom klev fram och säkrade jobbet förra året och både drogs med skador. Brisiel gjorde en okej insats som såg positiv ut i ljuset av sina kollegor.

Man släpper troligen sin back-up Andre Gurode, en veteran för långt ifrån sin storhetstid. Det här är en position som kommer adresseras under våren och Bergstrom, Nix och Mady kommer få slåss för sina jobb under försäsongen.

Vad händer nu?
Det som måste hända nu är en rejäl förändring. Man vinner matcher längs med den offensiva linjen. Raiders kommer ta en noggrann titt på samtliga alternativ på marknaden. Det finns en hel del dugliga free agents, så det finns ett par namn som drar intresse. De borde tillföra en veteran via free agency och lite framtid via draften, vilket begränsar möjligheterna för nuvarande spelare att återvända.

Vilka är alternativen?

Den största fisken att håva in är centern Alex Mack. Han kommer kräva ett stort kontrakt men Raiders har pengar att spendera. Skulle Raiders vilja gå i den här riktningen flyttar man tillbaka Wisniewski till guard. På så sätt uppgraderas två positioner. Personligen tycker jag Wisniewksi är bättre som center än guard och ser därför Raiders ta en annan väg.

Kan bråkstaken Richie Incognito vara ett alternativ? Efter skandalen i Dolphins kommer något lag plocka upp en Pro Bowler till rabatterat pris, men frågan är om det är värt allt drama som följer. Incognito är raka motsatsen till vad Reggie McKenzies idealspelare. Om Raiders signar honom är det till 100% på rekommendation av OL-coachen Tony Sparano, som tränade Incognito i Dolphins.

Annars finns två alternativ inom divisionen. Zane Beadles från Broncos och Jon Asamoah från Chiefs är två unga spelare som kan signeras relativt billigt och som skulle uppgradera positionen. Vill man tillfälligt täppa ett läckande hål kan Travelle Wharton från Panthers vara en tänkbar lösning. Ge honom ett år och låt en rookie mjukas in i rollen.

I draften finns det ett par starka namn som kommer gå i de första två rundorna. Jag tycker inte Raiders borde ta en guard i andra rundan om de inte är helt sålda. Har de tur kanske en spelare som Cyril Richardson halkar ner till dem i tredje rundan. Richardson har spelat lite överallt på linjen och det kan han behöva göra i Raiders.

Vilka har vi då 2014?
Jag tror att lösningen som Raiders söker går att finna i free agency. Man har unga spelare på positionen, det behövs nu en säker lösning. De borde ta en bevisad veteran som kan kliva in och bidra direkt. Det finns bättre värde i draften på andra positioner. Sedan får de gärna plocka in en guard i slutet av draften eller en odraftad spelare som kan sätta lite press på Nix och Bergstrom. Troligen får vi se en ny LG, Wisniewski och Brisiel.

Nyheter

To Top