Prospect

Rashawn Slater (OT, Northwestern), NFL Draft 2021

Rashawn Slater

OT, Northwestern

Uppdaterad: 2021-04-30 04:02

Draftad av: Los Angeles Chargers (Runda: 1, Plats: 13)

Genomsnittligt betyg: 82 (4)

Vikt: 143 kg
Längd: 192 cm
Övrigt: Spelade inte under 2020, valde att stå över säsongen.

Mattias omdöme (81): En mindre men väldigt snabb och rörlig tackle som verkligen står ut i årets grupp. Han flyttar ju sällan på folk med ren kraft, snarare styr dem lite bort från spelet. Men i passblockering står han upp bra både mot kvicka och tunga rushers tack vare att han sätter sig i bra position, är aktiv hela tiden och spelar med god teknik. De kvicka fötterna och hans förmåga att följa sin spelare är svårslaget. Men han saknar det optimala fysiken, både läng och kraft, som man önskar men annars är han ju en väldigt bra atlet som rör sig explosivt och smidigt.

Lasses omdöme (77): Spelade inte 2020 men 2019 tyckte jag han var som bäst i springspelet där han snabbt och rörligt tar sig upp genom fösta hålet och tar sig ann hotet på andranivån med rätt vinklar. Stark och tung med bra teknik i sina händer och fungerar bättre i sidled än vad han ser ut att göra. För jag tycker han ser stel ut i sina höfter och trög i sidled och hamnar ur balans lite för ofta. Kommer få det svettigt mot snabbare edge rushers. Lite för kort för den typiska tacklen i NFL, många lär se honom som guard, mitt betyg är baserat på Slater som just guard.

Magnus omdöme (84): Spelade inte alls under 2020. En mångsysslare som kan spela alla positioner på linjen med hög kvalitet. Han spelade inte under 2020. På Northwestern har han spelat LT främst. Är stabil, stark och atletisk, spelar med smidighet och kroppskontroll. Explosiv vid snap och alltid i balans.Väldigt svår att runda, han är så mjuk och rörlig att han nästan alltid är i position. Då han är lite mindre så blir power sättet att slå honom på, är dock duktig på att ankra och sätta stoppet. Tycker an har jättefint fotarbete och är koordinerad, får ofts ut maximalt av kontakt med händerna. Stark överkropp, på ett slit sätt. Är smart och kvick i tanken, läser spelet bra och blir sällan överraskad. Mot spring är han rörlig och fysisk, skicklig på andra nivån. Han har inte optimal längd och snacket inför draften har varit att vissa kanske ser honom som en bättre guard än tackle. Tror han kommer lösa alla roller galant.

Richards omdöme (87): Små rappa steg som gör att han dels täcker mycket yta, dels alltid är i balans. Sällan han står på hälarna eller är oförberedd på kontakt. Aktiv med händerna, kan haka och hålla fast. Sliter och drar på ett regelrätt sätt. Vinner kontinuerligt bröstplatta. Bra kraft och timing i sin punch, gillar att han har händerna i hölstret tills han slår till, minskar risken att slås bort. Bra i spring också, rör sig väl och kan pulla. Kanske bäst för zon, tycker han är skicklig att komma upp på andra nivån. Hade kanske önskat en något mer elakhet, men i övrigt ett väldigt cleant prospekt.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Rashawn Slater (OT, Northwestern), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top