Broncos

Fokus för AFC West under säsongsuppehållet

Free agency har inofficiellt redan startat, även om faktiska kontrakt inte får signeras förrän imorgon (torsdag). Draften är bara någon månad bort. Vad har lagen i AFC West att fixa under dessa två viktiga perioder av fotbollsåret?

Försvaret är inget problem i Denver, men anfallet lämnade mycket att önska 2016 (Photo by Justin Edmonds/Getty Images)

Denver Broncos

Den offensiva linjen
Även om allt snack under året kretsade kring QB Trevor Siemian, var han inte orsaken till problemen i anfallet. Den offensiva linjen spelade katastrofalt dåligt och det måste vara deras största fokus. Det finns inte ett enda säkert kort bland de fem, varenda position behöver uppgraderas och det är mycket möjligt att det (återigen) är 3-4 nya starters där. Tyvärr kryllar det inte av linjespelare i free agency, men några lovande guards kan man hitta i draften. Dan Feeney, Forest Lamp och Nico Siragusa är spelare som de kan försöka plocka under andra dagen.

Springspelet
Det fanns inget springspel att tala om förra året, trots att de öste pengar över RB CJ Anderson och draftade Devontae Booker. Återigen är det den offensiva linjens fel, men en riktigt bra running back kan kompensera för dåliga lagkamrater framför sig. Tack och lov är draften full av running backs. Kanske kan Stanfords Christian McCaffrey vara ett alternativ i första rundan? Eller vill nya QB-coachen Bill Musgrave locka dit sin gamle kamrat Adrian Peterson?

Tony Romo
Det har pratats om att försöka landa Tony Romo, som enligt rapporter kan tänka sig en snålare lön för att spela i Denver. De har försvaret för att bära honom. Personligen skulle jag vara livrädd att ställa honom bakom den offensiva linjen, med all hans skadehistorik i beaktande. Men det skulle onekligen göra Broncos till en utmanare igen.

Två av Chiefs bästa spelare, Eric Berry och Marcus Peters. En tredje defensive back kan forma en grymt lås i Chiefs passförsvar (Photo by Streeter Lecka/Getty Images)

Kansas City Chiefs

Bygg klart sitt secondary
De har redan signerat Eric Berry, som var deras viktigaste jobb. De skulle må bra av en cornerback som kan ställa upp jämte Marcus Peters, för att då ha en riktigt bra trio i sitt secondary flera år framöver. Draften är full av lovande spelare och de kommer kunna hitta en starter utan att investera sitt val i första rundan. Floridas Teez Tabor kanske lockar trots frågetecken kring hans fart, en bollsökande cornerback som påminner en del om Peters. Annars finns alternativ som Jalen Myrick, Damonte Kazee och Corn Elder i mittenrundorna.

Framtidens quarterback
Alex Smith är en kompetent quarterback som du kan vinna matcher med, men hittar man inga mer positiva adjektiv är kompetent säger det kanske en del. Chiefs måste hitta en ersättare som till slut kan ta över jobbet och få in lite stjärnglans på den viktigaste positionen. Har de tur glider Deshaun Watson hela vägen ner till dem i första rundan, annars får de hoppas att hitta 2017 års version av Russell Wilson och Dak Prescott.

Springförsvaret
Det läckte som ett såll i Chiefs defensiva front 2016, en stor orsak till att de inte kunde ta sig längre i slutspelet. Lag som var taktiskt skickliga visste vad de skulle utnyttja. Nu tappar de Dontari Poe i free agency, som trots att han inte spelat upp till sin potential, kommer saknas. En del skador begränsade dem förra året, men de behöver en stor kloss i mitten som kan plugga igen. Skulle verkligen vilja se Brandon Williams eller Johnathan Hankins fylla den rollen.

Chargers är på rätt väg, med några sista pusselbitar kan de vara med och utmana om något år (Photo by Donald Miralle/Getty Images)

Los Angeles Chargers

Drafta Jamal Adams eller Malik Hooker
Jamal Adams lär tyvärr vara borta, men Hooker kanske passar dem bättre. Han kan fylla en snarlik roll som Earl Thomas har i Seattle, den försvarsmall som nya DC Gus Bradley vill kopiera. Hooker kan spela ensam längst bak och bekymmersfritt täcka hela planen, vilket låter Bradley peta in ytterligare en gubbe i boxen och fullständigt nollställa motståndets springspel.

Hjälp Philip Rivers
QB Philip Rivers har hållit anfallet flytande länge utan vidare mycket hjälp. Men vi har sett hur det kan sluta. Förra året hade han flest interceptions i ligan, trots att Blake Bortles finns. En wide receiver som inte är skadad konstant (hej Keenan Allen) och en offensiv linje som kan köpa honom lite tid.

En fysisk cornerback
Återigen är vi inne och petar på Gus Bradley. Han vill ha fysiska cornerbacks som kan trycka till motståndaren på linjen och förstöra rytmen i anfallet. På ena sidan har de Jason Verrett som klarar det utmärkt, men de behöver en till. Utan att bränna ett val i första rundan kanske de kan få Clemsons Cordrea Tankersley senare, eller med lite tur Quincy Wilson i andra rundan.

Raiders viktigaste spelare måste få förlängt kontrakt snart. Det är utgångspunkten för allt i free agency (Photo by Donald Miralle/Getty Images)

Oakland Raiders

Signera Derek Carr
Raiders ekonomiska landskap för free agency i år och de kommande 6-7 åren hänger på kontraktet med QB Derek Carr. Han söker säkert ett kontrakt som ger honom upp runt $25 miljoner om året, vilket han dessutom lär få. De har nästa år på sig innan det brinner i knutarna, men ju snarare de har hans kontrakt klart desto snarare har de koll på sin framtida ekonomi.

Ett bowlingklot
Raiders kommer inte kunna behålla sin bästa running back, Latavius Murray, under free agency. De är inte heller särskilt intresserade av det. De saknar en fysisk back som kan springa över folk, som plockar upp tuffa yards när det är uppenbart att de springer. Rykten säger att de jagar Adrian Peterson, vilket jag betvivlar. Eddie Lacy är nog mer aktuell, för att inte tala om billigare. Annars kan D’Onta Foreman eller Samaje Perine vara värdepicks senare i draften.

Dumpa död vikt
På grund av truppens dåliga skötsel det senaste årtiondet och Reggie McKenzies ”mulligan-draft” 2013, är laget uppbyggt till stor del av free agents. En del spelare vars kontrakt går ut lär inte komma tillbaka (jag pratar om dig Malcolm Smith), och en del spelare bör de kanske gå vidare från. S Reggie Nelson, K Sebastian Janikowski, DT Dan Williams och RT Austin Howard bör inte vara helt säkra på att stanna kvar 2017.

Nyheter

To Top