College

Scouterna dreglar över Walker

Första veckan av College är bokförd och lämnade väl ingen oberörd.

Två lag som jag tippade till slutspel, LSU och Oklahoma, åkte på stryk. Notre Dame förlorade på övertid mot ett taggat Texas och Florida State vände och vann mot Ole Miss. Det känns, om möjligt, än tuffare att förutspå vart säsongen är på väg efter första veckan än vad det gjorde innan. Det enda man kan luta sig emot är Nick Saban och Alabama som fullkomligt körde över USC.

Det finns såklart hur många spelare som helst att lyfta fram efter en premiärvecka fylld av toppmatcher men jag väljer att lyfta fram fem spelare som imponerade lite extra på mig.

DE Jonathan Allen (Alabama)

Var redan förra året min favorit i Alabamas defensiva linje före både A’Shawn Robinson och Jarran Reed som båda gick i andra rundan av årets draft. Allen var omöjlig för USC’s offensiva linje att fånga. Snabb, stark och med förbättrad teknik kommer det att bli ruggigt spännande att fortsätta följa honom.

QB DeShone Kizer (Notre Dame)

Finns såklart en rad QB’s att lyfta fram, inte minst hans motståndare i Texas, Shane Buechele, som gjorde sin första match i college. Men Kizer var kanske ett av de största frågetecknen som förvandlades till ett utropstecken. Coach Kelly hade innan matchen gått ut och sagt att Zaire och Kizer skulle dela på startplatsen i Notre Dame men bara efter ett par serier stod det klart att Kizer är Notre Dame’s solklara etta. Spelade moget, lugnt och hans passningar var mer precisa än vad jag minns från 2015. Var så när att vända ett riktigt tungt underläge på egen hand.

DE DeMarcus Walker (Florida State)

4,5 sacks mot Ole Miss borde väl egentligen räcka som motevering. Walker som började matchen lite passivt vaknade en bit in ordentligt till liv och gav efter det inte Ole Miss QB många lugna stunder i fickan. Walker roterar runt på linjen för Seminoles och gör jobbet förträffligt både som tackle och end.

RB Nick Chubb (Georgia)

LSU’s Fournette fick inte riktigt igång det. Stanford’s McCaffrey och Florida State’s Cook gjorde det bra men jag tycker all fokus efter vecka ett ska ligga på Georgias RB, Nick Chubb. Chubb som drog på sig en alvarlig skada under förra året var lite av ett frågetecken, visst, han var tillbaka men i vilken form? 222 yards på 32 försök är svaret. Det första visar att han är i samma fina form, om inte bättre och det andra visar hur lite hans skada är i vägen för honom. Inget snack om att Chubb vann matchen för Georgia.

LB Zach Cunningham (Vanderbilt)

Kollar man igenom matchfilm från alla helgens matcher hittar man säkert LB’s som kanske förtjänar att vara på denna lista mer än Cunningham. Men jag tycker det är så roligt att se när en mindre skola som i regel får minimalt med kärlek ställer en så komplett spelare på planen. Visst, Vanderbilt förlorade matchen mot South Carolina men Zach Cunningham var överallt i försvaret och gjorde ett riktigt vasst jobb både mot pass- och springspelet.

Nyheter

To Top