Analyser

Colts tar nya tag

Om vi enbart skall tro på vad media skriver så handlar offseason till 100% om att skaffa nya spelare och ledare. Vi skall dock inte glömma att det ibland är minst lika viktigt att gallra i de egna leden. Med det i åtanke har Colts kanske kommit en bra bit på vägen redan innan säsongen börjar. Låt oss ta en titt på vad jag tycker Colt skall ta sig till. 

Förra veckan tittade vi lite närmre på Houston Texans och konstaterade att dem är ett mycket bra lag, som dock behöver en ny QB. Divisionsrivalen Indianaplois Colts är egentligen deras raka motsats på så vis att de har en QB, men behöver komplettera med ett lag runt honom. Allt går inte förändra över en natt, men låt oss ta en sak i sänder.

Ny GM har anlänt
Första punkten på min lista är, som ni säkert vet, redan avklarad. För en tid sedan valde man att gå skilda vägar med sin GM Ryan Grigson som inte lyckats med mycket under sin period i klubben. Ersättaren Chris Ballard hämtades från Chiefs och skall bli mycket intressant att följa. Personligen skulle jag inte bli förvånad om bytet av GM i efterhand kommer ses som deras bästa offseason-drag. Inte för att jag hyser någon enorm tilltro till just Ballard, utan för att Grigson var en katastrof som fick vara kvar alldeles för länge.

Defensiven
Under fjolåret spenderades mycket pengar på att säkra upp Adrew Luck, och till att bygga upp den offensiva linjen. Skador på viktiga kuggar gjorde dock att man inte fick se den fulla effekten av den sistnämnda investeringen. Förhoppningsvis blir den biten bättre i år. I år kommer troligtvis fokus skifta till andra sidan bollen. Defensivt var Colts en mindre katastrof under 2016 och försvaret slutade på 30:e plats, med 382 yards/match. Som jämförelse kan vi nämna att divisionsrivalen Texans var bäst i klassen med 301 yards/match. Även om behoven är många är troligtvis en pass-rusher, som komplement till Eric Walden, överst på inköpslistan. Nyss nämnde Walden vann sack-ligan internt och drog ett stort lass under säsongen. Han är dock 32 år gammal i sommar och free-Agent. Kan/Vill man behålla honom och vad kostar det? I sammanhanget bör det även nämnas att Indy-legenden Robert Mathis drar sig tillbaka efter 14 år i klubben. Frågan vem som skall sänka QBs i Lucas Oil-stadium framöver lär få stor prioritet.

Running backs
Frank Gore passerade 1000- yards under säsongen som var. En bedrift som han var först i Colts att göra sedan Joseph Addais dagar (2007). Gores insatser under sin tid i Colts få man ändå vara nöjd med efter omständigheterna. Faktum kvarstår att Gore trots allt fyller 34 i maj, och 2017 är hans sista år under nuvarande kontrakt. Någon förlänginng tror jag inte är på agendan, och således skulle jag inte bli jätteförvånad om Colts plockar 2-3 unga killar under off-season för att försöka hitta en ersättare till gamle Gore.

Colts kan dock skatta sig lyckliga eftersom det faktiskt finns en hel del lovande runningbacks att lägga vantarna på i årets draft. Dessutom brukar korrelation mellan tidigt val och kvalité inte alltid stämma när det kommer till denna grupp spelare. Faktum är att Elliot (Cowboys), McCoy (Bills) och Bell (Steelers) var det enda bland fjolårets topp-tio som valdes under de två första rundorna. Colts behöver kanske därför inte ens behöver offra ett högt val för att komma över det dem vill ha? Frågan är därför hur länge nye GM Ballard vågar vänta i vårens draft?

Nyheter

To Top