Prospect

Najee Harris (RB, Alabama), NFL Draft 2021

Najee Harris

RB, Alabama

Uppdaterad: 2021-04-30 05:11

Draftad av: Pittsburgh Steelers (Runda: 1, Plats: 24)

Genomsnittligt betyg: 85 (3)

Vikt: 104 kg
Längd: 188 cmLasses omdöme (85): Nästa ?Bama RB som slussas in till NFL och känns som man varje gång säger att han är bättre än den förra. Vågar inte riktigt säga det men jag säger att Harris är den bästa RB:en i årets draft i varje fall. Harris är alltid bra, i varje match och i varje drive, oerhört sällan han tappar fokus eller tar några spel av. Stor och fysisk som springer med styrka och explosivitet rätt igenom hålen och fightar för extra yards. Ser ut att ha en fantastisk blick och förståelse för var hålet kommer att vara innan det är där och tar hålet med imponerande cuts, bra start stopp reaktioner och trots sin storlek gör han sig liten genom dem och är svår att få tag i. Även ett bra vapen i pass då han använts flitigt och ser ut vad han gör när han springer routes med fin teknik i sina händer. Det enda negativa jag kan hitta på Harris är att han, trots sin storlek, är ganska slarvig och opålitlig i pass-blockeringen. Något som många kollar allt mer på i passglada NFL.

Magnus omdöme (87): Valde att stanna på college efter föregående säsongen och det visade sig vara ett lyckodrag. Gjort en fantastisk säsong där han ofta dominerat matcherna, 1500 yards och 26 touchdowns är inget man skojar bort. Har år för år blivit bättre. Storleken, styrkan, snabbheten och explosiviteten finns här. Utifrån de egenskaperna kan han variera sig på ett sätt som gör det väldigt svårt att försvara. Kan gå på kraft och springa mellan tackles, spela ett nötande spel. Men om försvaret säljer ut för att stoppa på insidan så kommer stora spel på utsidan. Kan förvandla negativa spel till positiva, värdefullt när det är korta downs. Jobbar med fina fötter och reagerar snabbt på det som händer. Ser planen fint, hittar vägar och har tålamodet att vänta tills spelet är utvecklat. Har en kraftfullhet som gör att kontakten kan kännas mer hos den som tacklar. Ofta använd i passanfallet, kan skydda QBn såväl som vara ett passalternativ. Är en klassisk 3 down back som kommer vara lysande i NFL.

Richards omdöme (83): Harris är en klassisk RB1 som kan göra allt och som kan vara navet i ett anfall. Han har bra blick med bollen både centralt och på kanten, beslutsam och kvick på små ytor. Tar sig igenom tacklingar och framförallt springer medvetet för att förhindra bra tacklingsvinklar. Men kan också fånga bollen väl, även om han inte är helt finslipad i sina routes. Inte toppfarten för att springa TDs på 80+, men konsekvent positiva spel. Med Harris på planen kan du göra allt vilket dessutom håller försvaret gissandes, vilket man då kan utnyttja. En stjärna från dag ett som är värd att ta u första rundan, trots positionsvärdet.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Najee Harris (RB, Alabama), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top