Prospect

Zach Wilson (QB, BYU), NFL Draft 2021

Zach Wilson

QB, BYU

Uppdaterad: 2021-04-30 02:34

Draftad av: New York Jets (Runda: 1, Plats: 2)

Genomsnittligt betyg: 88 (3)

Vikt: 95 kg
Längd: 191 cm
Röda flaggor: Opererade axeln och tummen 2019

Lasses omdöme (89): Fick upp ögonen för honom 2019 och har sen dess skrikit så högt jag kan för honom. Finns en del att slipa på såklart men delar av det jag såg redan 2019 var samma delar som man ser i Mahomes, hans finurlighet att skapa när spelet bryter ihop och framförallt alla vinklar han lyckas få iväg bollen, samma baseball-arm som just Mahomes och framförallt samma tro på sina kast som Mahomes. Stark arm och får iväg bollarna med bra tajming. Var lite tveksam kring hans träffsäkerhet 2019 men såg väldigt stora förbättringar 2020, 73% completed. Tuff och är inte rädd att ta yards på marken när det behövs. Känns rörlig och atletisk både i och utanför fickan. I fickan känns han lugn utan att vara trög och känns som han hela tiden känner var hotet kommer ifrån och tar ett beslut i rätt tid och klarar sig med bra fotarbete. Går igenom sina read snabbt och läser hela tiden bra både före och efter snap. Känns som den moderna typen av QB som klarar allt i fickan men framförallt har en tendens att lura sig ur problemen när spelet bryter ihop, påminner om Mahomes igen. Spelar i en skola som inte ställs emot de tuffaste försvaren så han har inte blivit lika tufft testad som vissa andra QB?s. Även haft ett par skador som är värt att flagga för, opererade både axeln och tummen 2019, men inget man såg några spår av 2020. Tycker hans fötter är lite överallt när han ska passa, framförallt i rörelse, och det ser inte alltid snyggt ut. Men samtidigt är det lite av vad som gör honom till den han är, inte alltid traditionell. Det är lite mer av en risk att drafta Wilson då han inte är den traditionella spelaren och vad som för ett par år sen skulle beskrivas som en college-QB. Återigen likheten med Mahomes som också var en risk när han valdes.

Magnus omdöme (87): Slog igenom med dunder och brak under 2020 och har tjänat miljoner på att det blev spel denna höst. En QB som får allt att se naturligt och smidigt ut, har blick och touch som gör allt estetiskt vackert. Pricksäker och kan trycka i passningarna. Har en fin kaströrelse, får ut bollen snabbt. En fin atlet som rör sig med ett fint fotarbete och kroppskontroll. Rör sig bra i fickan och kan skapa mer tid med små rörelser. Går igenom sin progression på ett bra sätt, tycker ofta han gör rätt val och är timad både i när och vart bollen går. Trivs i ett spread-anfall med fler receivers att välja bland. Kastar ofta mottagaren till bästa möjliga läge. Kastar med anticipation, bra förståelse för vad som ska ske och vad hans medspelare kommer klara av. Kan kasta i rörelse och ur position, utan att tappa märkvärt i accuracy, även om det kan se lite okontrollerat ut. Bra egenskap då han är lite kortare och kan behöva röra sig för att få bästa ”lane”. Kan springa själv med bollen om det behövs. Kan vara lite vårdslös med sig själv. Wilson är en stor talang som har hög potential, men gäller att han hamnar i ett lag som ger honom möjlighet att spela ett spel som passar honom.

Richards omdöme (88): En väldigt kul och underhållande spelare att titta på. Har högt tak tack vare en fenomenal arm. Kan kasta i alla möjliga vinklar, snärtar enkelt iväg den. Behöver inte sätta fötterna eller vara i kontroll. När han ser läget går det extremt fort från beslut, till pass, till mottagning. Har bra placering av bollen för att ge sin gubbe en chans. Lite sen i sina progressions stundtals och förekommer spel där han inte ser vidöppna spelare. Har inte haft det tuffaste motståndet, vilket han kunnat utnyttja och en skrämmande skadehistorik med axelproblem.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Zach Wilson (QB, BYU), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top