Prospect

Ja´Marr Chase (WR, LSU), NFL Draft 2021

Ja´Marr Chase

WR, LSU

Uppdaterad: 2021-04-30 02:58

Draftad av: Cincinnati Bengals (Runda: 1, Plats: 5)

Genomsnittligt betyg: 92 (4)

Vikt: 93 kg
Längd: 182 cm
Övrigt: Spelade inte under 2020, valde att stå över säsongen.

Mattias omdöme (90): Fysisk receiver som dominerade med Joe Burrow 2019. Bristen på erfarenhet oroar, eftersom Chase bara haft ett år med produktion. Men han har bra storlek och rör sig explosivt. Var ett djupt hot och ska ha sprungit sin 40 dash på 4.40. Har starka händer och gör ett bra jobb att anpassa sig till bollen. Väldigt bra efter mottagningen. Men det rätta ordet för att beskriva Chase är nog där vi började, fysisk. Han skapar ofta separation och när han inte gör det så vinner han kampen om bollen. Ska bli intressant att se om spelstilen funkar även på nästa nivå där motståndarna är starkare. Men visst är han värdig ett högt val.

Lasses omdöme (93): Eftersom vi inte fick se Chase 2020 är det lätt att glömma hur jäkla bra han är. Chase är så nära en komplett receiver man kan komma och var solklart lagets bästa receiver när man vann mästerskapet 2019, sorry Jefferson. Han kan fylla alla roller du önskar av honom redan dag 1. Sitt andra år i college satte han rekordet i SEC med 20 TD?s och 1780 yards, visst, han hade en del hjälp av Joe Burrow. Han springer oerhört slipade routes och anpassar sig efter hur spelet utvecklar sig. Atletisk med säkra händer och med bollen i händerna är han suverän på att ta extra yards både med fart och ren fysik. Med alla dessa stjärnegenskaper gör han även det jobbet som man inte alltid ser i blockeringsspelet både om det är i pass och spring. Chase är inte för liten men han är inte heller den där stora receivern som ibland vissa önskar, det och att han kanske inte är superkvick är egentligen det jag kommer på att hålla emot honom.

Magnus omdöme (91): En stark och explosiv receiver med reptilsnabba silkeshänder. Valde att inte spela under hösten och det är väl egentligen det enda frågetecknet, hur har detta påverkat honom. Under 2019 var han en dominant spelare i LSUs mästarlag. Har lätta fötter och springer till synes ansträngningslöst, fin acceleration, kan vinna med explosion vid snap eller fart senare i routen. Alltså både i djupet och på kortare routes. Är väldigt fin på att hitta bollen utan att tappa fart, dessutom är han bra på att maskera det och lurar försvararen. Kvick i vändningarna, kan utveckla sina routes och bli än mer svårläst, förutsättningarna finns. Vältajmad när han kliver upp i luften och highpointar bollen, fint häng och är man först upp och hänger bra så är det väldigt svårt att försvara. Stark i kroppen och inte rädd för att spela fysiskt, vinner i duellspelet.

Richards omdöme (92): Härligt fysisk route-runner med bra fart och bra bollmottagning. Älskar hur fysisk och kontaktsökande han är i sina routes, tar bort all luft och bryter sig sedan öppen. Skärmar av med sin kropp och fångar bollar med spelare i axelskydden. Möter med händerna och fångar naturligt. Kan anpassa sig i luften väl, riktigt bra på back-shoulders. Också bra i scramble när spel dör, jobbar tillbaka mot sin WR och öppnar bröstet. Tillräckligt snabb för att hota djupt och skapa spel efter mottagning. Kan ibland dansa för mycket på linjen, men väldigt sällan någon lyckas pressa/stoppa honom på linjen.

Highlights

https://www.youtube.com/watch?v=vjI7Ycj_dBw

Matchvideo

Matchvideo

Ja´Marr Chase (WR, LSU), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top