College

Veckans College – Elva års förbannelse

Skrällarna fortsätter att rulla in vecka efter vecka i årets college.

Att rabbla stora favoriter som fallit känns redan efter tre veckor som en för jobbig uppgift. Men det är ju precis så vi, i varje fall jag, vill ha det. Sitter du inte inne på sympatier för en av jättarna är det ju så lätt att sitta och hålla lite extra på den där lilla skolan som på papperet ska förlora med 20-25 poäng. Så utan att lyfta fram en särskild match över en annan ska det bli riktigt spännande att se vilken jätte som denna vecka får en sten i pannan och faller ihop.

 

24 September, 18:00, Oxford, MS

georgia 12. Georgia (3-0)

ole-miss 23. Ole Miss (1-2)

Georgia har I bra manga år varit en sleeper som manga lite sådär försiktigt trott kunna bli en utmanare. Man har oftast snubblat på mållinjen och i år med nya tränaren Smart och en hel del ungt i truppen är förväntningarna mer, vänta och se, än vinna nu. Kan detta ligga i fatet för Georgia? Kan i år vara året? Nja, är tveksam med alla nya ansikten i försvaret. Men man är 3-0 och man har en spännande offensiv med RB duon Sony Michel och Nick Chubb och en av de mest lovande unga passarna, Jacob Eason. Ole Miss har sett riktigt bra ut i de två första kvartarna både mot Florida State och Alabama. Problemet är att man totalt rasat efter halvlek och förlorat båda matcherna med på tok för mycket poäng insläppt. Kan detta bli ett hjärnspöke för dem eller knyter man näven och vänder detta? Försvaret har visat tendenser annars är offensiven med QB Chad Kelly och TE Evan Engram mest spännande.

 

24 September, 18:00, East Lansing, MI

wisconsin 11. Wisconsin (3-0)

michigan-state 8. Michigan State (2-0)

Efter det att Wisconsin besegrade LSU i första matchen har allt fler ögon vänts mot Madison, Wisconsin. Klarar man av pressen? Kollektivet är nyckelordet när man pratar om Wisconsin, kan man fortsätta spela som ett lag så kan man fortsätta rada upp vinster. Ska jag lyfta fram någon så är det ledaren i försvaret, LB Vince Biegel, som verkligen ger 100% hela tiden. Michigan State har hamnat lite i skuggan i sin division bakom storerbror Michigan och Ohio State. Kan det vara till en fördel för dem att få slå i underläge? Förutom ett par spelare i sin offensiva linje har man noll startspelare med rutin i offensiven, det behöver inte vara en dålig sak men räkna med att det är försvaret som får bära det tyngsta lasset. DT Malik McDowell, LB Riley Bullough och CB Demetrious Cox är riktigt bra spelare som måste stå i täten för att Spartans ska kunna utmana.

 

24 September, 21:30, Knoxville, TN

florida 19. Florida (3-0)

tennessee 14. Tennessee (3-0)

I år har de flesta hajpat Tennessee till skyarna, de flesta verkar vara överens om att de ska vinna SEC East och manga verkar se dem som en utmanar till slutspelet. Man har tre vinster, men spelet har inte alls funkat. Offensiven med QB Johua Dobbs och RB Jalen Hurd har sett trögt ut och defensiven har visserligen sett okej ut men med de spelare man har ska man kunna prestera betydligt bättre. Lägg därtill att Florida har Tennessee’s nummer och har vunnit de sista elva mötena i mellan skolorna. Florida har haft problem med sin offensiv men QB:en Del Rio ser i varje fall oftare bra ut än dålig. Man har tappat mycket talang till NFL i försvaret men har fortfarande ett par riktigt bra spelare kvar. Håll ögonen på LB Jarrad Davis och framförallt CB Jalen Tabor.

 

25 September, 02:00, Pasadena, CA

stanford 7. Stanford (2-0)

ucla UCLA (2-1)

Pratar man UCLA så är det svårt att inte komma in på lagets kaxiga QB Josh Rosen som under sin första säsong förra året gjorde det riktigt bra. Kan han bara fokusera på fotbollen lite mer så är taket väldigt högt. Han har en bättre linje och ett ständigt bra försvar till sin hjälp. Spelare som DT Eddie Vanderdoes och CB Marcus Rios är minst lika viktiga för laget. Bruins förlorade öppningsmatchen mot Texas A&M men har fortfarande allt i sina egna händer, men det gäller att hitta till spelet man behärskar snarast. Stanford har två vinster mot bra motstånd och slår du ihop det med att man sitter inne på en av landets bästa offensiva vapen, RB Christian McCaffrey, ser allt frid och fröjd ut. Men jag är inte såld på IT-snillena än. McCaffrey kan inte bära laget hela säsongen och offensiven måste hitta en plan B samtidigt som försvaret måste höja sig en nivå.

 

25 September, 03:00, College Station, TX

arkansas 17. Arkansas (3-0)

texas-am 10. Texas A&M (3-0)

Detta SEC West möte ser betydligt mer intressant ut än vad det gjorde innan säsongen drog igång. Aggies som jag inte alls trodde på är 3-0 med vinster mot UCLA och Auburn, samma när det kommer till Arkansas som lyckades vinna mot TCU i Texas. Arkansas och coach Bielema har en tydlig plan, ground and pound. Med en stor, har visserligen blivit mindre, offensiv linje springer man tufft upp i mitten och slänger in en hel del finurliga playaction spel i mixen. Försvaret har en del rutin utan att egentligen ha någon stjärna, kan man steppa upp det ett par nivåer så har man goda chanser här, LB:en Brooks Ellis är en ledare där bak och har spelat riktigt bra. Texas A&M är i stort sett rena motsatsen, snabba skills spelare och framförallt en rad med talangfulla receivers. Ju mer bollar man får ut till Josh Reynolds, Christian Kirk och Speedy Noil ju större chanser har man. Försvaret har länge varit en svaghet men ser bättre ut. Fraförallt då man sitter inne på kanske landets bästa pass rusher, Myles Garrett. Värt att kolla matchen bara för att se Arkansas o-line mot Myles Garrett.

 

 

Nyheter

To Top