Prospect

Trevor Lawrence (QB, Clemson), NFL Draft 2021

Trevor Lawrence

QB, Clemson

Uppdaterad: 2021-04-30 02:34

Draftad av: Jacksonville Jaguars (Runda: 1, Plats: 1)

Genomsnittligt betyg: 95 (4)

Vikt: 100 kg
Längd: 198 cmLasses omdöme (95): Redan hans första match var pressen på honom och redan hans första match kändes han redo för NFL. Gör väl 3-4 dåliga spel per säsong och vissa matcher kan han ibland se normal ut annars är Lawrence så säker som man kan vara. Stor, lång och atletisk QB som egentligen kryssar i alla rutor. Man verkligen ser hur bra han läser och korrigerar före snap och hur han, om det behövs, ändrar och anpassar efter snap genom sina reads. Alltid ett hot i spring med sin storlek, tuffhet och blick för var han kan plocka upp enkla yards, mycket RPO i Clemson. Fotarbetet ser jag inga brister och tekniken i kastet känns också väldigt rätt. Känns trygg och lugn i fickan och anpassar sig efter pressen. Bra träffsäkerhet och en stark arm för den långa bollen. Känns ibland som han har lite övertro i sin arm, framförallt på den långa passen, träffsäkerheten är inte lika exakt där och måste inse begränsningarna. Kan ibland hamna i en svacka i sitt spel där han försöker för mycket. Spelat hela sin tid i college i ett välfungerande vinnande program, inte riktigt behövt spela i motgång med svagare spelare runt sig. Men dessa brister sliter jag fram för att hitta något och ledaren och vinnarskallen Lawrence är så redo för den största scenen som man kan bli, det har han varit sen sitt första år på college.

Magnus omdöme (96): Varit en superstjärna sedan dag ett på campus och verkligen inte svikit hypen han haft runt sig. En komplett quarterback och en A+ ledare som tar ansvar och ställer krav. Längden, armen och huvudet är topp, lägg till att han använder sin smarthet för att göra spel med dom långa benen. Sprungit för nästan 1000 yards under sina tre år på Clemson. Är en klassisk fältherre som styr sitt anfall och hittar svagheter i försvaret, känns alltid som att han har kontroll och blir inte stressad. Rör sig fint i fickan och kan som nämnts ge sig av på en tur vid behov. Har träffsäkerhet på alla nivåer, vågar vara aggressiv och kasta i tighta fönster. En del slarv-INT som kommit, men det är lätt hänt när man varit så överlägsna som Clemson varit. Har en rätt lång kaströrelse men ändå en snabb release, vältimad och god koll på hur mycket tid han har. Kan kasta med touch och kraft, utan att ha en absolut raket speedball. Har tillfällen där han stirrar ned tänkt mottagare och går till sin nästa read för sent, märktes speciellt under 2020 när receivergruppen på Clemson inte var lika vass som vi vant oss. Jaguars kommer välja Lawrence som nummer ett i draften och han kommer vara ett toppnamn i NFL rätt snabbt.

Richards omdöme (94): Kommer gå #1. Hyllad i flera år. Lång och atletisk. Kan springa i designade spel och scrambla vid behov. Vill helst passa, bra. Stannar i fickan, rör sig bra för att undvika press och hitta fönster att passa. Läser planen bra, inte rädd att ta det enkla alternativet. Tvingar inget i onödan. Kan attackera hela planen och vet var han ska placera bollen, oftast hamnar den där. Frågetecken finns fortfarande. Enkelt system med mycket korta passningar där första read är öppen, tycker hans fotarbete och kastteknik är ful. Ser stressad ut med fötterna, fläker med hela kroppen i alla kast. Kanske för att vara konsekvent, fult är det. Kan kasta med bara arm, men mycket mer inkonsekvent med placering då. Sist ut, han har varit en hypead superstjärna hela sin collegekarriär och aldrig visat minsta svårigheter att axla den rollen. Hjälterollen är inte skrämmande.

Daniels omdöme (94): Lawrence är en spelare som vi velat see i draften och NFL länge nu. Efter en framgångsrik karriär i Clemson så kommer Lawrence att vara en given starter i NFL från dag 1, med möjlighet att utvecklas ytterligare i rätt miljö. Lawrence är kylig och tar inga onödiga risker men han stressar inte upp sig i fickan och griper möjligheten att passa längre ner i banan när den finns. Han är även mobil och kan snabbt ta yards med sina fötter när tillfälle ges vilket innebär att försvaren som möter honom måste vara beredda att försvara varenda grässtrå på sin sida om line of scrimmage. En sällsynt talang som jag hoppas att vi får se bakom en bra offensiv linje i NFL.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Trevor Lawrence (QB, Clemson), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top