College

Shrine Game kickar igång en underbar fotbollshelg

På lördag kväll klockan 21:00 är det dags för den 93:e upplagan av East-West Shrine Game i St. Petesburg, Florida. En perfekt uppladdning inför söndagens NFL matcher om man vill kolla lite extra på framtida spelare i NFL och vad ditt lag borde drafta.

Shrine Game är den äldsta All Star-matchen i collegefotbollens historia och trots att de största namnen för nästa års draft inte finns i laguppställningarna så är det bara att backa bandet och kolla tidigare deltagare för att förstå att det finns en hel del framtida stjärnor på planen även här.

Matchen, som visas på NFL Network, brukar bli en trevlig tillställning och till skillnad från NFL’s Pro Bowl har spelarna nått att spela för, en plats i NFL.

Roligast är så klart att hitta sina egna favoriter och sen djupdyka bland filmklippen men nedan har jag plockat ut ett drös spelare som jag ska hålla ett extra öga på av olika anledningar.

 

#76 OG Cody O’Connell, Washington State (West)

2,06 lång och 160 kg tung kallas Cody för “The Continent” och det lär inte vara svårt att missa honom här. Stor, lång och tung gjorde han mycket nytta i college men de flesta tror att han är för stor och tung för att hinna med i NFL.

 

#21 RB Justin Jackson, Northwestern (West)

Produktiv RB som lämnar Northwestern med en rad skolrekord i bagaget. Snittade 4,7 yards per försök sitt sista år utan någon vidare hjälp från varken sin linje eller sina receivers. Hur sliten är han?

 

#7 RB Ralph Webb, Vanderbilt (East)

Varit Nashville-skolans stjärna de sista tre åren och har varit en av de mest pålitliga på sin position i tuffa SEC de senaste åren. Effektiv både i pass och spring.

 

#23 RB Philip Lindsey, Colorado (West)

Liten RB som sprang för nästan 1300 yards och 16 TD’s förra året. Tuff och passionerad spelare som även är ett vapen i ST.

 

#1 QB Riley Ferguson, Memphis (East)

Passade för över 4000 yards och 36 touchdowns förra året I Memphis giftiga offensiv. En slipad arm som fungerar bäst när han rullar utanför fickan.

 

#9 QB Quinton Flowers, South Florida (East)

Mr Do it all för USF kanske inte är typen som NFL-lagen först och främst letar efter. Men det går inte att låta bli och imponeras av den snabba och mobila atleten som kanske kan göra samma resa som Braxton Miller.

 

#84 TE Cam Serigne, Wake Forest (East)

Har snittat på mellan 500-600 yards I motagningar för Wake de senaste tre åren och är ett av defensivt starka Wake Forest mest effektiva offensive vapen.

 

#85 WR Steven Dunbar, Houston (West)

Underskattad receiver som det inte pratas mycket om. Fångar det mesta som kastas mot honom och bra fart att komplettera med.

 

#81 WR Jester Weah, Pittsburgh (East)

Har långsamt lärt sig spelet och hela tiden utvecklats åt rätt hall. Man för de stora spelen med sin storlek i kombination med sin snabbhet.

 

#5 WR DaeSean Hamilton, Penn State (East)

Blev bara bättre och bättre under sitt sista år i college. Ser ut som en framtida NFL-receiver och trivs bäst i de största matcherna.

 

#96 DE Marcell Frazier, Missouri (West)

Ytterligare en Edge rusher från Mizzou. Stor, snabb och explosiv runt linjen gör honom till en av de största talangerna på planen denna helg.

 

#45 DE Joe Ostman, Central Michigan (West)

Smart spelare som saknar en del fysiska egenskaper för positionen. Detta hindrade honom inte från att skrapa ihop 13 sacks och 19,5 TFL sitt sista år i college.

 

#43 LB Kenny Young, UCLA (West)

Mångsidig linebacker som kan spela både på insidan och utsidan. Har varit en ledare i UCLA’s försvar de senaste åren.

 

#45 LB Chris Worley, Ohio State (East)

En hjälpreda i Buckeyes försvar som går in och gör ett lika bra jobb oavsett var han behövs. Smart spelare som ser det så många andra missar.

 

#17 S Damon Webb, Ohio State (East)

Liten och snabb spelare som kan spela både som free- och strong safety. Läser spelet bra och missar sällan en tackling i varken spring eller pass.

 

#17 S Godwin Igwebuike, Northwestern (West)

En atletisk free safety som trivs bäst när han får täcka av stora ytor. Läser spelet fint och kan han bara få ordning på sina händer så kan det bli riktigt bra.

Nyheter

To Top