Prospect

Josh Palmer (WR, Tennessee), NFL Draft 2021

Josh Palmer

WR, Tennessee

Uppdaterad: 2021-05-01 04:12

Draftad av: Los Angeles Chargers (Runda: 3, Plats: 77)

Genomsnittligt betyg: 60 (3)

Vikt: 95 kg
Längd: 186 cmLasses omdöme (64): Kommer från en kass situation i Tennessee i ett dåligt coachat offensiv med all världens problem på QB-positionen. Trots det har Palmer lyckats leverera med det lilla han haft att jobba med och tycker man tydligt såg under Senior Bowl att han är att räkna med. Tycker man såg samma saker på match som under Senior Bowl, oerhört smidig och säker i man mot man där han lyckas slå sin man och tajma bollen perfekt. Tycker han kryssar i många rutor, atletisk, storleken och bra händer. Att han inte producerade mer kan man lätt förstå och dålig coaching kan man lätt peka på hans brister i sina routes. Saknar även en del explosivitet och fart. Får han riktiga coacher runt säg är han ett spännande val.

Magnus omdöme (53): Lite större än många andra i årets WR-klass. Ett utsidehot som är duktig på att hitta bollen och modig. Oftast startat på högerkanten för Vols och varit lite upp och ned, likt hela laget. Använder kroppen på ett bra sätt och boxar ut sin motståndare, basketbakgrunden märks. Ser till att vara spelbar även om det inte ser ut som så. Vältimad över lag och har en kroppskontroll som gör att han kan hålla undan och fånga samtidigt. Ser inte estetiskt bra ut alltid, tycker han påminner en del om James Washington, kort nacke och längre armar. Slarviga routes och inte speciellt många grenar på hans träd, men det kan han förhoppningsvis utveckla. Helt okej fart, utan att vara snabb. En receiver som är beroende av att få tid på sig.

Richards omdöme (62): Lite av en personlig favorit, jag tror Palmer blir ett bättre proffs än vad han var collegespelare. F.d. basketspelare vilket syns i hans fysiska spel. Kan skärma av för att skapa utrymme, hittar och attackerar bollen i luften och vinner routes med effektivt kroppsspel. På samma sätt om Antonio Gates alltid var öppen trots spelare över axeln, är Palmer skicklig på att skapa fönster hur det än ser ut runt honom. Springer inga tekniskt snygga eller flashiga routes, skapar inte stor seperation. Behöver en QB som litar på honom. Kan gått jobba på sina routes för att stärka det och dessutom lära sig ett mer avancerat träd, men imponerade på Senior Bowl.

Josh Palmer (WR, Tennessee), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top