Nyheter

32 på 32: Jacksonville Jaguars

NFL Supporter analyserar alla 32 lag i NFL på lika många dagar. Stjärnspelare, spelsystem, värvningar och förväntningar inför säsongen 2013. Dagens lag: Jacksonville Jaguars.

Lag: Jacksonville Jaguars

I korthet: På pappret ser det ut som om Jacksonville Jaguars har det sämsta laget i NFL. I verkligheten då? Ja, det är något i den stilen också där. Jaguars var inte ett lag som förlorade oturligt eller oförtjänt, de hade ett väldigt dåligt år. Det finns onekligen en stor risk att Jaguars faller platt även denna säsong och tilldelas första draftvalet nästa vår. Men efter ett tränarbyte till Gus Bradley, mannen bakom Seahawks dominanta försvar, kanske man kan väcka liv och hopp på EverBank Field.

Det är en ny tid i Jaguars. Inför förra säsongen köpte Shahid Khan laget, inför i år har Gus Bradley som sagt tagits in för tränarjobbet och David Caldwell är ny general manager. Jaguars var förra året ett av de lag med högst spelarlöner, trots att de var långt ifrån stjärnspäckat, och Caldwell har inte slösat tid på att rensa stora, dyra kontrakt. Det har visserligen inneburit att många av lagets bästa spelare har fått leta jobb på annat håll, men det har skapat en lönesituation som ser ljus ut inför 2014 års säsong. Än så länge är Jaguars inte vidare skrämmande, men med tålamod kan den nya ledningen väcka liv i denna trötta jaguar.

Styrkor: Det är inte mycket som är vidare starkt när man tittar på Jaguars depth chart. Man har en av ligans bättre running backs i Maurice Jones-Drew, som har snittat runt 4.5 yards trots Blaine Gabberts tveksamma spel. Eugene Monroe är en väldigt skicklig left tackle som tillsammans med rookien Luke Joeckel kan bilda ett starkt par. Defensivt floppade hela laget förra året och det är svårt att avgöra om det kommer förbättras. Man tog in Jason Babin för att få lite ökad press på motståndarens QB och hoppas att han kan vara produktiv också här.

JagsLogo

Svagheter: Här är det lättare att hitta något. Vi kan börja med en förnyad defensiv linje, där årets tackles inte alls kan leva upp till förra årets starters, trots att de underpresterade. Lägg där till en medioker grupp linebackers och att man kommer spela två nya namn på cornerback, varav en rookie. Offensivt är Blaine Gabbert favorit att vinna QB-jobbet. Han är alltjämt stressad i fickan, känner press när den inte är där och slarvar med sina kast. Anfallet rör sig långsamt framåt och ingen räds Gabbert, varför försvar kan ställa upp fler spelare i boxen för att stoppa Maurice Jones-Drew.

Filosofi: Gus Bradley tar med sig en defensiv strategi att ha stora, starka och fysiska cornerbacks. Vi kan vänta oss att receivers får en hel del press på linjen och tight man-coverage. Rookien Johnathan Cyprien erbjuder också han en riktigt tuff attityd och hårda tacklingar. Offensiven kommer bygga på Jones-Drew och springspelet. Man hoppas att Cecil Shorts och strulpellen Justin Blackmon (avstängd de fyra första matcherna) kan kliva fram och leva upp till sin potential, då båda mycket väl kan vara dominanta receivers.

Så blir 2013: Det blir tyvärr ytterligare ett dåligt år för Jaguars, det är helt enkelt för mycket kvar att förändra. Man gjorde en väldigt stark draft i år, där nästan alla namn kommer att få se speltid i år. Joeckel, Cyprien och Gratz är starters redan i år och förhoppningar får ligga på framtidslöfte snarare än vinster denna säsong. Man får försöka se ljusglimtarna i att Jaguars är ett ungt lag som verkar kunna vara på rätt väg och som har mycket lönetaksutrymme inför 2014.

Offensiva stjärnor: Eugene Monroe, left tackle. Maurice Jones-Drew, running back.

Defensiva stjärnor: Jason Babin, defensive end. Paul Posluszny, linebacker.

Framtidsnamn: Justin Blackmon, wide receiver. Luke Joeckel, left tackle. Johnathan Cyprien, safety.

Nya spelare: Justin Forsett, RB. Geno Hayes, LB. Mohamed Massaquoi, WR. Alan Ball, CB. Roy Miller, DE. Sen’Derrick Marks, DT.

Tappade starters: C.J. Mosley, DT. Greg Jones, FB. Terrance Knighton, DT. George Selvie, DT. Darryl Smith LB. Derek Cox, CB. Dawan Landry, S. Laurent Robinson, WR. Rashad Jennings, RB. Eben Britton, G. Guy Whimper, OT. Aaron Ross, CB.

Draften: Luke Joeckel, OT. Johnathan Cyprien, S. Dwayne Gratz, CB. Ace Sanders, WR/KR. Denard Robinson, RB. Josh Evans, S. Demtrius McCray, CB. Jeremy Harris, CB.

Nycklar till framgång: Om allt lossnar för Blaine Gabbert i hans tredje år kanske Jaguars kan plocka några fler vinster. Om försvaret inte spelar lika dåligt som förra året, utan får en nytändning med Gus Bradleys defensiva snille, kanske man kan stoppa poängläckorna som uppstod förra året. Om deras nya spännande ”offensive weapon” Denard Robinson kan revolutionera sporten och lagets unga receivers kan leva upp till förhoppningarna så kanske man kan lyckas få fler touchdowns. Men framgång är fortfarande något som Jaguars får vänta med några år till.

 

Vad tror DU om Jaguars i år?

Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter.

Se analyserna av samtliga lag.

 

Nyheter

To Top