Prospect

Alijah Vera-Tucker (IOL, USC), NFL Draft 2021

Förnya NFL Game Pass

Alijah Vera-Tucker

IOL, USC

Uppdaterad: 2021-04-30 04:13

Draftad av: New York Jets (Runda: 1, Plats: 14)

Genomsnittligt betyg: 80 (4)

Vikt: 136 kg
Längd: 193 cmMattias omdöme (78): Kvick, rörlig och atletisk left tackle som lär flytta över till guard. Kvicka fötter och aktiva händer och på det hela en väldigt intensiv spelstil. Väldigt, väldigt bra handteknik och balans vilket gör att han kanske kommer undan lite med att vara lite tunn och inte särskilt kraftfull i sitt spel. Jag gillar Vera-Tucker, men han lär vara mest intressant för lag som spelar ett tydligt zon-system där linjespelarna hela tiden befinner sig i rörelse i sidled. Han kommer inte till sin rätt om han ska försöka spela en mot en och ankra mot atletiska defensive tackles som kommer på en bullrush. Påminner lite om Jason Kelce eller liknande spelare.

Lasses omdöme (78): Tyckte Tucker såg väldigt oslipad och stundtals valpig ut 2019. Betydligt bättre 2020, hade växt till sig ordentligt både i kropp och knopp kändes det som. Många verkar vilja flytta in USC?s LT till insidan för NFL och jag kan köpa det. Tycker han har förbättrat sin snabbhet i sidled men ser fortfarande lite stel och klumpig ut. Reagerar sent på snap och kommer lite för högt. Har problem emot snabbare edge rushers på utsidan och där kan jag se att man vill flytta in honom. Men tycker han har bra kroppskontroll och även om han ibland har problem att ankra emot bullrush står han upp fint med bra balans. Väldigt fint arbete med sina händer både i pass och spring och kommer bra upp på nästa nivå och hittar sin man att attackera relativt enkelt. Känns mer smidig i spring och gör mycket nytta i screens och sweeps fär han ser snabbare ut, så mer atleten när det kommer till springspelet. Ser hans styrka i springspelet där han kommer in med en bra punch och starka ben, men saknar den i pass. Tycker han läser spelet fint, ett av hans största kliv från 2019, men har inte riktigt tekniken för att alltid reda upp vad han ser i pass. Jag tror han kommer fortsätta att utvecklas och bli bättre emot pass men redan nu får man en bra guard som spelar aggressivt och tufft i springspelet. Tycker Tucker och Slater påminner om varann, håller Tucker lite över Slater.

Magnus omdöme (82): Tuff och kvick spelare som är kompakt byggd. Spelade guard under 2019 och 2020 var han LT hos USC och gjort det väldigt bra på bägge positionerna, mognat en hel del under dessa två säsonger. Har styrka och balans att både dominera och stå emot, skicklig på att använda kroppen på rätt sätt att attackera när han ska och ankra när han ska. Har snabba kraftfulla händer och använder dem bra, sällan han missar målet med en punch. Smart spelare som nästan alltid står rätt och läser skeendet rätt, även om han har en del kantighet i sin rörelse så har han kontroll. I springspelet är han duktig på att komma till andra nivån, kan också vara POA, skapar ofta förflyttning med sin kraftfulla punch. Kan bli hög i kroppen, kan jobba med fotarbetet för att spela djupare. De flesta ser honom som guard i NFL, blir inte förvånad om han får en del tid som tackle. Mångsidigheten är ett plus.

Richards omdöme (84): Väldigt skicklig att hitta spelare på andra nivån i springblockering och bra känsla när han ska lämna double. Mot pass är han överlag stabil. Har han det framför sig är han stark, kan nypa fast sig och svingar armarna frenetiskt för att inte låta sig övermannas. Kan hamna i knipa när han kickar bak, är inte så snabb så offrar balans och styrka. En duktig rusher som går från fart till kraft kan få Vera-Tucker på hälarna och kollapsa fickan. Märks också att han korta armar för tackle, förlorar insida lite mer än jag hoppats. Blir han som tvingas reagera utifrån försvararen. Är guard för mig men tacksam försäkring på T om det kniper.

Matchvideo

Matchvideo

Alijah Vera-Tucker (IOL, USC), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top