Prospect

Rashod Bateman (WR, Minnesota), NFL Draft 2021

Rashod Bateman

WR, Minnesota

Uppdaterad: 2021-04-30 05:33

Draftad av: Baltimore Ravens (Runda: 1, Plats: 27)

Genomsnittligt betyg: 78 (4)

Vikt: 95 kg
Längd: 188 cmMattias omdöme (75): Bateman är en lurig spelare med bra storlek som gör det mesta av sitt jobb i mitten av banan. Det är mycket slants, digs, jerk routes och rena crossing routes. Han har en förmåga att hitta luckorna där. Han har inte haft förmånen att spela med en särskilt bra QB, även om anfallet gjort mycket poäng. Bateman rör sig smidigt in och ut ur cuts och gör ett hyfsat jobb att anpassa sig till bollbanan. Han kan få upp lite fart när han galopperar över banan med sina långa ben, men han imponerar inte med någon unik explosivitet. Han har dock en bra burst efter catch. Det kanske beror lite på systemet. Men man kan inte blunda för att Bateman saknat en vertikal dimension i sitt spel 2020 och gör nästan ingen skada alls på utsidan. På de tre matcher jag såg fångade han bara någon enstaka passning längre nedåt plan än 10 yards. Tappade en del pass men är en naturlig hand catcher med förmåga att ta in de tuffaste. Kollade lite från tidigare säsonger där Bateman visar upp potential till ett mer explosivt spel. Skulle passa bra i ett system liknande 49ers, Packers eller till och med Ravens. Play action-baserat med crossers och snabba efter mottagningen-spel.

Lasses omdöme (79): Produktiv för Minnesota redan som freshman och har egentligen fortsatt att leverera stora spel under hela sin tid i college. Kan stundtals försvinna i små svackor men tar sällan mer än en match av. Stor och lång receiver som gillar att spela fysiskt med sin man på LoS. Fina händer och bra fångsradie, suger in det mesta som kommer emot honom och tack vare hans längd kan han ofta plocka bollen högt innan cornern har en chans på den. Jag förbisåg själv hur fina routes han springer, så mycket annat att fokusera på så krävdes lite extra film för mig att upptäcka hur fint hans första steg av LoS är och vinner ofta redan där och skapar sen separation med fina cuts. Skulle inte säga att han är långsam men vinner sällan med speed, känns relativt vanligt för större receivers. Men kan vara en svaghet som syns mer i NFL. Trots att han springer sina routes fint så ser han inte allt för smidig ut efter catch, stela höfter känns det som. Men på det stora hela en pålitlig stor och fysisk receiver som kan ställas upp över hela plan.

Magnus omdöme (83): Den där längre och atletiskt slanka typen, AJ Green-kropp. Farlig på alla djup, kan spela utsida och i slot, han har finess. Springer fina routes som börjar med fin release vid snap, kan slå press och straffa soft. Skapar separation tidigt och är nästan alltid spelbar. Använder sina fötter på ett bra sätt, snabb utan att slösa steg och skarpa skiftningar på ett mjukt sätt. Har farten för att hota i djupet, skicklig på att hitta bollen och fin kroppskontroll. Är inte fysisk som går upp och vinner bollar, men får övertag på annat sätt, t.ex. timing och tracking. Har bra bollskills, säkra händer och långa armar, fångar bollar i trafik och utanför kroppen. Även det är ett sätt han vinner dueller, att kunna highpointa bollen. Är inte direkt explosiv eller jättesnabb, men har som sagt finess. Som blockare är han gärna med och bidrar, men lite tunn. Jag tror Bateman kommer växa än mer i NFL, hos Minnesota var han lite för ensam och begränsades av sin omgivning. Kan bidra både med stora spel och när kedjor ska flyttas.

Richards omdöme (73): Kvick slotreceiver som skapar en del yards efter mottagning. Fångar i full fart och vet var han ska ta vägen direkt, hittar hålen. Springer fina routes, väldigt plötslig i sina rörelse hjälper vid bryt för att skapa utrymme, samt en del fakes. Svårt att pressa på linjen pga. aktiva fötter och generell shaky-förmåga. Kommer göra sin lön med slants. Oroväckande mycket drops mot Iowa, oroväckande brist av aggression i alla matcher jag såg. Undviker kontakt som bollbärare, skuttar OB eller försöka springa runt folk. Ej delaktig som blocker mot spring.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Rashod Bateman (WR, Minnesota), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top