Raiders

Matchuppladdning: New Orleans Saints

[divider] På fredag möter Raiders en av NFL:s bästa offensiva trupper och det kommer ställa försvaret inför ett riktigt intressant prov. Offensiven kommer spela mot ett försvar som verkar vara svaga mot passningsspelet vilket gör det ett gott tillfälle att få se hur lagets quarterbacks kan utnyttja det. Coach Dennis Allen återvänder till Superdome där han växte som tränare och som var språngbrädan som till slut ledde honom till huvudtränarjobbet hos Raiders. Förra veckan fick vi se rivalen Kansas City Chiefs spela bra mot Saints och detta ger oss eventuellt en möjlighet att jämföra hur Raiders kan mäta sig med Chiefs.

Offensivt: Med Jared Veldheer (LT) ute med skada i åtminstone 3 månader, lämnas ett stort hål på den offensiva linjen. För att täcka det stora hålet kommer Raiders spela en stor spelare – Alex Barron (LT på 6’8″ och 315 lbs). Han har inte spelat en riktig match sedan 2010, men har visat framfötterna på camp och var bra förra veckan mot Cowboys. Han är inte jämförbar med Veldheer såklart, men det blir väldigt intressant att se hur han spelar mot Saints förstalag. Det är inte omöjligt att vi får se honom lite längre än så dessutom, han behöver mycket speltid. Hursomhelst kommer Alex Barron vara det mest intressanta att se när anfallet är på plan.

Men det finns såklart mer att titta på ändå. Hela den offensiva linjen måste prestera mycket bättre än de gjorde förra matchen, annars kan alla stackare som draftat Darren McFadden (RB) i sina fantasyligor lägga vinstförhoppningar på hyllan. Linjen fick ingen vidare push på Cowboys linje och öppnade inga hål för McFadden att attackera. Coach Allen har sagt att han vill se mycket bättre spel från sina fem köttgubbar längst fram.

Att göra lagets enda touchdown och fånga i stort sätt alla bollar som kommer sin väg är ett smidigt sätt att klättra i depth charten, det vet Brice Butler. Efter en imponerande match mot Cowboys är det troligt att han får spela med förstalaget mot Saints, framförallt då Jacoby Ford och Juron Criner troligen sitter ute med skador. Såklart är det här något intressant att följa då wide receiver-positionen är långt ifrån avgjord om vilka som får stanna kvar och vilka som får gå.

Den position som fortfarande är mest oklar är tight end. Richard Gordon spelade med förstalaget förra matchen och är högst upp på depth charten. Räkna inte med någon förändring inledande i matchen, även om det kan bli fler uppställningar med både Gordon och David Ausberry samtidigt. Med Veldheer ute kommer mer ansvar ligga på tight ends att hjälpa till i blockeringsspelet. Detta sätter Ausberry och rookien Mychal Rivera under en hel del press. Ett varnande finger kan lyftas för Jeron Mastrud som ser ut att vara ganska bra på allt, stark i blockeringsspelet och har visat bättre händer än väntat.

OakSaintsOch såklart, som alltid. Det är ännu inte säkert på QB-positionen. Både Matt Flynn och Terrelle Pryor gjorde vissa saker bra och vissa saker sämre förra veckan. Kampen fortsätter, Flynn är fortfarande favorit att vinna jobbet men Pryor kanske kan ges en chans om han imponerar i natt. Kan han finslipa sina kasta och lära sig från sina slarviga misstag senast? Det är också spännande att se kampen om tredjeplatsen mellan Tyler Wilson och Matt McGloin, där den senare har presterat bättre både under camp och mot Dallas.

Defensivt: På defensiven är det mycket att titta på. Med största sannolikhet kommer Lamarr Houston (DE) spela, då han återigen tränar efter att han var skadad och däribland missade matchen förra veckan. Det kan förhoppningsvis ge lite mer liv längs med den tveksamma defensiva linjen. Om inget har hänt Vance Walker (DT) borde han vara redo också, som var ledig förra veckan för att kunna närvara när hans fru födde deras barn. Så eventuellt kommer två av lagets starters på linjen vara tillbaka. Det borde visa sig i pressen på QBn.

Mike Jenkins (CB) kommer troligen inte spela då han missat en del tid denna vecka pga. skada, vilket öppnar för någon av de yngre spelarna att få ställa upp mot Saints bästa receivers. Vem det blir kan tala mycket om hur hackordningen ser ut på positionen. Var noggranna med att hålla utkik efter Chance Casey, som storspelade mot Dallas tredjelag och som säkerligen kommer få se snaps mot bättre motstånd imorgon. DJ Hayden kommer inte spela tyvärr, vi får vänta tills nästa vecka innan vi får se honom i en match. Men Chimdi Chekwa får nog mycket speltid och så får vi se om Taiwan Jones har blivit lite säkrare i passförsvaret sen senast.

Saint vet vad de har i sin passningsoffensiv, Drew Brees (QB) har haft två säsongen i rad med +5000 yards. De är dock betydligt mer osäkra på sitt springspel, hur det ska gå med Pierre Thomas i spetsen och om den explosiva Darren Sproles kan skapa touchdowns genom att både springa och ta emot passningar. Denna osäkerhet innebär att Saints kommer försöka springa bollen mer än vad de kanske gör under säsongen, för att utvärdera sitt springspel. Det passar Raiders utmärkt som behöver träna och utvärdera sitt försvar mot springspel, vilket har varit ett fokus under årets off-season.

Special teams: Visst var det kul att det inte blev så många punts förra matchen, det betyder ju att Raiders tog poäng när de hade bollen (ja, förutom när de gav bort den). Men kampen mellan Chris Kluwe och Marquette King om platsen som punter är lika osäker som den var förra veckan. Förhoppningsvis får vi se runt tre punts från vardera, så det finns mer material att utvärdera. Kings stora problem är att han är inkonsekvent, det var svårt att avgöra det senast när han bara fick vara på plan en snap.

Men såklart ska vi försöka njuta av att se matchen också, inte bara stirra oss blinda på enskilda spelare på enskilda positioner. Njut av Pryors atletiska förmåga och Flynns säkra korta passnigar mot Saints tveksamma passningsförsvar, Kings +60 yards-kanoner till punts och Kluwes placeringar innanför 5 yardslinjen samt Chimdi CHekwas interception mot andralaget och Taiwan Jones två +30 punt-returns. Eller, vi får väl se hur det blir…

Nyheter

To Top