Prospect

Alex Leatherwood (OT, Alabama), NFL Draft 2021

Alex Leatherwood

OT, Alabama

Uppdaterad: 2021-05-01 01:49

Draftad av: Las Vegas Raiders (Runda: 1, Plats: 17)

Genomsnittligt betyg: 81 (3)

Vikt: 140 kg
Längd: 199 cmMattias omdöme (80): Lång, köttig och stabbig tackle som inte direkt imponerar med någon smidighet. Men han har lite explosion och kan driva motståndare i springspelet. Han gör ett bra jobb även i passblockering mot tufft motstånd, även om det kanske ser lite hafsigt ut ibland. Flera produktiva år på Alabama vittnar om en slipad spelare. Men kan hamna lite högt ibland och verkligen få en ordentlig propp så han hamnar ur balans. Kan också spela med otroligt vid bas, vilket nästan får honom att bli lite orörlig. Det lär pass rushers i NFL utnyttja, så just fötterna behöver nog coachas upp lite. Men ju mer man ser desto mer smooth tycker jag att han är. Det är väldigt få misstag. Frågan är inte om Leatherwood, på grund av hyfsat medioker atletisk förmåga och ett relativt lågt tak, ändå hör hemma någonstans i slutet av första eller början av andra. Men det är en spelare som man känner sig bekväm att välja.

Lasses omdöme (85): Tyckte Leatherwood gjorde rätt som stannade sitt sista år på college, känns betydligt mer redo och bättre nu än vad han gjorde då. Man brukar ofta säga att en linjespelare har en bra eller dålig frame, alltså kroppsform för att spela i NFL både som den är i storlek och hur man kan försätta att få in muskler i ?ramen?. Alex frame är precis det som man söker i NFL och är även en bra atlet för positionen. Har massa rutin och har spelat som både G och T för Alabama. Ser att en del ser honom som framtida guard. Visst, kan ibland se lite stel ut under midjan och har ibland problem i sidled mot kvicka rushers som kan lura honom. Annars läser han spelet väldigt bra och förutom för snabba rörelser precis framför honom blir han sällad lurad. Jag tror han hade varit en fantasitsk guard, men jag tror också han kommer att bli en fantastisk tackle. Underbar att se i spring, aggressiv och elak och kan fullständigt dominera sin motståndare. När han planterar sina fötter emot bullrush är det väldigt svårt att flytta på honom. Lite mer smidig i sidled och han är ett säkert kort.

Magnus omdöme (78): Spelat både guard och tackle för Alabama, vart han hamnar i NFL är helt upp till draftande lag. Kommer vara bra oavsett. Smidig och stor, lite dansande björn. Spelar med ett lugn och kontroll, blir sällan stressad eller gör överilad saker. Kan var mer aggressiv med händerna, puncha mer, men är väl skolad. I pass så jobbar han med en bred bas och har kontroll på sina fötter så han inte hamnar ur balans. Han hanterar bull rush med enkelhet. Tycker att han kan vara lite väl passiv ibland, saknar lite elakhet att vilja mosa killen framför. I spring är det lite samma problem, kan attackera mer. Han bjuder på utrymme och det håller inte mot bättre spelare. Har en viss tröghet i fötterna när han kommer i rörelse. Storleken, tekniken och förståelsen finns där och han har egentligen allt som krävs för att bli en bra NFL-spelare.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Alex Leatherwood (OT, Alabama), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top