Prospect

Javonte Williams (RB, North Carolina), NFL Draft 2021

Javonte Williams

RB, North Carolina

Uppdaterad: 2021-05-01 01:53

Draftad av: Denver Broncos (Runda: 2, Plats: 35)

Genomsnittligt betyg: 79 (3)

Vikt: 100 kg
Längd: 178 cmLasses omdöme (79): Williams och Carter har varit hur jäkla bra som helst för Tar Heels de senaste två åren och kommer in till draften med bästa tänkbara förutsättningar. Den jag ser har störst chans att leverera konstant i NFL av de två är Williams. Williams är den fysiska av de två och spelar aggressivt, tufft och med bra power. Kommer in i kontakt med bra kroppskontroll och balans och är tuff att få ner med första tacklingen. Tar sig igenom med bra explosivitet och bra fart i boxen men saknar nästa växel känns det som. Är ingen som vinner på speed och blir lite för lätt i kapp jagad. Har tålamod att låta luckorna öppna sig och tycker han läser bra vart ytorna finns både på insidan och utsidan. Snabba fötter och en fin cut upp i sin lucka, thats it. Mer power än dans i hans spelstil med hans stryka och kompakta kropp. Använts en del i pass och har gjort det fint med bra händer, men behöver få mer förståelse för routes i NFL. Helt okej i passblock också men även där måste han slipa på tekniken då det oftast inte är lika lätt att vinna med sin styrka i det momentet. Men ser Williams som en starter redan första året och just hans spelstil är lätt att föra över till NFL för ett lag som söker efter en RB med power.

Magnus omdöme (81): Vilka fötter Javonte Williams har för att vara en tank, snabba, kvicka, lätta, you name it. Han kan röra på sig. En all round RB som fått dela på uppgifterna med Michael Carter. Men Williams har styrkan, snabbheten och blicken för att hantera allt själv. Spelar med ett tålamod där han alltid har en plan och tanke med sin löpning. Kan vara fysisk mellan tackles, kan studs utsida och leta hål eller ta kanten. Stark i kroppen, har perfekt tyngdpunkt och absorberar kontakt på ett bra sätt. Bryter många tacklingar och delar ut en hel del egna smällar. Inte oäven som passmottagare, men ser honom inte som en route runner utan check downs och screens. Okej i passblock, har den fysiska biten. Är en bell cow-typ som kommer bidra tidigt i sin karriär. Är inte snabb på det sätt att han bränner spelare, snarare en RB som flyttar kedja.

Richards omdöme (76): Otroligt svårtacklad, studsar av slarviga armtacklingar och håller balansen. Springer med blicken bortom hålet, planerande i sina löpningar som gör att han välja vinklar, riktning och tyngdpunkt för att undvika rak kontakt. Hittar mycket yards efter kontakt, mest i college 2020. Kan springa utsida med fart och centralt med kraft. Hittar oftast rätt hål och är överlag tålmodig att följa sina blockers. Studsar vid behov, men inte för ivrig. Lite seg acceleration och inte så mycket shake bakom linjen. Kunde haft mer produktion som receiver, kan axla den rollen om han får mer möjligheter. Fått passblockera en del och gör det väldigt bra. Tryggt att ställa ut på tredje och lång.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Javonte Williams (RB, North Carolina), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top