Prospect

Michael Carter (RB, North Carolina), NFL Draft 2021

Michael Carter

RB, North Carolina

Uppdaterad: 2021-05-01 18:27

Draftad av: New York Jets (Runda: 4, Plats: 107)

Genomsnittligt betyg: 73 (3)

Vikt: 90 kg
Längd: 178 cmLasses omdöme (72): Har, med all rätt, varit mycket snack om Carter och Williams i år men Carter var precis lika bra och produktiv redan 2019. Ser så retsamt enkelt ut för Carter att vid varje spel ta mellan 5-25 yards, man blir nästan frustrerad att ingen bara stoppar honom. I college är det 99 i betyg för honom men det kommer bli tuffare för honom i NFL då han varken har farten eller snabbheten och inte heller styrkan. Mer kvick än snabb. Men som en one cut RB är han jäkligt fin. Springer lågt vilket gör honom svårare att få tag på och än svårare blir det då han hela tiden rör sig både framåt och i sidled. Just hans rörelse i sidled tycker jag är hans starkaste sida och den är stark. Med bra blick för ytorna rullar han ut i sidled, ser ytan och cuttar upp. Inte så mycket utveckling att vänta, det du ser är det du får här tror jag. Men väldigt mycket att gilla av det man ser och han kommer bjuda på stora spel även i NFL.

Magnus omdöme (76): Produktiv virvelvind som kommer med ett väldigt fint 2020 i ryggen. Kvickheten, spänsten och blicken ger honom alltid chansen att hitta ytor för stora spel, farten gör att han kan ta till vara på ytorna. Har en skön stil där han trots sin litenhet kan springa insida och göra det bra. Blir såklart tuffare i NFL men han har ett sätt att ta sig fram där. Styrkan ligger främst i spel på utsidan där försvaret sätts i rörelse, då kan han läsa av och utnyttja luckorna som uppstår. En riktig missmatch i passpelet, hamnar han på en trög LB så är det livsfarligt. Har naturliga händer och lurig i sina routes, maskerar wheelroutes och får försvararen att bita. I passprotection är hans storlek ett hinder. Storleken är inte ideal, behöver bli starkare, men som sämst har han en roll som rotations RB med specialitet på passing downs.

Richards omdöme (71): Zonrunner som är ett vapen som receiver. Fångar bollen naturligt utan att tappa fart, springer fina routes (begränsad variation i positionen). Kan skaka fram spel som bryts ner, huvudsakligen på utsidan. Snabb och riktigt fin acceleration gör att han är ett hot för TD hela tiden. Bäst i zon och särskilt mot sidlinjerna där han får mycket gräs att jobba med. Är shifty och svår att tackla. Mindre produktiv centralt, inte byggd för det fysiska spelet och är lite för hög i sin stil.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Michael Carter (RB, North Carolina), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top