Raiders

Camp-rapport – Vad händer?

I denna del kommer det att uppdateras smådetaljer om vad som händer på gräset under training camp. Lagets skadesituation, kort anteckningar kring spelares prestationer och andra intressanta parenteser kommer att lyftas fram här. Jag ska försöka hålla denna sida fräsch genom att skriva in tillägg på en regelbunden basis, så kika in då och då för det allra senaste.

Uppdatering 5 augusti

– Skadeuppdatering igen. Försvaret är infekterat av skador, då hela sex förväntade starters inte kan träna. Dessa är Mike Jenkins (CB), Tracy Porter (CB), Pat Sims (DT), Vance Walker (DT), Lamarr Houston (DE) och Sio Moore (LB). Dessutom är DJ Hayden (CB) fortfarande inte redo för full kontakt och både Miles Burris (LB) och Kaluka Maiava (LB) är fortfarande skadade. På anfallssidan spelar en av lagets bästa spelare Jared Veldheer (LT) med skydd på ena armen efter att ha skadat den. Det ska inte vara någon fara, men skyddet är där för säkerhets skull. Dessutom stod Mike Brisiel (G) på sidlinjen idag, troligen ingen vidare skada utan bara behov av vila. Lucas Nix (G) är fortfarande frånvarande med skada tyvärr, och hans konkurrent Tony Bergstrom har inte fullt utnyttjat möjligheten att ta kontroll över positionen. Så än så länge är det 2-3 av de startande spelarna på linjen som har någon form av förhindrande skada. Onekligen är det stora problem med skador i truppen, varför Raiders också valde att spela utan skydd i helgen även om planen var egentligen att dra på lite pads. Utöver alla dessa skador på tänkta skador är det många fler som är skadade. Till exempel har vi den defensiva linjen, där enbart två spelare är hela. Raiders plockade in Myles Wade (DT) för att dryga ut spelare, varav Wade själv skadade sig kvickt.

Glädjande nog är dock Jacoby Ford (WR) tillbaka från sin skada, som vi nu i efterhand fått veta handlade om spänningar i knät/baksida lår. Med hans skadehistorik i åtanke valde tränarna att låta Ford vila, även om det inte var en allvarlig skada, men för att minska risken att förvärra något.

– Som sagt är det skadebekymmer bland Raiders DTs. Nyligen intagna Myles Wade skadade sig också han, så Raiders har nu tränat Ryan Baker, som aldrig har startat en match i NFL. Kommer enbart vara en extra kropp att tackla och tackla på under training camp, om han tas in. Det förutsätter att Raiders gör sig av med någon annan spelare, eftersom laget är fullt för tillfället. Det återstår att se vad de gör. Än så länge är det bara Christo Bilukidi (som jag personligen gillar och tror kommer få se mycket speltid i år) samt Kurt Taufa’asau som kan träna överhuvud taget. Detta påverkar såklart anfallet också, som inte har tillräckligt med spelare att träna mot.

– På RT-positionen är det numer kamp. Alex Barron har fått ta snaps med förstalaget och har imponerat på Coach Allen. Visserligen ska man inte dra för stora växlar av detta, Khalif Barnes är fortfarande favoriten att få jobbet. Efter alla skriverier om Barron har Coach Allen även uttalat sig väldigt positivt om Barnes, för att stilla alla rykten. Men det ska vara en kamp om alla positioner och Barrons goda spel på camp är enbart bra för utvecklingen av båda spelarna. Tyvärr är inte Menelik Watson tillbaka från skada än och Allen har sagt att han är väldigt långt efter, väldigt långt. Vilket såklart är tråkigt, men Watson var inget draftval som förväntades komma in och ta över startjobbet redan i år. Men det är problematiskt att Watson inte haft möjligheten att komma ut och träna under camp, det är en lång väntetid för linjecoachen Tony Sparano att få skapa en fantastisk spelare.

Uppdatering 30 juli

– Skadeuppdatering igen. Hayden klev in på planen utan sin röda tröja häromdagen, men tog snabbt på den igen. Däremot spelar han mer fysiskt spel nu, får delta i övningar på annat vis och Coach Allen sa att han kommer få speltid i försäsongsmatcherna. Lucas Nix, den ena guarden som slåss om startjobb, gjorde illa knät. Det verkar inte vara allt för allvarligt, men han föll från att vara favoriten att vinna jobbet till att hans konkurrent Tony Bergstrom nu har en rejäl chans att greppa tag om platsen. Rookien Latavius Murray var också han vid sidlinjen. Coach Allen säger att skadorna börjar rada upp sig, vilket onekligen är sant. Utöver nämnda var idag Maiava, Burris, Watson, Ford, Walker borta av de spelare som kan tänkas starta. Stacy McGee, Alex Parsons och Conner Vernon var tvungna att kliva av under träningen. Som ni märker är många spelare lite möra och morgondagens vilodag är välkommen.

– En intressant detalj var att offensiven spelade idag i silverfärgade tröjor. Det handlar om en typ av belöning, den sidan av bollen som tränarna anser ”vinna” träningen och tävlar/tränar bäst får svida om till silver. Det ska motivera båda sidorna om bollen att slåss för att visa vilka som är bäst, samtidigt som det ska bygga kamratkänslor inom försvaret respektive anfallet.

– Den öppna tävlingen om TE-positionen verkar stängas allt mer. David Ausberry är den spelare som i nuläget verkar vara den spelare som hamnar högst upp på rostern. Han är konsekvent och imponerar med sin bollmottagning, vilket också är hans specialitet med hans erfarenhet som WR. Coach Allen säger att han har förbättrat sitt blockeringspel och förståelse för ansvar och uppgifter på plan. Raiders verkar nöjda också med Nick Kasa och den potential han uppvisar, men det är påkallande tydligt att han är färsk i positionen och att han missade träningstid under OTAs och minicamps.

– WR Andre Holmes har visst imponerat på reportrarna. Med Jacoby Ford skadad är det bra med spelare som kan sätta lite press på Moore och Streater. Överlag har alla receivers bättrat sig, från att ha tappat mycket första dagarna till att tappa allt mindre. Däribland har också Reece kammat till sig. Han var på plan någon timme före träningen idag och stod vid ”the jugs machine” och fångade bollar.

– Publiken fick jubla när Tyvon Branch gjorde en TD-interception på 99 yards. Sen insåg de att det var Matt Flynn som kastade och insåg att det kanske inte var så superkul ändå. Annars är det inget att oroa sig för. Flynn har fortsatt spela bra och fick idag bomba loss lite längre spel, vilket enligt rapporterna har gått bra. Onekligen har Flynn kontroll på QB-positionen än så länge, men det är lång tid kvar.

 

[divider]

 

– Kort om skadorna. Kaluka Maiavas skada är allvarligare än jag trodde, han kommer vara borta flera dagar. Sio Moore skriver på Twitter att han kommer vara tillbaka idag (måndag). Jacoby Ford, den ständigt skadade receivern, lämnade träningen igår med skada, men vi fick inte veta vad. Generellt får vi inte höra så mycket om skadorna eller läketiden på dem, Coach Allen väljer att inte uttala sig mer än minsta nödvändiga. Tråkigt ur ett rent mediaperspektiv, men jag gillar när skeppet är lite tight förseglat.

– Raiders hade under söndagen på sig skydd under träningen för första gången, vilket såklart innebär fysiskt spel. Sagda fysiska spel resulterade i lite knuffar och bråk på planen. Under ett springspel så trycker Jason Hunter (DE) till och tacklar Darren McFadden (RB), vilket han givetvis inte ska göra. Dels för att McFadden alltid är ömtålig, dels för att coacherna hade sagt att McFadden inte skulle bli tacklad. Detta upprörde Khalif Barnes (RT) i den mån att han utdelade ett par knuffar och hårda ord mot Hunter. Några sekunder senare var det utjämnat och det kunde blivit värre om inte spelare och tränare gick in och stoppade det tidigt. Coach Allen sa efter träningen att de spelar fotboll, dessa saker händer.

butler– Raiders receivers har haft stora problem under de första dagarna på camp. Det är flera fina passningar som halkar ur händerna på spelare, vilket följs av bu-rop och krav på armhävningar från fansen. Det glädjande i sorgen är att det mestadels är unga spelare som troligen inte kunde konkurrera om speltid ändå, som är de primära bolltapparna. Denarius Moore och Rod Streater har båda sett vassa ut, där den senare har prisats av många reportrar för sina säkra händer. Likväl gör ett intressant namn intryck, den odraftade receivern Conner Vernon. Tur är det, hans största konkurrent i slot-positionen är Jacoby Ford, som har haft problem att fånga bollen. Nu gick han dessutom ner med skada, så om Vernon kan fortsätta visa upp sina positiva sidor kan han slå sig in i truppen under försäsongen. Förutom Fords osäkra händer är en annan tänkt starter ovanligt slarvig, Pro Bowl-spelaren Marcel Reece tenderar att tappa bollar, trots att han har ett par väldigt säkra händer vanligtvis. Vi får hoppas att spelarna skakar av sig sina dåliga händer och kan börja limma bollar till kroppen som vi vill att de gör i höst.

Nick Roach gör ett stort intryck som den nya ledaren över inte bara linebackers, utan för hela försvaret. Uppgraderingen från den tidigare floppen Rolando McClain är tydlig. Roach prisas av tränarna för sin spelintelligens, sina ledaregenskaper och sin imponerande atletiska förmåga. I passförsvaret har han lyckats markera både TEs och RBs utan att tappa ett steg på dem, en egenskap som saknats i mitten av planen. Än så länge har Roach profilerat sig som det ankare försvaret kan byggas runt.

D.J. Hayden har som vi tidigare nämnt en röd ingen-kontakt-tröja på sig, för att mjukstartas ordentligt. Detta har inte hindrat honom från att visa upp sig. Flera rapporter vittnar om den spelare Reggie McKenzie visste att han draftade – en starter, en playmaker. Det stora frågetecknet var dock aldrig hur väl Hayden kan prestera utan att tacklas, det har alltid varit hur väl han kan prestera när han ska slänga sin kropp in i hetluften. Även om det låter glädjande än så länge är det bäst att vara försiktig innan vi tar ut segern i förskott, den mentala biten kan komma att hindra Hayden från att leva upp till sin potential.

– Springspelet ser än så länge väldigt bra ut. Inte så konstigt, ingen får tackla Darren McFadden. Han har alltid imponerat under camps, vi alla vet vilken explosiv spelare han kan vara. Han är helt nöjd med det nya offensiva schemat, ett powerschema istället för ett zonschema, i vilket han alltid presterat bättre. Mer om detta kommer i ett separat inlägg senare. Men som vi alla vet, McFaddens största fiende är hans kropp som ständigt går sönder och vad vi ser på camp kan egentligen inte säga något om vad vi kan förvänta oss i höst.

janikowski– På den offensiva linjen testas det en hel del. Lucas Nix och Tony Bergstrom har i stort sätt fått byta med varandra och kört med förstalaget varannan dag som LG. På höger sida har Khalif Barnes och Alex Barron fått dela repetitioner som RT. Tyvärr är rookien Menelik Watson fortfarande borta med skada, men jag tror inte han är i position att slåss om en startplats redan. Hans råa talang behöver mer arbete innan det. Laget har också tagit in ytterligare en linjespelare i den 35-åriga veteranen Andre Gurode, som har erfarenhet både som center och guard. Han är troligen enbart en mångsidig reserv. Det är än så länge oklart hur linjen till slut kommer bli. Är denna konkurrens om startplatserna bra eller ett dåligt tecken för den offensiva linjen? Jag hoppas innerligen på det förstnämnda, men tror på det senare.

– Vi avslutar med det roligaste än så länge. Det var såklart att få rapporter om och se bilder på när alla spelare fick träna på sin tacklingsteknik. Detta innefattade även Sebastian Janikowski, den fantastiska kickern. Vi kan nog inte lita på att Janikowski ska stoppa någon på en kickreturn ändå, men det visar på en förändrad mentalitet på träningarna, hos tränarna och hos spelarna. Janikowski joggade för övrigt runt i hans bästa fysiska form på flera år, vilket är väldigt kul att se.

Nyheter

To Top