Prospect

Alim McNeill (DL, NC State), NFL Draft 2021

Alim McNeill

DL, NC State

Uppdaterad: 2021-05-01 03:59

Draftad av: Detroit Lions (Runda: 3, Plats: 72)

Genomsnittligt betyg: 71 (4)

Vikt: 143 kg
Längd: 188 cmMattias omdöme (77): Ett kompakt kylskåp som spelat 0-tech för NC State. Är som en fast installation i mitten av linjen och rör sig inte en millimeter bakåt. Han rör sig förvisso inte så mycket nedåt plan heller, men det är inte riktigt hans jobb. Kort sagt, mycket bra mot spring men inte mycket av en pass rusher. Det här är en spelare du väldigt sällan kommer höra talas om, men hans lagkamrater och coacher vet vilken nytta han gör. Vi pratar Michael Pierce, Javon Hargrave och den typen av spelare.

Lasses omdöme (72): Var spänd på att se McNeill 2020 då jag tyckte han var riktigt vass 2019. Tyckte tyvärr inte han levde fullt upp till mina höga förväntningar, men väldigt mycket att gilla trots det. Känns lite som en kanonkula på insidan och är väldigt rörlig och smidig för sin storlek. Känns som han ibland fångar in två man med sina långa armar emot spring och ankrar riktigt fint emot double teams. Som pass rusher är det explosivitet med fullt ös rakt fram och bull rush är grejen med McNeill och han har inga problem att flytta fickan eller med styrka tryka sig igenom hålen. Känns inte riktigt som han har koll på vad som händer runt honom och förutom sin bull rush måste han även jobba en hel del på sin teknik och andra moves, funkar inte styrkan så sitter han fast.

Magnus omdöme (71): En explosiv och atletisk nose tackle som gjort resan från LB/RB på highschool till defensiv linjespelare. Har kvickhet och tyngd på en och samma gång, driver och attackerar ständigt luckor i linjen. Har starka armar och kraftfulla händer, kan hålla undan blockare och skapa yta för sig själv. Mot spring är han duktig på att ankra, spelar överlag med låg tyngdpunkt, och kan hantera dubbelteam, svårflyttad och styrkan i armarna gör att han kan hålla undan och skapa spel. Han är lite ett råämne, har bara tre år på positionen, och känslan är att han kan komma att växla upp än mer i en proffsmiljö. Speciellt som pass rusher finns utvecklingsarbete att göra.

Richards omdöme (65): McNeill har en ovanligt god atletisk förmåga för sin storlek, testar väl och visar stundtals en härlig kombination av explosivitet och styrka. Har en skara fans på internet som gillar hans spel. Snabb ur snap, stark direkt för att knuffa bak linjemän. Förstör många springspel så. Är huvudsakligen bra mot just spring, men har några tendenser för att kunna pressa en ficka också. Är själv en aning kritisk. För en spelare som ska vara så bra har han lite produktion. Kan inte spela alla downs, dels för att han inte är tillräckligt bra i rush, dels för att han helt enkelt inte orkar.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Alim McNeill (DL, NC State), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top