Draften

Washington bygger försvar i draften

Läget i Washington känns just nu som hela havet stormar med en kickad GM, och planer på att helt slopa position, en QB som verkar vilja spela överallt förutom där han är och en hel del rutin utslussad, framförallt i offensiven.

Ändå känns det som att Washington har ett för bra lag för att kalla det hela för en ombyggnation och slår allt rätt ut så är de absolut med och utmanar i NFC East. Trots en del hål i offensiven satsade man hårt på defensiven i början av draften.

Runda 1, Val 17 – DL Jonathan Allen (Alabama)

Allen föll betydligt mer än vad jag och de flesta trodde. Personligen hade jag svårt att välja mellan Garrett och just Allen som den bästa i årets draft. Allen som rullade runt på Alabama’s defensiva linje passar perfekt in i Washington 3-manna front där han bör ställa upp på utsidan. Inget annat än jackpot för Washington här.

Runda 2, Val 49 – OLB Ryan Anderson (Alabama)

Ytterligare en ’Bama spelare till försvaret i energifyllde Anderson. En spelare som har lätt att anpassa sig till vad som önskas och kan roteras runt där tränaren vill ha honom. Will eller Sam känns spontant rätt och kommer säkerligen roteras in tidigt.

Runda 3, Val 81 – CB Fabian Moreau (UCLA)

Ständigt stor talang i college men fick aldrig riktigt ut allt på plan. Presterade väldigt fint både under Senior Bowl och Combine och kan vara en spelare som har större framgång i NFL än vad han hade i college. Kan även bidra som returner i ST.

Runda 4, Val 114 – RB Samaje Perine (Oklahoma)

Perine och Mixon delade på arbetet som RB i Oklahoma och en snabb summering är väl att det finns betydligt mer att gilla med Mixon på plan men betydligt mer att gilla med Perine när det kommer till karaktär.  Tyvärr har Perine’s kurva pekat neråt och hade väl egentligen sin bästa tid i college sina första år. Tveksam till detta val.

Runda 4, Val 123 – S Montae Nicholson (Michigan State)

Helt klart en position som Washington behövde förstärka. Nicholson kommer från en ganska alvarlig axleskada men sägs vara i stort set redo att köra. Jag är inte heller såld på detta val då det fanns betydligt mer spännande alternativ på positionen kvar.

Runda 5, Val 154 – TE Jeremy Sprinke (Arkansas)

Yes, detta val faller mig mer i smaken. Hade det inte varit för att Sprinkle var lite för glad att plocka saker från en affär och inte betala så hade han plockats högre. Inte färdig som spelare än men mycket potential och då passar det utmärkt för honom att komma in bakom Reed och Davis.

Runda 6, Val 199 – C Chase Roullier (Wyoming)

Ytterligare ett fint val och jag är mycket överraskad att Roullier fans kvar så här långt ner. Hade inte varit förvånad om Roullier tar Long’s plats som center redan till premiären. Ingen framtida Pro Bowl spelare men en stabil och smart starter ser jag i honom.

Runda 6, Val 209 – WR Robert Davis (Georgia State)

Ett val för framtiden och räkna inte med Davis redan i år. En atlet med de fysiska egenskaperna för att lyckas, men måste lära sig att spela fotboll bättre först.

Runda 7, Val 230 – S Josh Harvey-Clemons (Louisville)

Håller JHC högre än Nicholson som man valde i fjärde så byter man plats på de båda så känns draften för Washington bättre. Kan användas både som nickel och safety och kommer nog se speltid redan i år mot lag som gillar att spela i boxen med slots och TE’s.

Runda 7, Val 235 –  CB Josh Holsey (Auburn)

Lite av samma spelartyp som Harvey-Clemons fast mer än corner som kan spela safety än det motsatta. Har rutin i massor och varit en startspelare för Auburn de senaste tre åren. Haft en del problem med skador, men tror vi kan få se Holsey på planen redan i år.

 

Även ett par spännande odraftade spelare signerade som bör ha en god chans. WR James Quick från Louisville, OL Kyle Kalis från Michigan, S Fish Smithson från Kansas och så ingen mindre än Bob Marleys barnbarn LB Nico Marley från Tulane.

 

Nyheter

To Top