Prospect

Amon-Ra St. Brown (WR, USC), NFL Draft 2021

Amon-Ra St. Brown

WR, USC

Uppdaterad: 2021-05-01 18:31

Draftad av: Detroit Lions (Runda: 4, Plats: 112)

Genomsnittligt betyg: 79 (3)

Vikt: 87 kg
Längd: 187 cmMattias omdöme (77): En receiver med bra storlek som spelat både i slot och på utsidan i USC. Är inget under av explosivitet direkt och heller inte spelare som skapar mest separation på sina routes. Men han spelar smart, är en bra route runner och gör ett bra jobb med att positionera sig och sno åt sig bollen i tajta situationer. Bra händer och kroppskontroll vid catch point och även rätt bra efter mottagningen. Är en rätt allround spelare. Amon-Ra kan bli en produktiv spelare, de flesta verkar se honom som en slot-receiver, och är en slipad receiver redan nu. Lär inte gå jättehögt men lär vara eftertraktad från mitten av andra rundan och nedåt.

Lasses omdöme (81): Sen USC byte till ett mer Air Raid liknande system så har det börjat poppa ut spännande receivers från Trojans och St. Brown är absolut både lovande och spännande. Var lite för mycket upp och ner 2019 men kändes i stort sett bara upp 2020 och har verkligen lyft sitt spel under det senaste året. Kan fortfarande försvinna ibland, men nu känns det mer som en drive än en hel match som det kunde se ut 2019. När man nästan direkt ser hur en recevier vinner på sina routes så vet man att det är bra. Jag sticker ut hakan och säger att St. Brown är denna drafts bästa route runner. Klarar av alla jag sett med oerhört fin tajming, fart och acceleration. Väldigt naturliga cuts och det jag kanske gillar mest är att han hela tiden har koll på sin försvarare och sin QB utan att tappa i sitt steg. Får ofta cornerback?s att se dumma ut. Lägg ihop det med ett par fina händer som kan göra de mest spektakulära bollmottagningarna så är det lätt att se en ljus framtid. Även duktig på att vinna 50/50 bollarna med son tajming och förståelse. Borde kunna få ut mer efter catch med tanke på hur fint att han spelar innan catch, vet inte riktigt varför han har problem med det, men det är lite irriterande. Spelar tufft och aggressivt men tycker inte han får ut så mycket av det och har det svårt i blockeringsspelet och försvinner ibland när han möter mer fysiska corners. Oerhört trygg receiver som med lite mer muskler kan bli en stjärna i NFL.

Magnus omdöme (80): Ojämn är tyvärr det första ord som dyker upp. Men potential i massor och hans tak är högt. Kan ställa upp på utsidan och i slot. Atletisk, modig och med en förmåga att fånga bollen i lägen när det krävs kroppskontroll och tuffhet. Som route runner är han smidig och svårläst, kan skapa separation i man mot man och hitta luckorna i en zon. Har snabbhet och duktig på att hitta bollen när han går djupt. Fina händer och, som nämnts, förmåga att fånga bollar i trafik. Med bollen i händerna kan han skapa en hel del med sin fart och förmåga att skifta riktning. Lätta fötter och explosivitet är alltid en styrka. Villig och fysisk blockare som alltid går 100% i dom lägena. Ojämnheten är oron här, och vad den beror på. Kan vara en stjärna i NFL rätt snabbt om hans topp är möjlig i NFL.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Amon-Ra St. Brown (WR, USC), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top