Prospect

Justin Fields (QB, Ohio State), NFL Draft 2021

Justin Fields

QB, Ohio State

Uppdaterad: 2021-04-30 03:44

Draftad av: Chicago Bears (Runda: 1, Plats: 11)

Genomsnittligt betyg: 84 (3)

Vikt: 101 kg
Längd: 191 cmLasses omdöme (83): Riskabelt att satsa på QB från Ohio State då QB efter QB från skolan sett bra ut och sen inte alls fått till det i NFL. Men är ju såklart inte rättvist att bedöma Fields på vad tidigare QBs har åstadkommit i NFL. Valde att flytta från Georgia när Fromm tog startjobbet och har de två senaste säsongerna i Buckeyes varit mil före Fromm i sitt spel. Atletisk spelare som är stark, tuff, snabb och explosiv och ett hot i spring när det behövs. Rörlig och mobil men kan ibland se lite off ut när han passar i rörelse. Stark arm som klarar alla kast och bra träffsäkerhet på korta och medium men känns lite mer 50/50 på +30 yards. Tycker han läser sina read väldigt bra men lite för ofta tar det för lång tid. Vet inte om han fastnar på ett read eller bara går igenom dem för långsamt. Leder till sacks eller dåliga beslut. Tycker han har riktigt fin tajming på sina pass och lägger alltid bollen lite framför sin receiver så han får den i farten och har bästa möjliga chans för fler yards efter mottagning, ibland lite för långt framför. Just hur han förutser vad han har att jobba med och anpassar sitt spel efter det är en riktigt stark egenskap och något som kommer göra det enklare för honom att ta steget till NFL. För träffsäker för att bara spela zon emot och för stort hot med sina ben för att bara spela man emot. Påminner en del om Deshaun Watson tycker jag. Känns som en riktig ledare som sägs vara omtyckt av sina lagkamrater och tar rollen på allvar, först in för att scouta motståndare etc.

Magnus omdöme (83): En dual-threat QB som har höga toppar och lite svajiga dalar. I sina bästa stunder är han magisk och är helt i kontroll. Har storleken, armen och den atletiska förmågan för att såra försvar på olika sätt. Vi börjar med benen som är ett konstant vapen där motståndarna måste lägga visst fokus hela tiden. Som passare är han grym så länge saker flyter på som det ska, när han kan ta sin första read eller gå. Mot bättre försvar, lite mer komplexa, så hamnar Fields lite oftare i tidsnöd och tar sämre beslut. Armstyrkan och träffsäkerheten finns där, han kan såra över hela banan och har han receivers med separation så missar han sällan. Är tuff och kan ta smällar för att göra spel, det smittar av sig. Ledarskapet är något som många från Ohio St pratat om, att han växer med ansvar och ju viktigare läget är. Fields är en spelare med ett oerhört högt tak, lite lägre golv än vad man kanske önskar sig.

Richards omdöme (87): Vräkt in poäng på Ohio State, varit ruskigt effektiv. Hög procent satta passningar, mycket TDs. Atletisk att springa själv eller förlänga spel. Kan lösa dåliga situationer med benen. Flyr inte i onödan, trivdes i fickan bakom sin linje. Träffsäker bollplacering, nästan alltid på rätt ställe. Kan kasta allt han kommer begäras i NFL. Varför inte högre betyg? Systemet runt honom kräver inte att han läser försvaret innan snap, nya spel kommer från linjen. Han stirrar ner sin receiver och väntar på att han blir öppen, så många skissade spel. Han är sen i sina progressions, går inte vidare i tid. Han behöver nästan aldrig läsa mer än halva planen. Behöver hamna i en sits där spelen finns för honom, där han inte måste läsa själv. Designade spel à la McVay/Stefanski.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Justin Fields (QB, Ohio State), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top