Prospect

DeVonta Smith (WR, Alabama), NFL Draft 2021

DeVonta Smith

WR, Alabama

Uppdaterad: 2021-04-30 03:36

Draftad av: Philadelphia Eagles (Runda: 1, Plats: 10)

Genomsnittligt betyg: 89 (4)

Vikt: 78 kg
Längd: 185 cmMattias omdöme (87): Hyfsad längd men en väldigt tunn receiver som dominerat motståndet. Suger in alla bollar med sina långa armar. Smart spelare som har en naturlig känsla för positionen. Hittar ytor i zonförsvar, använder små rörelser och temposkillnader för att skapa yta. Returner, bra efter catch. En del rutin-drops. Väldigt bra, effektiv route runner och det är inte många onödiga rörelser i hans spel. De första stegen då han kommer ur sin break är toppnivå. Imponerande burst. Tuff blocker ändå, fajtas hårt. Bra vid catch point, imponerande kroppskontroll. Hur kommer hans tunna ram påverka honom i NFL? Osannolikt att han blir så mycket större.

Lasses omdöme (90): Har varit helt galet bra i sitt sista år för Alabama. När en WR vinner Heisman så vet man att det är en speciell spelare och Smith är en speciell spelare. Blir av med det dåliga först, Smith är egentligen lite för liten och ser lite för klen ut för att kunna dominera på samma sett i NFL. Den bästa route runnern jag sett i college på bra länge. Redan med sitt snabba första steg från LoS lurar han många och hans smidiga rörelser och explosiva tempoväxlingar genom sin route gör honom till en mardröm att hålla markering på. Han är mer explosiv och kvick än snabb och känns som han skulle göra sig bäst i NFL som slot med lite kortare och snabba routes och sen låta honom jobba efter mottagning. Oerhört pålitliga händer, det är inte ofta du ser honom tappa en boll. Läser både försvaret och bollen fint och ser lätt ut när han anpassar sig efter den öppna zonen och bollbanan. Liten men inte rädd för det fysiska och gör även sitt i blockeringsspelet. En oerhört sevärd och spännande spelare och det enda som står i vägen för honom är större och tuffare spelare i NFL.

Magnus omdöme (91): Heisman-vinnare och den stora X-faktorn när Alabama vann mästerskapet. Han växte när det behövdes som mest och ledde laget. Första ordet som dyker upp för mig när jag kollar Smith är Lekfull. Har fart, smartness och teknik. Kan ställa upp på alla positioner och kan göra spel på alla nivåer, allsidighet och toppkvalitet. Fart i djupet, ser bollen och korrigerar kroppen och hastigheten efter den. Kommer upp fint och är väldigt vältimad när han går efter bollen. Pålitliga händer och kan göra mottagningar med hög svårighetsgrad. Långa armar som ger fin catchradius. Smidighet och explosivitet i sina routes, snabb i tanken och skapar separation på olika sätt. Växlar tempo med en lekfullhet och är väldigt svår att läsa av. Har en extra växel med bollen i sina händer, skiftar riktning på ett sätt som få matchar. Kommer bli en superstjärna i NFL.

Richards omdöme (87): Tekniskt skicklig receiver som verkligen vet hur han utnyttjar sina styrkor. Snabb från linjen och svår att få händerna på, hal och medvetet kroppsarbete för att kunna öppna dit han vill. Trots att han är liten kan han spela fysisk, sliter bollen och vinner luftdueller. Låter sig inte övermannas varken på linjen eller i sina routes. Bra händer. Gillar hur han springer sina routes och att han gör alla lika bra. Väldigt användbar överallt i anfallet, även som returner. Flytta runt och hitta matchups, kan bli en ovärderlig bit i ett anfall. Osar proffs om honom dessutom. Lite oro finns för han storlek och hur hans kropp hanterar slitaget i NFL.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

DeVonta Smith (WR, Alabama), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top