Prospect

T’Vondre Sweat (DL, Texas), NFL Draft 2024

T’Vondre Sweat

DL, Texas

Uppdaterad: 2024-04-27 04:56

Draftad av: Tennessee Titans (Runda: 2, Plats: 38)

Genomsnittligt betyg: 79 (4)

Vikt: 164 kg
Längd: 193 cmMattias omdöme (79): Rejält bowlingklot som gillar att täppa till upp i mitten och göra livet jobbigt för anfallet centralt. Saknar lite explosivitet och smidighet i sidled när spelet ska göras. Men håller sin position mot double teams och kan flytta fickan när han får push. Han gillar sitt swim move.

Lasses omdöme (85): Jag är ju helt jäkla såld på Sweat och det han presterat för Texas de två senaste åren, som rusher upp i mitten men framförallt emot spring. Yes, svårt för mig att hålla mig helt neutral när det kommer till Texas men ska jag hålla mig inom Texas så går det att argumentera för att Sweat har varit vår viktigast spelare de senaste åren och han som kommer saknas mest. Därför har jag så svårt att se att ytterst få verkar ha honom i första, för mig är han topp 15 i årets draft. Hur en så stor, massiv och kompakt människa kan röra sig så lätt, snabbt och smidigt är för mig en gåta. Jobbar med bra teknik både i pass och spring och fastnar ytterst sällan i jakten på sin man. Oerhört starka händer och armar och kommer han nära dig så känns det. Läser spelet bra med huvudet och ögonen uppe och tar oftast rätt beslut i sin jakt efter bollbäraren. Pluggar enkelt igen hålen i mitten och har inga problem emot double teams. Spelar med ett lugn och diciplin och drar ytterst sällan på sig flaggor trots hans aggressiva spelstil. Men med Sweats storlek kommer såklart ett par bister, konstigt vorde det annars. Inte superexplosiv av LoS och reagerar aningen sent på snap. Går ju såklart även att peka ut en viss stelhet i höfterna. Vissa vill säkert peka ut honom som en Nose som bara kan användas emot spring men det är lata personer som inte orkat se tillräckligt med film. Sweat kan absolut vara ett vapen även mot pass och förtjänar att gå i första.

Magnus omdöme (80): Den större halvan a Longhorns DT-duo. Sweat är en gigantisk människa, 164 kg fördelat på 193 cm. Stor och stark, extremt svårflyttade som nosetackle som ser till att plugga igen mitten och ge andra, som kompisen Byron Murphy, möjlighet att attackera mer. Ankrar fint och har inga problem att svälja double teams. Även om han inte har explosivitet eller kvickhet, så har han tyngd och styrka för att både stoppa blockar men också trycka linjen bakåt. Långa, starka armar och elaka händer som med club moves ser till att förstöra planerna för blockare. Även om han i första hand är ett gap-ätande monster mot spring så är han inte oäven mot pass. Kommer inte vara en spelare som samla mängde med sacks, men han har förmågan att kollapsa fickan så att QBn måste ut och röra på sig. Absolut inte en finess rusher, men en murbräcka som dra på sig uppmärksamheten. Med en Sweat kommer andra att skina, det är värt en hel del. Dom långa armarna kommer till sin rätt i special teams och när han med jättenävarna slår ned passningar eller tvingar QBn att ändra kastplanerna då armarna är i vägen.

Highlights

T’Vondre Sweat (DL, Texas), NFL Draft 2024

Nyheter

To Top