Seattle Seahawks v Atlanta Falcons
Analyser

Veckans Stjärnor – Vecka ett

Vecka ett är i historieböckerna och vi fick se massa härlig fotboll. Som vanligt när vi pratar NFL så sticker saker ut och vi har tagit ut veckans stjärnor och en herre som vi tror kan bättre. 

Veckans offensiva spelare: Russell Wilson, QB, Seattle Seahawks

Konkurrensen var hård om denna, men Seattle lät Russ koka och det gillade vi. 31 av 35 (88%) för 322 yards och fina 9,2 per försök. Fyra touchdowns och noll interceptions. Om Seahawks även i fortsättningen låter sin bäste spelare styra matcherna så kommer Seattle bli väldigt svåra att slå och Russell högaktuell för karriärens första MVP titel.

Silver: Aaron Rodgers, QB, Green Bay Packers – Brons: Lamar Jackson, QB, Baltimore Ravens

 

Veckans defensiva spelare: Aaron Donald, DT, Los Angeles Rams 

Denna blev det diskussion om i redaktionen. Vissa hävdade att Donald var jättebra, andra att han var mer okej. Men Donald var en wrecking ball mot Cowboys offensiva linje och såg till att Dak Prescott nästan aldrig fick tid på sig. Donald hade ofta dubbel bevakning med hade ändå en sack och hela tio preassures. Donald var en stor orsak till att Rams vann första matchen i nybyggda SoFi-Stadium.

Silver: Jamal Adams, S, Seattle Seahawks – Brons: Bud Dupree, OLB, Pittsburgh Steelers

 

Veckans rookie: Chase Young, DE, Washington Football Team.

Svårt att välja en spelare här, Chiefs RB Edwars-Helaire leder ligan i rushing efter vecka ett. Men Young var starkt bidragande till Washingtons vändning mot Eagles då han ständigt tvingade Eagles decimerade o-line till problem. Young både producerade och såg till att övriga på linjen fick utrymme att gläns. Young må vara rookie, men han är redan en stjärna.

Silver: Clyde Edwards-Helaire, RB, Kansas City Chiefs  – Brons: CJ Henderson, CB, Jacksonville Jaguars

 

Veckans Kan bättre(?): Stephen Gostkowski, K, Tennessee Titans. 

Egentligen ska vi ju inte sparka på den som ligger ned, men vi kickar här ändå. Titans vann sin match trots Gostkowski, även om han sparkade in en avgörande trea för 16-14 med 17 sekunder kvar. Han missade tre görbara fieldgoals och en extrapoäng. Hur dålig var Gostkowski? Han kom in till mötet med Broncos som NFL-historiens femte mest pricksäkra kicker, efter matchen var han på plats åtta.. Det finns förmildrande, hoppas vi, omständigheter. Gostkowski opererade höften under våren och har bara sparkat i tre veckor. Kanske blir det bättre framöver.

Veckans Stjärnor – Vecka ett

Nyheter

To Top