Fantasy

Veckans Fantasy: Inte lätt för Todd Gurley

Varje vecka kommer jag att skriva några nyheter som jag anser vara aktuella inför antingen kommande omgång eller för säsongen i allmänt. Denna veckan tittar jag även i spåkulan och gör några förutsägelser. 

Melvin Gordon
Första matchen delade Gordon och Woodhead speltiden väldigt jämnt men i match två så gick Woodhead sönder och blir borta resten av säsongen. Fast jag avskyr när spelare skadar sig så kunde jag inte annat än att jubla lite när jag hörde det. Jag är nämligen den som äger Gordon i min liga. Han har sett väldigt bra ut i båda matcherna och nu när Woodhead är borta så lär Gordon spela större delen av matchen. Melvin Gordon gick nu från en RB3 till en RB1. Chargers plockade visserligen in Dexter McCluster men skulle inte tro att han kommer spela lika mycket som Woodhead gjorde.

Russell Wilson
Man ser tydligt på Wilsons spel att hans ankelskada besvärar honom och han rör inte sig alls så smidigt som han brukar. Han kan inte springa, har bara kastat 1 touchdown och har endast samlat på sig 23 poäng på två matcher. Är du en ägare av Wilson så sitt lugnt i båten, visst är Seahawks offensiva linje kass men när Wilson blir kvitt sin skada så kommer ha leverera för dig. Detta innebär också att Tyler Lockett och Doug Baldwin kommer att prestera högre. Det finns alltid dem i din liga som är väldigt otåliga och ser allt kortsiktigt, är han/hon ägare till Wilson så kanske du kan trada till dig Wilson för ett rimligt pris.

Todd Gurley
Är det dags att få panik om du valde Gurley som ditt förstaval? Lite kanske. Gurley ligger på sjunde plats bland runningbacks om man tittar på yards efter kontakt, men han är bara på 23e plats när det gäller totala yards. Detta betyder att han blir tacklad väldigt snabbt. Rams offensiva linje måste bli mycket bättre på att öppna upp ytor till honom och behöver få igång sin quarterback. Just nu känns Rams offensiv väldigt lättläst. Får Rams igång sin offensiv lite bättre så kommer Gurley att explodera, får de inte igång det så blir det svårt för Gurley att spela bättre.

Minnesota Vikings
Först gick Bridgewater i sönder och nu skadades Adrian Peterson, än så länge vet vi inte hur länge Peterson bli borta. De två runningbacksen som lär ta över är Jerick McKinnon och Matt Asiata, men vem kommer då att ta merparten? Efter Peterson gick sönder så sprang McKinnon med bollen två gånger och fångade en pass, medan Asiata sprang sex gånger och fångade en pass. Ser man de siffrorna så är det lite fördel Asiata men förmodligen kommer de att dela rätt jämnt.
Sam Bradford gjorde sin första match i Vikings och det gjorde han riktigt bra, vissa påstår att de inte sett en sådan bra prestation från en quarterback i Vikings sedan Brett Favre var där för sex år sedan. Håller sig bara Bradford skadefri så kan han bli en stabil spelare i fantasy, han har en av de hetaste spelarna att kasta till, Diggs, och spelar i ett väldigt bra lag.

Cleveland Browns
Innan säsongen var detta ett rätt så intressant lag fantasymässigt. Skulle RG3 hitta tillbaka till sin gamla form? Blir Corey Coleman en stor wide receiver redan denna säsong? Kommer Josh Gordon kunna hålla sig ifrån sin marijuana och visa den talangen han besitter? RG3 gick sönder i första matchen, Corey Coleman var grym förra matchen och fångade två touchdowns från Josh McCown. Nu till vecka tre så har både McCown och Coleman skadat sig och båda två blir borta flera veckor. Det betyder att Cody Kessler kommer att spela quarterback och det ska alltså vara han som levererar bollar till Josh Gordon när han kommer tillbaka. Det känns inte så hett.

Josh Doctson. Här i TCU. (Foto: John Weast/Getty Images)

Josh Doctson. Här i TCU. (Foto: John Weast/Getty Images)

Saker som jag tror händer innan halva säsongen gått:

  • Derrick Henry är klar etta i Titans, det kommer vara fördel 70-30 till Henry gentemot Murray.
  • Jaremy Langford såg inte bra ut förra säsongen och är lika kass i år. Någon annan kommer att ta över förstaplatsen där. De har Carey, Howard och Mostert i truppen också. Närmast till hands ligger nog Howard.
  • Freeman och Coleman kommer fortsätta att dela på arbetet. Är du en ägare till någon utav dem, försök trada bort dem mot någon som inte har samma konkurrens.
  • Forsett och West delar just nu på allt men ingen visar att man vill vara nummer ett. Här kommer Dixon in i leken. När han är skadefri så kommer han långsamt ta över och bli den runningbacken som Ravens letar efter.
  • Tittar man på Redskins trupp just nu så är Josh Doctson den fjärde wide receivern där. Första matchen var han inne på 20% av deras offensiva snaps och förra matchen låg han på 28%. När halva säsongen har gått så är han inne på runt 70%.

Nyheter

To Top