Raiders

Uppesittarnatten fortsätter

Igår inleddes årets draft i New York med den första rundan. I natt går spektaklet vidare till runda två och tre. Det är omöjligt att veta hur Raiders tänker.

Vi fick igår ett nytt tillskott i familjen, linebacker Khalil Mack. Det var oväntat att han föll, uppenbart att Raiders tog honom när de fick chansen. Vad de är ute efter för spelare i natt, när draften nästa två rundor ska genomföras, är dock allt mer osäkert.

De inleder kvällen med att ha det fjärde valet i den andra rundan. Än så länge finns stjärnor som Marqise Lee, David Carr, Ra’Shede Hageman och Kony Ealy kvar på brädan. Samtliga skulle passa bra in i Oakland. Det största behöver just nu är kanske defensiv linje och cornerbacks. Eftersom det fallit fler bra defensiva linjespelare är det en stor chans att Raiders plockar just den positionen.

David Carr, Hageman och Ealy har samtliga kopplats till Raiders. Framförallt har det spekulerats kring quarterbacken David Carr, då vissa experter t.o.m. hävdade att Raiders övervägde att ta Carr i första rundan. Om han finns när Raiders får välja kliar det nog i fingrarna på Reggie McKenzie och hans stab.

Om jag fick kliva in och bestämma, är det en trade som borde vara mest aktuellt. Raiders kan gott flytta ner några steg i turordningen och skrapa fram några extra val i den fjärde eller femte rundan. Reggie vill alltid ha fler picks. Om Carr finns är värdet kanske högre att byta ner sig till något hungrigt lag snarare än att ta honom själv. Då kan Raiders istället adressera andra positioner som behöver folk (som CB, DT, DE, FS, WR, G, OT…).

Det är som sagt omöjligt att veta vad som väntar oss i natt. Det gör hela kvällen minst lika spännande som gårdagens uppesittande. Så ladda med öl, kaffe eller läsk. Förbered nattamat. Ta sedan på de silversvarta plaggen som ni älskar och hoppas på att rätt gubbe kommer till oss.

Nyheter

To Top