Lagartiklar

Bästa spelarna i free agency 2017

Med free agency på ingång finns det, som alltid, en hel hög med spelare som kommer dra stort intresse på den öppna marknaden.

Free agency sätter igång på pappret på torsdag, dagen då lag först får börja signera spelare. Å andra sidan är det redan idag tillåtet för lag att prata med kommande free agents. Rykten brukar flyga runt de kommande dagarna och vi ska hålla er uppdaterade när alla signeringar börjar offentliggöras.

Vilken spelare kammar hem det bästa kontraktet, vilket lag kommer spendera mest? Free agency är alltid full av möjligheter att uppgradera truppen, men det gäller för lag att hålla sig undan kattguldet.

Anfall
Tony Romo, QB
Än så länge är Romo en Dallas Cowboy, men det är bara en tidsfråga tills han har ett nytt lag. Mycket tyder på att han släpps och får välja sitt nästa lag själv. Många lag lär vara intresserade. Han kommer vilja gå någonstans där han kan vinna Super Bowl, vilket tar bort en del alternativ. Han är en kvick lösning för ett lag som vågar chansa på en skadebenägen QB med en ryggskada färskt i bagaget.

Mike Glennon, QB
Glennon har haft två anonyma säsonger i Tampa Bay bakom Jameis Winston, men gjorde dessförinnan två fullt godkända säsonger under besvärliga förutsättningar. Det ryktas om att Glennon kan bli en av de stora vinnarna i årets free agency vilket säger en hel del om hur marknaden för quarterbacks ser ut.

Alshon Jeffery, WR
Bara några år sedan var Jeffery ett av de hetaste unga namnen i NFL, men det har tystats en del. Han har däremot dragits med horribelt spel från sin QB. Men det är ändå lite oroväckande att hans utveckling tagit stopp. Lägg till att han stängdes av i år för doping och det finns orsak till oro. Samtidigt är det en rätt tunn klass receivers i båda free agency och i draften, så Jeffery lär kunna hitta ett väldigt lukrativt kontrakt någonstans.

Terrelle Pryor, WR
Inför säsongen var det många som tyckte Browns experiment med Pryor som wide receiver var lite gulligt och spännande att följa. 77 mottagningar och 1007 yards senare, med Browns QB-karusell. Det ryktas om att han förväntas få runt $10-12 miljoner per år, vilket är helt makalöst för en spelare med bara en säsong under bältet.

DeSean Jackson, WR
Den gamle jetmotorn Jackson har det varit förvånansvärt tyst om de senaste åren, trots att han varit i stort sett lika bra som under sina första år i Philadelphia. Han har fortfarande farten att bränna vilken cornerback som helst och blivit bättre i alla andra aspekter av att spela receiver.

Pierre Garcon, WR
Garçon låter inte bara som ett fint vin, han åldras som ett också. Han kommer vara 31 år när säsongen 2017 startar men har spelat riktigt bra de senaste åren. Hans förmåga att hitta luckor och göra sig fri direkt från linjen är en enorm orsak till Redskins offensiva framgångar med Kirk Cousins vid rodret. Garçon kan vara ett perfekt kort i rockärmen för ett lag med en redan etablerad receiver på utsidan.

Brandon Marshall, WR
Blir det ett femte lag för Marshall? Han har haft en märklig karriär där en smekmånad med varje lag följts av en för tidig skilsmässa. Kan vara den enda receivern i årets free agency som fortfarande kan ses som en äkta första-receiver.

Michael Floyd, WR
Floyd hade en usel säsong i fjol när många trodde att han skulle kunna axla manteln efter Larry Fitzgerald i Cardinals. Istället blev det drograttfylla, foten av Cardinals och en Super Bowl titel med Patriots som plockat upp Floyd sent under säsongen. Någon kommer säkert att vilja chansa på Floyd trots de röda flaggorna.

Martellus Bennett, TE
Bennett fick en härlig nystart på karriären i New England, och en ring dessutom, i deras TE-vänliga offensiv. Äntligen levda han upp till den potential som vi väntat på sen han draftades 2008. Nu tänker han såklart passa på och smida järnet medan det är varmt och söka ett så lukrativt kontrakt som möjligt.

Eddie Lacy, RB
Viktproblem har hållit Lacy tillbaka, från att ha visat en väldigt lovande form i början av sin karriär. Han är en tung running back, ingen finess-spelare. Även om han kanske inte är en starter som kan bära ett springspel själv, kommer han säkerligen dra åt sig intresse som en “kortyards”-spelare – ett bowlingklot att använda när man vill plocka upp några enstaka yards.

Adrian Peterson, RB
Minnesota Vikings släppte Peterson eftersom hans kontrakt var betydligt större än hans bidrag på planen. Sen 2007 har han tillhört den absoluta toppen, men var borta hela förra året med skada och är snart 32 år. Kommer kunna vara en snabb lösning för något lag som utmanar om titlar, så länge han inte tänker kräva allt för mycket betalt.

Jamaal Charles, RB
Spelaren med bäst snitt per springspel i historien är en free agent. Jamaal Charles är en legendar i Kansas City och även om det var fullt förståeligt att de släppte honom, var det ett tungt besked för såväl ledning som lagkamrater och fans. Med två tunga skador i benen de senaste åren är det en chansning om han kan återfinna sin gamla form, men ett gäng lag är intresserad av den dynamiska Charles.

TJ Lang, G och Kevin Zeitler, G
Två guards med vardera kanonsäsong bakom sig och stabilt spel flera år i rad. Lang är en av ligans bästa guards gällande passblockering, men med vissa begränsningar i springspelet. Zeitler är mer jämnbra överlag. Båda två kommer vara eftertraktade när fler och fler lag följer Dallas-modellen och investerar i sina offensiva linjer.

Ricky Wagner, T
Har varit en pålitlig spelare på Baltimores offensiva linje senaste tre åren och i en svag kass både i FA och draft kommer många lag vilja signa Wagner. Varit bofast som RT och helst skulle Ravens behålla honom, men tveksamt om det finns kapital för detta. Bra i pass block och gör alltid sitt jobb.

Russell Okung, T
Okung förhandlade fram sitt kontrakt själv förra året, vilket i stort sett ledde till en årsvistelse i Denver. Hans spel levde inte upp till förväntningarna och han är nu återigen på marknaden. Det är en tunn draft och det finns inte många tillgängliga free agents, så för hans egen del kanske han utnyttjar årets situation bättre än fjolåret.

Försvar
Dontari Poe, DT
Det fysiska undret dominerade på combine inför draften 2012, hade en kanonsäsong 2013 men har bleknat sen dess. Chiefs har inte råd att behålla honom, han är ute efter ett fett kontrakt. Det lag som signerar honom gör det med en viss risk att han aldrig igen uppfyller sin fulla potential.

Brandon Williams, DT
Ravens starka bamse i mitten på den defensiva linjen tillhör eliten på sin position. Är en av ligans främsta spelare när det kommer till att försvara springspel och det kommer belöna sig under free agencyn. Fan basen som får Williams till sitt lag kommer få njuta av en run stuffer i toppklass och dessutom en underbar personlighet som gärna bjuder på sång och dans.

Jared Odrick, DE
Jacksonville Jaguars släppte överraskande Odrick två år in på hans femårs kontrakt för $8,5 miljoner per år. Förra året drogs han med skador och missade en hel del speltid, men annars är Odrick en kvalitetsspelare. Han har mångsidigheten att spela längs hela den defensiva linjen vilket blir mer och mer eftertraktad i dagens NFL.

Calais Campbell, DE
Campbell kan vara en avgörande pusselbit för ett lag som behöver förstärka den defensiva linjen. Han har en kombination av storlek, styrka, smidighet och snabbhet som gör att lag kan flytta runt på honom effektivt. Hans bästa roll är att spela DE i ett 3-4 försvar och eventuellt flyttas in som DT i 4-3 i olika former av Nascar-formationer.

D’Onta Hightower, LB
Hightower har precis vunnit en Super Bowl och var en oersättlig bricka i Patriots försvar. Det brukar resultera i rätt stora kontrakt när free agency sätter igång. En grym linebacker som i stort sett kan kliva in i vilket försvar som helst.

Zach Brown, ILB
Brown är det bästa, renodlade Mike-linebackern i årets free agency, även om Hightower säkert kan fylla den rollen också. Brown är fortfarande ung och kom som en blixt från klar himmel förra året. Kan han konstant spela på den nivån eller var året bara en tillfällighet? Något lag kommer antingen bli väldigt glada eller väldigt besvikna.

Nick Perry, OLB
Det var ett par sega första år på karriären för Perry men han fick eld i baken när kontraktet började ta slut. Han visar upp en förmåga att rusha quarterbacks utan att vara tappa i springförsvaret. Han gjorde tillräckligt för att locka några lag på öppna marknaden, och det finns alltid ett behov av linebackers som kan rusha.

AJ Bouye, CB
Bouye var kanske årets bästa cornerback 2016, sista året på sitt kontrakt. Det brukar resultera i en enorm lönecheck under free agency. Lag kan eventuellt vara lite försiktiga med så lite kvalitetsspel under bältet, Bouyes spel i år var en överraskning för de flesta. Samtidigt är cornerbacks en hårdvara runtom i NFL och Bouye är årets bästa free agent på positionen.

Malcolm Butler, CB
Räddaren som med sin interception i Super Bowl XLIX föll på allas radar. Han har spelat bra för Patriots de senaste åren och etablerat sig som en av de bättre på sin position. Patriots har ett intresse att ha kvar honom, men än så länge har förhandlingarna inte varit tillfredsställande för Butler, som gärna stannar om han får ett rättvist kontrakt.

Logan Ryan, CB
Ryan hade en kanonår för Patriots, vars försvar var riktigt bra 2016. Nu söker han ett stort kontrakt som belöning. Ryan är inte den snabbaste spelaren på planen och kommer ha problem om han förväntas täcka kvicka receivers, men han är en stor fysisk corner som kan ligga i bakfickan på större motståndare och tackla bra på öppen plan.

Stephon Gilmore, CB
Gilmore har erfarenheten och har tidigare visat att han kan stänga ner riktigt bra receivers. Även om hans spel förra året stundtals var en besvikelse har han ett tillräckligt bra CV för att tjäna ett par miljoner som free agent. Hans relativt låga ålder (26) kan leda till att han blir en av de bäst betalda under årets free agency.

Tony Jefferson, S
Förra året fanns det nollintresse för Jefferson på marknaden, men efter sin karriärs bästa säsong i backspegeln är det andra toner i år. Cardinals hade gärna behållit honom men har ett överflöd av free agents att signera och Jefferson kan dra det korta strået. Det råder nog ingen nöd på honom ändå – lag hungrar efter talangfulla safeties och han hittar säkert ett nytt, välbetalande hem på annat håll.

Andra intressanta namn på marknaden

Barry Church, S
D.J. Swearinger, S
T.J. McDonald, S
Morris Claiborne, CB
Ryan Schraeder, OT
Andrew Whithworth, OT
Riley Reiff, OT
Jonathan Hankins, DT

Nyheter

To Top