Prospect

Trey Smith (IOL, Tennessee), NFL Draft 2021

Trey Smith

IOL, Tennessee

Uppdaterad: 2021-05-01 23:43

Draftad av: Kansas City Chiefs (Runda: 6, Plats: 226)

Genomsnittligt betyg: 75 (3)

Vikt: 147 kg
Längd: 198 cm
Röda flaggor: Problem med blodceller fick honom nästan att sluta, men ska vara fullt åtgärdat.

Mattias omdöme (72): En jätte och före detta left tackle som flyttat in och spelat bättre som guard. Kan vara svårhanterad när det klickar men jag tycker att tidvis dålig balans och teknik gör att han inte riktigt får ut allt han har i sig. Men om Smith får grepp om sin försvarare kan han driva honom många yards nedåt i planen. Och jag tycker att han flashar bra atletisk förmåga, men precis som mycket annat i hans spel är det lite för sällan. Kan vara kraftfull vid första kontakt, men det är vårdslöst. Smith har en hel del potential men jag ser inte att han är tillräckligt nära för att vara värd ett högt val. Spelar han så pass slarvigt i NFL kommer han att bli uppäten. Smith har också haft allvarliga problem med sina lungor, vilket är en röd flagga. Kommer nog inte gå i de första två rundorna.

Lasses omdöme (80): Högt rekryterad ut ur HS och trots att Tennessee har underpresterat de senaste åren har Smith levererat på en hög nivå. Spelade OT innan han flyttade in så rörligheten i sidled och reaktionen i pass är inga problem. Tycker han har det mesta som man önskar av en guard i NFL. Stark med bra storlek och atletisk nog för att enkelt ta sig upp på andra nivån i spring med bra fötter. Kan ibland se stelare ut än vad han borde och det måste han slipa bort. Reagerar snabbt på snap och får upp händerna fint, får han tag och låser sin man så vinner han fighten och öppna enkelt hål. Tycker han överlag har bra teknik både i pass och spring. Kan ibland bli för aggressiv och hamna på marken och nästan stund kan han nästan se lite loj ut. Spelar också för högt och behöver bli lite mer rörlig på den biten. Men tycker allt finns där för en bra guard i NFL som både är stark i pass och spring.

Richards omdöme (74): Zonguard bäst i rörelse och väldigt smidig för sin storlek. Bra på pull, trap, screens. Hittar sin gubbe, missil och missar sällan. Stark med fart i kroppen. Rör sig relativt väl på linjen, kan skärma det mesta. Inte den mest fysiska i power, flyttar inte alltid sin gubbe. Behöver luta sig för kraft av någon anledning. Blir ibland stående utan block vilket jag avskyr. Hitta jobb!

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Trey Smith (IOL, Tennessee), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top