Prospect

Levi Onwuzurike (DL, Washington), NFL Draft 2021

Levi Onwuzurike

DL, Washington

Uppdaterad: 2021-05-01 01:56

Draftad av: Detroit Lions (Runda: 2, Plats: 41)

Genomsnittligt betyg: 77 (4)

Vikt: 132 kg
Längd: 192 cm
Övrigt: Spelade inte under 2020, valde att stå över säsongen.

Mattias omdöme (83): Spelade inte 2020. Fysiskt imponerande DT med NFL-storlek. Som man vill ha dem, stort arsle och långa armar. Kan flyga av linjen och skapa utrymme med sin räckvidd. Men har lite problem om han inte vinner tidigt. Kan bli hög och hamma ur balans och bort från spelet. När han spelar med bra teknik kan han bullrusha en mot en och stå upp starkt mot double teams vid point of attack. Det finns mycket oupplåst talang i Onwusurike. Washington spelade honom en hel del som nose tackle men där vill man ju inte ha honom. Jag skulle vilja se 5-10 kilo till, en bättre teknik och sen har vi en ny Chris Jones.

Lasses omdöme (74): Valde att stå över förra säsongen så föll lite i glömska för mig. Washington spelar ibland med en aningen underlig linje där i stort sett bara två D-line står med handen i marken, blir lite lurigt att bedöma dem då. Var inte jätteimponerad av honom tills på Senior Bowl där jag tycker han hade en riktigt fin vecka. Såg kvick ut och hade bra tryck i sin bullrush. Mot spring, som jag tycker varit lite upp och ner, såg han stabil ut. Atletisk och snabbt av LoS som pass rusher och känns som han hela tiden ger allt tills matchen är slut. Storleken i kombination med explosiviteten håller jag högst. Men ser inte riktigt ut som han hänger med i vad som händer och har svårt att använda sina styrkor för att vara produktiv. Större och starkare motståndare kan ganska enkelt neutralisera honom och han måste slipa ordentligt på sitt tekniska och taktiska kunnande. Massa potential och energi men spelar utan en plan.

Magnus omdöme (76): Explosiv och atletisk DT som inte spelade under 2020. Exploderar vid snap och har snabba elaka händer som ofta får offensiva linjemannen ur balans. Attackerar gaps med fart och kraft och ställer stora krav på att offensiva linjen reagerar snabbt. Vinner på det sättet. Har starka armar och är överlag mer fysisk än storleken indikerar, medans benen är lite tunna. Har speed och förståelse för att döda screens, en hel del spel där han jagar ifatt mindre motståndare. Kvick i sidled och rörligheten gör honom också till en spelare som kan flyttas runt en del på linjen. Överlag så är det en vädligt intressant spelare som kommer kunna attackera linjen även i NFL. Om han kan bli lite tyngre utan att tappa explosiviteten kan han snabbt bli en respekterad insides rushare. Behöver bli en bättre ”spelare” och inte bara lita till sina atletiska förmågor.

Richards omdöme (76): Klassisk DT som kan spela i olika fronter. Bra mot spring, stark i armarna för att hålla bort blockers och positionera sig väl. Ser bollen och står ofta i vägen. Bra smatter i benen genererar kraft, även i sin rush. Inte så snabb eller kvick, inkonsekvent första steg men stundtals bra. Fått hantera mycket double teams men överlag skötte han det bra. Saknar rush-tekniker och leder alldeles för ofta med axeln. Får press genom motor och tålamod, inte av att han skjuter genom linjen och trampar QBs på tårna.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Levi Onwuzurike (DL, Washington), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top