Bengals

Matcherna du måste se

Nu är försäsongen slut och på torsdag börjar äntligen fotbollen på riktigt igen. Nu har vi 256 matcher i grundsäsongen och ett slutspel att se fram emot. Det är många matcher och du hinner kanske inte se alla. Här kommer vi in i bilden. Vare sig det är rivaliteter, avstängningar eller nya arenor – här listar vi matcherna du måste se i år.

Carolina Panthers hos Denver Broncos, 8 september
Att få se ett returmöte från senaste Super Bowl redan vecka 1 har inte varit möjligt tidigare. Kommer något av lagen från senaste Super Bowl att kunna ta sig dit igen? Det kommer vi att få en fingervisning om redan i säsongens första match. Panthers var stora favoriter senast lagen möttes och kommer säkerligen vilja ta revansch. Hur klarar sig Panthers utan fjolårets bästa cornerback? Blir Panthers fruktade försvar för svårt för Broncos oerfarna QB Trevor Siemian? Det finns många intressanta frågor inför säsongspremiären.

Cincinnati Bengals hos Pittsburgh Steelers, 18 september
Alla som såg slutspelsmatchen förra året mellan AFC-North rivalerna förstår att denna match kan innehålla precis vad som helst. Lagen är proppade på talang och på väg att bygga upp den elakaste och mest hatiska rivalitet i NFL, där varken spelare, ledare eller publik kan hålla sig inom ramarna…

MINNEAPOLIS, MN - AUGUST 28: The Minnesota Vikings offense runs a play against the San Diego Chargers defense during the fourth quarter of the game on August 28, 2016 at US Bank Stadium in Minneapolis, Minnesota. The Vikings defeated the Chargers 23-10. (Photo by Hannah Foslien/Getty Images)

Vikings nya hemmaplan US Bank Stadium (Photo by Hannah Foslien/Getty Images)

Green Bay Packers hos Minnesota Vikings, 18 september
Vikings inviger sin nya påkostade arena US Bank Stadium i första hemmamatchen mot divisionsrivalen Packers. Vikings bröt fyra år av Packersdominans i NFC North när de förra säsongen knep förstaplatsen och det mesta talar för att lagen kommer vara divisionens toppkombatanter även i år. Skulle Packers vinna vore det ett smärtsamt minne som arenan alltid kommer bära för alla i Minnesota så räkna med ett övertaggat lila gäng som entrar planen denna söndagskväll.

New England Patriots hos Cleveland Browns, 9 oktober
Det här kommer inte vara en jämn match, men det finns andra godbitar som gör den sevärd. En hämningslysten och motiverad Tom Brady kommer tillbaka från sin avstängning på fyra matcher. Han kommer spela som besatt. I Browns kommer WR Josh Gordon tillbaka, från över ett års avstängning. Hans senaste match var 2014 och vi hoppas få se en Gordon som påminner om den elektriska, ostoppbara spelaren som tog ligan med storm 2013.

Oakland Raiders hos Jacksonville Jaguars, 23 oktober
Spola tillbaka tiden två år och det här är en total bottenmatch. Men nu är det en kamp mellan de två hippaste lagen i NFL. Båda är unga, talangfulla och ser ut att ha sina bästa dagar framför sig. Just därför har en rivalitet börjat gro hos fansen. Det är också en duell mellan Derek Carr och Blake Bortles, om vem som är den bästa quarterbacken från draften 2014.

MEXICO CITY - OCTOBER 02:  Mexican spectators enter the stadium turnstiles before the NFL game between the San Francisco 49ers and the Arizona Cardinals on October 2, 2005 at Estadio Azteca in Mexico City, Mexico.  (Photo by Robert Laberge/Getty Images)

NFL är tillbaka i Mexiko (Photo by Robert Laberge/Getty Images)

Houston Texans hos Oakland Raiders, 21 november
Bienvenido a México! NFL utökar den kassako som är internationella matcher och i år spelas en match i Mexiko, utöver de tre som spelas i London. Redan 2005 var NFL i Mexiko och nu är de, efter 12 år, tillbaka på Aztekastadion i Mexiko City. Arenan har en kapacitet på drygt 95.000 åskådare och biljetterna var slutsålda inom 30 minuter. Det kommer vara fotbollsfest och galen stämning, kombinerat med ynnesten att se de två spelare som hade flest sacks förra året i JJ Watt och Khalil Mack. Me gusta!

Minnesota Vikings hos Detroit Lions, 24 november
Thanksgiving handlar historiskt om nybyggare och urinvånare, men idag är fotbollen i fokus. Det är minst lika mycket tradition att se Lions eller Cowboys spela som att hetsleta efter kalkon i sista minuten. Det är en speciell händelse eftersom det är en ynnest för oss svenska tittare att mitt i veckan kolla på fotboll klockan 18:30. Så släng ihop en festmåltid, bjud dina vänner och fira fotbollsfesten som en äkta amerikanare.

Arizona Cardinals hos Seattle Seahawks, 24 december
Cardinals och Seahawks är inte bara de två bästa lagen i sin division, de är kanske de två bästa lagen i NFC. När de möts vecka 16 kommer mycket stå på spel. Seahawks är starka på hemmaplan och båda lär behöva en vinst här om de vill spela slutspelet på hemmaplan. Senaste de möttes så förnedrades Cardinals på hemmaplan i slutet av säsongen. De saliverar över chansen att göra detsamma mot rivalen.

Nyheter

To Top