Analyser

I natt tar Patriots tight ends över ligan

I natt gör troligen Rob Gronkowski #87 sin säsongsdebut. Foto av Jim Rogash/Getty Images.

Vecka tre inleds med en torsdagsmatch där Patriots tar emot Texans. Lagen gör upp om vilka som kan fortsätta vara obesegrade efter denna veckan.

Houston Texans kommer med ett försvar som varit starkt inledningsvis, helt enligt alla förväntningar. Det som överraskat hittills är Texans offensiv. Att skaffa en massa nya delar är verkligen ingen garanti för framgång, men för Texans har det klaffat direkt. 25-årige Brock Osweiler har haft en klart godkänd start och ackompanjerad av rookien Will Fuller (WR), stjärnan DeAndre Hopkins (WR) och årets potentiella genombrotts-spelare Lamar Miller (RB) bildas en av ligans mest lovande unga anfall.

Will Fuller #15 har haft en sensationellt bra start på säsongen med över 100 yards i båda de första matcherna. Foto av Thomas B. Shea/Getty Images.

Försnacket har dock dominerats av Patriots Quarterback-situation. Jimmy Garoppolo som vikarierat förtjänstfullt för Tom Brady skadade sig senast mot Miami Dolphins och missar med största sannolikhet nattens möte. Istället kommer Jacoby Brissett, vald i tredje rundan av årets draft, att få debutera. Backup till honom är Julian Edelman, som är i en sällsynt situation då han även är lagets främsta receiver.

Brissett lär få det hett om öronen, Texans defensiva linje är bland det bästa ligan har att erbjuda och dom har inlett starkt trots att giganten JJ Watt varit klart besvärad av att inte vara fullt återhämtad efter sommarens ryggoperation.

Den högra sidan av Patriots offensiva linje är undermålig och det kommer att bli en intressant match i matchen att se hur Patriots head coach Bill Belichick disponerar sitt lag och lägger upp spelet för att hantera Texans pass rush.

Mycket talar för att Rob Gronkowski, som redan vid 27 års ålder ses som en av ligans genom tiderna bästa tight ends, debuterar i natt. Det talar också för att vi med stor sannolikhet för första gången får se det spel Patriots planerat att vinna Super Bowl med i år. Planer som började smidas redan när man trejdade till sig Martellus Bennett av Chicago Bears i mitten av mars.

Det är mycket rimligt att vi får se en Patriots-offensiv som försöker imitera lagets framgångsrika spel från åren 2010-2012. Under säsongen 2011 tog Patriots TEs emot 169 passningar för 2387 yards och 24 TDs, en riktigt hög produktion. Den säsongen ställde Patriots upp med två tight ends på mer än hälften av spelen. Då parades Gronkowski ihop med Aaron Hernandez, vars liv snart skulle ta en helt annan vändning. I år utgör Bennett Gronkowskis komplement och han kommer troligen kunna erbjuda ännu större flexibilitet än vad Hernandez kunde göra.

FOXBORO, MA - SEPTEMBER 18: Martellus Bennett #88 hade en dominant insats även på egen hand hemma mot Miami Dolphins. (Foto av Maddie Meyer/Getty Images)

FOXBORO, MA – SEPTEMBER 18: Martellus Bennett #88 hade en dominant insats även på egen hand hemma mot Miami Dolphins. (Foto av Maddie Meyer/Getty Images)

Med två tight ends som är bland ligans bästa när det gäller såväl blockering som passmottagning kan Patriots välja om de vill använda dom för att ge den offensiva linjen extra hjälp i springspelet eller om dom ska bryta sig loss och göra sig tillgängliga i passningsspelet. För försvaren innebär det här naturligtvis en mardröm när det gäller att ha rätt personal på banan, väldigt få lag har tillräckligt atletiska linebackers för att kunna matcha upp.

Särskilt i jämförelse med föregående år kommer det att vara som natt och dag, eftersom man då parade ihop Gronkowski med tight ends som hade så begränsade färdigheter att man i stort sett berättade för motståndarna om man skulle springa eller passa bollen.

Med Bennett och Gronkowski kommer en rutinerad quarterback som Tom Brady att kunna dra nytta av brister i motståndarnas försvar maximalt genom att förändra spel precis innan centern drar tillbaka bollen. Brissett lär inte göra det i samma utsträckning i natt, men räkna med att ni får en försmak på vad Patriots tight ends kommer att ställa till med den här säsongen.

Matchen spelas i natt kl 2.30 och kan ses via Game pass (följ bannern på toppen av sajten) eller TV3 Sport / Viaplay.

Vill du få en försmak redan nu? Kolla in lite Gronkowski – highlights från förra säsongen.

Nyheter

To Top