Draften

Ytterligare en receiver till Giants i första

Giants hade ett av de bästa försvaren i NFL förra året och med de flesta spelarna tillbaka tyder inget på att de ska prestera så mycket sämre i år. Offensiven hade sina problem med en ojämn linje och ett springspel som aldrig verkar blomma ut.

I årets draft var det offensiven som förstärktes först, men inte med en linjeman eller en RB utan ytterligare en receiver för Eli Manning att hiva iväg bollen till.

Runda 1, Val 23 – TE Evan Engram (Ole Miss)

OT Garett Bolles plockades tre val före Giants och det har viskats en del att han var deras man om de skulle förstärka den offensiva linjen. Var man inte helt sålda på de andra känns det ändå rätt att inte stressa fram ett val bara för att. Istället blev det Engram från Ole Miss och ytterligare ett vapen i pass-spelet. Kan bara Manning få lite lugn i fickan har han nu en härlig uppsättning bollmottagare i Odell Beckham Jr, Brandon Marshall, Sterling Shepard och Evan Engram.

Runda 2, Val 55 – DT Dalvin Tomlinson (Alabama)

Giants tappade Hankins i mitten av sin defensiva linje och behövde få in både spets och djup bredvid Harrison i mitten. Är personligen inte helt såld på Tomlinson men fantastiska förutsättningar för honom att roteras in bredvid Harrison i ett väl fungerande system.

Runda 3, Val 87 – QB Davis Webb (Cal)

Varför inte? Eli har bara ett par år kvar och Webb gjorde det förbaskat bra i Cal förra året. Goff gick som nummer ett 2016 och Webb tog över samma offensiv i Cal och gjorde det i stort sett lika bra. Har man det alternativet kvar på tavlan i mitten av tredje så är det helt rätt att slå till.

Runda 4, Val 140 – RB Wayne Gallman (Clemson)

Mycket snack om QB Watson och WR Williams från mästarna Clemson, med all rätt. Men det har varit förvånansvärt tyst kring Gallman som bidrog enormt till deras framgång. Clemsons spread system påminner en hel del om det systemet Giants spelar så känns som en bra plats för Gallman i ett lag som fortfarande är på jakt efter sin RB.

Runda 5, Val 167 – DE Avery Moss (Youngstown State)

Har inte sett speciellt mycket av Moss från lilla och anrika Youngstown State. Men välcoachad med ett högt tak som kan se och lära ett år eller två bakom JPP och Vernon.

Runda 6, Val 200 – OL Adam Bisnowaty (Pitt)

Ett av de valen jag gillar bäst i hela draften. Bisnowaty spelade Tackle för Pitt och gjorde det helt okej. Men jag tror han har en stor framtid som Guard i NFL och får han bara chansen att utvecklas i mitten av linjen så tror jag Giants har en solid RG redan nästa år.

Förutom ovan spelare så vill jag passa på att flagga för två odraftade rookies som Giants signade. WR Travis Rudolph från Florida State och OT Chad Wheeler från USC. Hade inte höjt på ögonbrynen om de hade plockats i mitten av årets draft.

Nyheter

To Top