Analyser

Power Packers redo för showdown

En av ligans bästa quarterbacks, förvisso just nu med ligans tvivelaktigaste garderob, bakom en urstark offensiv linje och med ett skoningslöst secondary. Packers har inte varit så här starka Super Bowl-kandidater på länge. Dags igen för min spåkula.

Packers föll bakåt förra året och tappade NFC North till Vikings med en vinsts marginal. I slutändan gick det ändå bättre för Packers än för Vikings i slutspelet, men många tror att det är Aaron Rodgers och gänget som lyfter Lombardipokalen i februari.

Och de har verkligen fog för sitt favoritskap. Jordy Nelson är en toppreceiver som skadade sig redan på försäsongen ifjor. Nu är han skadefri och enligt de senaste rapporterna på måndagen (5/9) säger att han är redo att gå för fullt. För fullt skulle även innebära tillbaka till ett av de bästa QB/WR-samarbetena i ligan mellan Nelson och Rodgers, de har onekligen kemi.

Aaron Rodgers får som sagt tillbaka sin kelgris nummer ett men det är ingen brist på alternativ i djupet. Randall Cobb hade ett lysande 2014 med 12 touchdowns men ett sämre fjorår, detta till trots är han en kvalitetsreceiver. Andraårsspelaren från Stanford, Ty Montgomery, kan bli nästa stora stjärna och Packers har också Jeff Janis som hade en historiskt bra match i slutspelsförlusten mot Cardinals i fjor.

På runningbacksidan pratas det som vanligt om Eddie Lacys vikt, det gör vi inte här utan väljer att konstatera att mannen är en äkta ”truck” och att han tillsammans med kollegan James Starks utgör en bra uppsättning. Inte bäst i ligan direkt, men bra.

Den unga skaran i secondary rankas väldigt högt och Green Bay är bland de allra bästa på att utnyttja ”dime package”. Dime används när ett passspel är att vänta och det anfallande laget antingen har fyra receivers på plan eller flyttar ut en running back med bra händer som mottagare. Då kontrar försvaret med att byta ut en linebacker mot ytterligare en cornerback och har sex defensiva backar på plan.

Dime används oftast på 3rd downs från 8 yards och uppåt då försvaret kan riskera att det trots allt blir ett springspel och att släppa iväg en running back ett antal yards innan de får stopp på honom där en linebacker förväntas stoppa springspelet tidigare än en cornerback. Dime kräver att laget förfogar över fyra bra corners och det gör Packers.

 

GREEN BAY, WI - AUGUST 15: Center Josh Sitton #71 of the Green Bay Packers looks on in the third quarter against the Cleveland Browns during the preseason game at Lambeau Field on August 15, 2009 in Green Bay, Wisconsin. (Photo by Jonathan Daniel/Getty Images)

Josh Sitton, nybliven guard för Packers rival Chicago Bears. Foto: Jonathan Daniel/Getty Images

Allt är inte guld och gröna skogar i Green Bay, för någon dag sedan valde ledningen att dumpa trefaldiga Pro Bowl guarden Josh Sitton och förklaringarna till varför har varit lite diffusa. Som Stefan Löfven skulle ha uttryckt det, ”det är en samlad bedömning”. Spekulationer om att Sitton fått onda ögat av head coach Mike McCarthy redan när Packers förlorade slutspelet i vintras har förekommit då tränaren svarat på Sittons kritik mot den offensiva delen av spelet med att Sitton behöver koncentrera sig på att spela guard, inget annat.

Nu kommer Lane Taylor att få ersätta en av Packers mest pålitliga starters som inte missat mer än två matcher sedan 2009. Sitton hamnade snabbt i divisionsrivalen Bears så förvänta full gas från en revanschfylld Sitton när lagen möts även om han själv på måndagen bedyrade motsatsen:

Honestly, it didn’t have anything to do with sticking it to the Packers. I like the weather up here, it’s too damn hot in the south.

Packers har också i flera säsonger haft det skakigt på linebackerpositionen och bakom de klara stjärnorna Matthews och Peppers är det sisådär med kvaliteten. Spelare som Joe Thomas, Sam Barrington och Carl Bradford har inte direkt rosat marknaden och så här innan säsongen ses det som det enda som riskerar att Packers inte dominerar NFC North och tar sig riktigt långt i slutspelet. Men den risken får ändå anses som liten.

Tipset

Divisionsplacering: 1

Resultatrad: 12 – 4

För den som vill läsa mer om Packers motståndare i divisionen, klicka här för Chicago Bears. Texter om Detroit Lions och Minnesota Vikings kommer inom kort.

Och så var det det här med A-Rods kläder…

 

Nyheter

To Top