Prospect

Kyle Pitts (TE, Florida), NFL Draft 2021

Kyle Pitts

TE, Florida

Uppdaterad: 2021-04-30 02:56

Draftad av: Atlanta Falcons (Runda: 1, Plats: 4)

Genomsnittligt betyg: 92 (3)

Vikt: 111 kg
Längd: 198 cmLasses omdöme (91): Var riktigt bra 2019 och helt fenomenalt bra 2020 för Gators. Galet produktivt sista år i college, 770 yards och 12 TD?s på 8 matcher ser man aldrig när det kommer till TE. Pitts är redan så bra på så mycket men känns trots det som att det finns mer att få fram i framtiden, högt golv och oerhört högt tak är väl egentligen min summering. Den explosiva playmakern har storleken, händerna, explosiviteten och självförtroendet i det korta, medel och även i det långa spelet. Känns inte naturligt för någon att vinna fighten med Pitts. Skulle egentligen vilja se en match när man bara lägger slants på honom hela tiden, tror han vinner mer än han förlorar trots att alla vet att passen kommer. Trots att man direkt ser hans storlek och styrka så ser det så enkelt ut när han skapar separation, det ska inte vara så enkelt. Det jag saknar i hans spel är blockeringen, både i pass och spring. Han har ju storleken och styrkan men tekniken är inte alls där. Kommer nyttjas mycket som en fångande TE men måste trots det jobba på sin teknik, i varje fall få till grunderna, ser oerhört vilsen och framtung ut. Har spelats på utsidan som en ren WR utan några problem alls, så han har redan det mesta när det kommer till den biten. Väldigt svårt att försvara emot en så mångsidig spelare, lägg där till att han kan bygga ytterligare muskler så har vi nästa stora på positionen.

Magnus omdöme (90): En spelare som det är lätt att bli lite kär i. Har förmågan att totalt ta över en match och gjorde stundtals som han ville på college. Han är så stor och lång, men så atletisk att han aldrig ser för stor ut. Ett extremt vasst vapen i passanfallet, där han med sin längd och fart blir väldigt svår att hantera. Finns utrymme att utveckla hur han springer sins routes, är mer atletisk förmåga och mindre teknik och finess. Men skapar separation redan nu med sin explosivitet och fart. Med bollen i sina händer är han väldigt svår att stoppa, mycket yards efter mottagning, både via brutna tacklingar och att han springer sig fri. Före detta QB, har förståelse för hur man är en QBs bäste vän. Säkra händer och kommer upp högt och plockar ned bollar. Kan både highpointa bollen och ta med den i fart. Kan ställa upp som passmottagare på utsidan såväl som slot. Kan stå i linjen som blockare och gör det bra. I pass protection har han en de att slipa på, blir lite slöseri då hans styrka ligger i att ta emot boll. Kommer kunna lägga på sig lite mer muskler och bli ett riktigt monster. Potential bli en referenspunkt i ett anfall, likt Kelce i Chiefs.

Richards omdöme (94): Den bästa tight enden vi sett på riktigt länge. Är en passfångande TE som kan ställa upp var som helst, och alltid vara i överläge. För stor och stark för CB, för snabb för LB och S. Smart spelare som springer bra routes och förstår hur han gör sig tillgänglig. Boxar ut för att skapa utrymme och har bra händer. Fångar naturligt och har stor radie, highpointar lika väl som en WR1. Sanslös produktion i år och kunde inte stoppas även när det var tydligt att han skulle få boll. Kritiken ligger i att han inte är slipad som blocker, men skam den OC som tvingar honom göra det. Är funktionell i spring men ska ut på routes i pass, allt annat är tjänstefel.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Kyle Pitts (TE, Florida), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top