Fantasy

Fantasy: vad kan man dra för slutsatser av vecka 1?

Davante Adams #17 i Green Bay Packers är veckans hjälte i fantasy. Foto: Hannah Foslien/Getty Images.

Väldigt mycket var osäkert inför NFL-säsongens första matcher. Inte en enda försäsongsmatch har spelats vilket gjorde det väldigt svårt att ens göra kvalificerade gissningar om vad lagen skulle bjuda på. När vi blickar framåt så är det viktigt att poängtera vikten av att kolla på spelarnas volym. En touchdown ger fina fantasy-poäng men om den inte kombinerats med en respektabel volym av passningar eller carries så är det svårt att se att det är en fantasyproduktion som kommer att stå.

En av sakerna som står ut från första veckans spel är att rookies matchades ytterst försiktigt. Några fina fantasy-resultat fick vi se men det var för det mesta resultatet av enstaka TD-spel. Endast en handfull rookies såg rejäl volym under den första veckan, Clyde Edwards-Helaire i Chiefs, Quintez Cephus i Lions och den odraftade rookien James Robinson i Jaguars.

Att man tog det försiktigt med rookies är naturligt med tanke på situationen. Dom behöver tid på sig för att komma in i spelet. Det kan du dra nytta av om några av dina medspelare inte är med på noterna. Om du sett positivt spel från rookies som ännu inte resulterat i fantasy-poäng så är det läge att försöka hitta lite trades med spelare som inte förstår vad det kommer att innebära från vecka fyra och framåt.

Veckans fantasy-hjälte

Ingen spelare överträffade förväntningarna på sin position som Davante Adams i Packers. Med 14 mottagningar på 17 passningar så är hög fantasy-produktion en självklarhet, särskilt när det kompletteras med två touchdowns. Adsms stod för hela 41.6 poäng denna veckan!

Veckans besvikelse

För att hitta besvikelser så känns det rimligast att kolla på spelare som draftats tidigt. Bland dessa står Joe Mixon ut med sin undermåliga insats vecka 1. 69 yards på 19 försök kan förklaras av en riktigt dålig offensiv linje, men när det kombinera med en fumble och endast en mottagning så blir det bara 6.1 poäng i fantasy. Skärpning Joe!

Veckans waiver-fynd

Quarterbacks: Gardner Minshew satte 19 av 20 passningar mot Colts! Han har bra receivers och även om Jaguars vann i premiären så är det troligt att dom kommer att kasta bollen i underläge mycket den här säsongen. Teddy Bridgewater hanterade ett potent Panthers – anfall mot Raiders och han kommer att få många sköna fantasy-poäng i år enbart på checkdowns till Christian McCaffrey. Mitch Trubisky i Bears är svår att tycka om, men han kan trots allt göra en del själv med benen och kanske kan hans comeback mot Lions ge självförtroendet som han behöver för att prestera på planen och i fantasy framöver.

Running backs: Nyheim Hines i Colts var rejält involverad i lagets anfallsspel redan innan Marlon Mack gick av på grund av skada. Hines tog emot samtliga av sina åtta passningar och var även stabil på marken. En touchdown via luften och en via marken, Hines ser het ut. Malcolm Brown i Rams fick springa med bollen hela 18 gånger mot Cowboys och för det tackade han genom att göra två touchdowns. Brown finns i mer än 90% av alla ligor. Jerick McKinnon i 49ers var involverad i anfallet och det borde ge mersmak, ger Shanahan sin favorit mer arbete framöver så är McKinnon en riktigt bra pickup nu.

Wide receivers: Quintez Cephus hade hela tio targets i sin första NFL-match. Flest targets i hela Lions och flest av alla rookies. Det tror vi att vi kommer att få se mer av i år. Cephus ägs inte i några ligor överhuvudtaget så skynda att fynda. Sammy Watkins är lite bortglömd, att han finns tillgänglig i mer än hälften av alla ligor och i Chiefs högoktaniga anfall fick han nio passningar åt sitt håll i torsdags vilket resulterade i sju mottagningar för 82 yards och en touchdown. Parris Campbell i Colts finns i nästan 80% av alla ligor, han ledde Colts receivers i targets och hans QB Philip Rivers brukar oftast se till att ha hög passningsvolym när han är på planen. Redan nämnda Russel Gage fick hela nio targets i Falcons, och med tanke på hur dom spelade försvarsspel så kommer det nog bli gott om targets till honom även framöver, plocka upp!

Tight ends: Tight ends är alltid svårt, dom har i regel ganska låg volym när man kommer utanför de 7-8 bästa men Greg Olsen spelar ju i Seahawks med veckans hetaste QB och användes i red zone, det är helt klart värt en pickup. OJ Howard i Buccaneers var Tom Bradys favorit – tight end vecka 1 trots att Rob Gronkowski fanns på planen, det måste väl vara värt något?

 

Veckans fantasy-lag

Denna veckan stod Norrkäping Winning Thielen, coachat av Filip Dijak för veckans starkaste insats. Med 154.2 poäng togs en säker seger i NFL Supporter Superligan. En liga med hela 14 lag dessutom!

Veckans dreamteam

Denna laguppställning presterade bäst i PPR – ligor den gångna veckan.

Pos Spelare Lag Poäng
QB Russell Wilson Seahawks 31.8
RB Josh Jacobs Raiders 35.9
RB Christian McCaffrey Panthers 28.4
WR Davante Adams Packers 41.6
WR Calvin Ridley Falcons 33.9
TE Dallas Goedert Eagles 24.1
FLEX Adam Thielen Vikings 31.0
D/ST Saints D/ST Saints 17.0
K Josh Lambo Jaguars 12.0
Totalt 255.7

 

Fantasy: vad kan man dra för slutsatser av vecka 1?

Nyheter

To Top