Prospect

Trey Lance (QB, North Dakota State), NFL Draft 2021

Trey Lance

QB, North Dakota State

Uppdaterad: 2021-04-30 02:42

Draftad av: San Francisco 49ers (Runda: 1, Plats: 3)

Genomsnittligt betyg: 83 (3)

Vikt: 102 kg
Längd: 192 cmLasses omdöme (80): Kanske är det för att han spelar i grönt och gult men tycker hans kastteknik och rörelse igenom kasten påminner en del om Aaron Rodgers. Så ja, jag tycker hans naturliga rörelse i kasten, både i fickan och när han rullar ut är riktigt lovande, men det behövs en hel del arbete att förfina den.. Bra storlek och borde kunna hålla bättre under press än det jag sett. Går igenom sina alternativ bra men blir lite ofta att han kör på sin första check down och inte visar tålamod på att ett bättre alternativ ska öppna sig. Kan bero på att han själv känner av stress i fickan då han inte direkt läser av hoten mot honom bra eller tidigt nog. Väldigt ofta han får en blitzande rusher i sitt knä. Betydligt tuffare när han väljer att springa med bollen, ser inte alltid smidig ut men är oerhört tuff att få ner och man ser lite explosivitet tillsammans med den stora kroppen. I det momentet påminner han lite om Cam Newton, stor och tuff. Inte helt övertygad av hans träffsäkerhet i det jag sett men bra styrka i armen och har inga problem med den längre bollen, blir lite för lång lite för ofta. Har spelat mot betydligt svagare försvar en de flesta andra QB i denna draft så det är lite svårare att se var han står mot tuffare försvar. Helt klart en spännande spelare med en massa potential men skulle behöva ett år att slipa på det mesta i hans spel innan han är redo att ta planen.

Magnus omdöme (82): Liten skola, stor atletisk förmåga. Lance spelade inte under 2020, en match är ingen match, och det i sig är ju alltid lite speciellt, men det känns ännu lite riskigare med en småskole-QB. Har en fysik som är avundsvärd, är dessutom en skicklig passare som står trygg i fickan och läser det som han ser. Okej arm och kvick release, kan utveckla kaströrelsen. Jag tycker han är bra på att bedöma risk och kan ta det som ges. Kan kasta bollen över hela banan och har touch för att droppa in bollen och kraft för att dundra in den i tighta fönster. Kommer behöva ta, och vara bekväm, med att spela med lite högre risk. Har bra känsla i fickan, rör sig ofta med små medel ur tryck. Kan bli lite på hälarna, men har ändå en kvickhet. Som runner är han både stark och smart, har dessutom fart för att straffa försvar som går bort sig. Har endast startat i en säsong, men under den säsongen har han varit i kontroll över sitt anfall och styrt protektion och kallat spel. Spelar främst med huvudet, när och om han får in sin fysiska förmåga på allvar kan han ta sitt spel väldigt högt.

Richards omdöme (86): Gillar Lance skarpt. Har ett rörelsemönster som påminner om Kyler Murray, samma kvickhet och naturlig känsla för att flytta sig i sista stund. Skapar med benen och är inte rädd att springa in i kontakt. Som passare är han stundtals lite slarvig med fötterna, påverkar tajming. Ser planen väl och går igenom sina progressions, lite seg att komma av ibland och vill gärna vänta någon sekund onödigt länge. Kommer undan med det och ger sin WR bättre läge, men kommer inte ha det utrymmet i NFL. Tar rätt beslut och kan slänga bollen över hela planen. Får gärna placera den något bättre för att hjälpa och leda sina receivers, har några ankor på film också. Fått mycket ansvar i det strategiska vilket kommer hjälpa honom. Tror han är en framtida starter, får gärna sitta en stund. Dels för att klivet är enormt, dels för att slipa på detaljer.

Highlights

https://www.youtube.com/watch?v=tRODmLBT5G0

Matchvideo

Matchvideo

Trey Lance (QB, North Dakota State), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top