Nyheter

Redaktionen tycker till – Vecka 1

Första NFL-söndagen är här och ingen kunde vara gladare än vi. Därför tar vi pulsen på vad redaktionen känner inför den stora dagen.

Säsongen är här efter ett långt år med mycket osäkerhet och frågetecken. Hur tror du osäkerheten och inga försäsongsmatcher påverkar vecka 1?

Olof: Risken är såklart att vi får se många skador vecka 1, sånt som hade ”klarats av” under försäsongen annars. Det ställer såklart till det också för lag med nya tränare vilka borde ha en klar nackdel. Så håll utkik efter långsamma starter från de lagen.

Magnus: Jag tror det kommer påverka en hel del. Skulle tro att många lägger fokus på springspelet och sen kan vi nog se en hel del misstag från unga spelare som inte fått försäsongen att slipa på färdigheterna.

Daniel: Jag tror att det kommer att bli hafsigare spel överlag. Färre långa drives, färre poäng och fler turnovers. Lag som har förnyat sig mycket inför säsongen behöver nog 2-3 matcher för att bli lite mer samspelta. Så om ert lag ser uselt ut idag så ge inte upp hoppet på säsongen riktigt än.

Richard: Jag tror inte det blir så mycket fler flaggor, det är oftast sämre spelare än starters som gör sånt på försäsongen. Tror på konservativa spel överlag, försöka sätta grunderna. Skulle också gissa att det blir en del poäng ändå, uppehållet har varit svårare för försvaren än anfallen.

Svante: Jag tror vi kan få se en hel del slarv, särskilt i början av matcherna innan spelare blivit varma i kläderna. Jag blir inte förvånad om vi får se en hel del false starts och holdings. Utöver det så tror jag det mesta kommer se ut som vi är vana vid. Största skillnaden är väl att det inte låter som vi är vana vid, utan publik och allt. Återstår att se hur väl det artificiella publikljudet lyckas återskapa någon form av inramning.

Mattias: Det säger väl nästan sig själv att lag med många veteraner och återvändande spelare har en fördel. Sedan tror jag att det blir mer poäng, många missade tacklingar och en del missförstånd i försvaret.

Per: Kan väl tycka att första veckorna brukar vara lite oslipade överlag. Borde ju bli lite mer av den varan det här året.

Vilken rookie tror du lyser klarast vecka 1 (bortsett från Clyde Edwards-Helaire)?

Olof: Det kanske är mycket begär men Jerry Jeudy har en jättechans att sätta sin prägel på Broncos offensiv när Courtland Sutton ser ut att missa, eller i alla fall inte vara 100%, och även rookiekompisen KJ Hamler är bort. Handlar kanske mest om Drew Lock kan ge han tillräckligt bra passningar. Jag tror på 100+ yards och 2 TDs

Magnus: Patrick Queen kommer få en viktig roll direkt i Ravens försvar och mot ett Browns som springer kommer den snabbe linebackern få chansen att glänsa med sin fart.

Daniel: Henry Ruggs speed kommer förbluffa oss flera gånger i år och mot ett helt förnyat Panthers-försvar så kommer han att få luckor. Jag tror på en imponerande debutmatch för Ruggs.

Richard: Ska undvika att vara subjektiv och ta en Raider, så jag har två andra. Javon Kinlaw, DT i 49ers, har en tacksam start mot Arizonas dåliga offensiva linje. Sen tror jag väldigt mycket på Antoine Winfield Jr, S i Buccaneers. Han är en bollmagnet av rang!

Svante: Med skador på Courtland Sutton och KJ Hamler så tror jag att Jerry Jeudy kan få en stor roll i Broncos anfall direkt och kan verkligen visa upp sig på måndag. Defensivt så kan Isaiah Simmons glänsa om han lyckas med det som Arizona draftade honom för att göra, dvs stoppa George Kittle.

Mattias: Joe Burrow när han och Bengals sätter upp 31 poäng och skräller mot Chargers.

Per: Skulle vara väldigt trevligt att se Joe Burrow i Bengals få en flygande start på sin NFL-karriär.

Vilket lag blir veckans största besvikelse och får frågetecken kring sig redan vecka 1?

Olof: Vecka 1 är vi ju alla lite mer förlåtande. Men skulle mitt Eagles förlora mot Football Team så kan det börja knorras snabbt. Eagles fanbase är inte kända för sitt lugn och med alla skador (7 starters missar dagens match) så är paniken bara precis runt hörnet. Men man har Football Teams nummer de senaste säsongerna och DeSean Jackson älskar att göra bra ifrån sig mot sina gamla lag.

Magnus: Svårt att se att någon skulle svika rejält som man tror på.. Philadelphia Eagles förlorar mot Football Team och får frågetecken kring sig.

Daniel: Det har varit viss hype runt Cardinals i år men när 49ers förlorar mot dom i premiären så tror jag ändå att det kommer skapa en del frågetecken runt deras chanser i den tuffa NFC West – divisionen i år.

Richard: Jag vet inte vad folk tänker om Chargers, men deras skador har decimerat deras chanser att utmana. Det kommer bli jämnt mot Cincinnati – dårarna kommer kanske tro Bengals är bra men visa förstår att det snarare är motsatsen.

Svante: Eagles halkar och förlorar mot Washington Football Team.

Mattias: Texans hade ju en väldigt oroväckande första vecka. Men av de lag vi har kvar, kanske Tennessee om de förlorar mot Broncos på Monday Night Football.

Per: Dallas går på pumpen borta mot Rams i natt, och sturska Cowboys supportrar kommer börja klia sig i huvudet igen.

 

Gör du något extra speciellt när du bänkar dig för vecka 1 eller kör du på som vanligt?

Olof: Står en pulled pork på spisen i detta nu och gottar till sig som ska krypa ner i ett hamburgerbröd framåt avspark. Ska nog bli en löptur också för att få nerverna i styr och endorfinerna på rätt plats så att topplocket inte går fullständigt när Eagles hamnar i 21-7 underläge i halvtid.

Magnus: Har sista försäsongsmatchen med Hagunda idag under dagen, därefter O´Learys-middag med laget och sedan hem till 19:00 för att dra igång säsongen. Så lite tight.  Brukar i normala fall fixa lite tailgateaktig mat och ta en stämningshöjande öl.

Daniel: Det finns tyvärr inte riktigt tid för något utöver det vanliga idag, men jag hoppas få över några kompisar inför kvällen, om dom kan acceptera att det blir Bills mot Jets på ”stora skärmen” i mancaven.

Richard: Har barnkalas hemma så jag hoppas att lek, sockerkickar och allmänna födelsedagsnerver innebär tidig sängläge så jag ostört kan trycka tårtrester till åsynen av Henry Ruggs touchdowns och Maxx Crosbys tre sacks.

Svante: Ja, faktiskt. Det blir högrev på långkok som är klart lagom till 19. Sedan bakas det en saftig blåbärspaj som kan avnjutas lagom till 22-matcherna.

Mattias: Ska väl fixa lite schysst mat till en ”andra middag” runt 22. Lutar åt några sliders med lite pommes. Ska spela lite Madden under dagen och sen försöka lägga bort telefonen första timmarna och verkligen ta in allt fullt ut.

Per: Laddar upp med att försöka få ihop ett poddavsnitt under dagen. Sen är risken stor att det blir någon slags matlagning med lätt amerikansk tema. Matthias nyss nämna sliders känns ju lockande att ge sig på. Jag tror jag går och plockar upp lite nötfärs från frysen direkt här….

Redaktionen tycker till – Vecka 1

Nyheter

To Top