Prospect

Kwity Paye (Edge, Michigan), NFL Draft 2021

Kwity Paye

Edge, Michigan

Uppdaterad: 2021-04-30 04:55

Draftad av: Indianapolis Colts (Runda: 1, Plats: 21)

Genomsnittligt betyg: 86 (3)

Vikt: 123 kg
Längd: 193 cmLasses omdöme (85): Michigan har verkligen inte fungerat de senaste åren men trots det har de inte bromsat i sin produktion av linjespelare av högsta klass. Paye är redan riktigt bra men det är hans potential jag är mest het på. Har producerat fint de två senaste säsongerna och är lika omtyckt på planen som utanför. Snabbhet och explosivitet är väl den enkla beskrivningen av Paye. Kan han växa i sin kropp och lägga till mer styrka är han en dröm att sätta tänderna i. Men han är inte där än. Lite sen att reagera på snap, men är så explosiv och snabb att det inte varit ett problem på college. Däremot gillar jag att han håller sig låg efter snap och håller farten när han växlar mellan att attackera inside- eller utsideaxeln på sin man. Trots att han är aningen lätt så tycker jag hans bullrush är fin och effektiv, vilket tyder på fin teknik med händer och bra benstyrka. Finns utrymme för att bli bättre emot spring, men gör ett helt okej jobb att täcka igen sitt hål och läser fint hur spelet kommer utveckla sig. Tycker inte riktigt att han ser naturlig ut i sin böj på utsidan och är inte lila låg där som annars, också lite stel och låser sina höfter. Men putsar han på det och växer in lite mer i sin kropp så kan han bli riktigt jäkla bra.

Magnus omdöme (87): Kompakt krutdurk som är stark och explosiv. Har ett härligt driv i sin pass rush. Duktig på att använda drivet för att sätta press på den offensiva linjen. Kan vinna på utsidan och insidan, ofta är det explosivitet och kraft som är hans move. Tar luckorna som uppstår och attackerar hårt med kraft och starka händer. Delar ut hårda smällar och kan skapa sina egna luckor. Rörlig i sidled och det märks i springspelet där han flyter med för att attackera när luckan finns. Som springförsvarare är han överlag väldigt bra, stark och kompakt, svår att rubba och med dom starka händerna har han ett vapen mot blockare. Duktig på att hantera double teams. Har spelat på de flesta positioner på den defensiva linjen, vilket är värdefullt. Ser inte något större värde i att ha honom i coverage på någon reguljär basis. Haft en del skadeproblem och inte varit så produktiv som man hade hoppats. Rent atletiskt är Paye en dominant spelare, men tekniskt kan han växa. Är ett råämne som kan bli guld värt, men finns onekligen en bust potential.

Richards omdöme (86): Ett atletiskt freak som för tillfället är klassens bästa springförsvarare men helt oslipad som rusher. Han spelar med väldigt låg tyngdpunkt och imponerande fotarbete, vilket gör att han har leverage och balans. Håller undan med armarna och är i läge för tacklingar. Hittar bollen, gör det han ska. Väldigt pålitlig i contain och tacklingar, gör exakt det han ska. Men! Vi draftar edge högt för att rush, och där är Paye inte bra än. Lustigt nog är han ganska hög många gånger i rush. Han har ingen aning om vad han gör större delen av tiden, försöker vinna på ren talang och det håller inte. Måste lära sig använda händerna bättre. Har inte den där riktigt bra benden på utsidan som topprushers har, utan ska spela mer direkt (som Joey Bosa). Kommer vara som bäst om han lär sig använda händerna så han kan utnyttja sin styrka och kvicka sidledsförlyttningar. Högt golv och högt tak, i sämsta fall får du en väldigt bra springförsvarare som skrapar ihop 4-6 sacks på jävlar anamma, i bästa fall en superstjärna.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Kwity Paye (Edge, Michigan), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top